Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo BARCA – prosim za tvojo pomoč

BARCA – prosim za tvojo pomoč

Evo, jaz te tudi prosim in se ti zahvaljujem za tvojo pomoč.

NAmreč, zanima me, katera doma se šteje za odmero letnega dopusta. Pokojninska ali delovna?

Sama imam nekaj čez 8 let delovne dobe in 11 let in nekaj dni pokojninske dobe? V služi mi za odmero dopusta upoštevajo delovno dobo, na ZPIZu mi je rekla, da je potrebno upoštevati pokojninsko.

Mi lako pojasniš od kje razlika? Je to stvar kolektivne pogodbe?

Iskrena hvala ti!

Upošteva se delovna doba.

Upošteva se delovna doba.[/quote]

Tudi, če je razlika med delovno in pokojninsko dobo zaradi porodniškega dopusta?

Odvisno od Panožne kolektivne pogodbe, v JS se všteva samo delovna doba (ne pa tudi pokojninska).
Porodniški, če je bil med zaposlitvijo, se všteva v delovno dobo.

Barca, hvala ti.

Porodniški dopusti je bil med zaposlitvijo, tako, da mi je kar malo čudno vse skupaj. Gre pa za bančno kolektivno pogodbo, če se slučajno spoznaš, bom zelo vesela.

Hvala ti, res!

Tole je iz bančne kolektivne pogodbe:

Kot delovna doba se šteje doba, ki jo je delavec prebil na delu bodisi v delovnem razmerju doma ali v tujini, bodisi pri opravljanju samostojne dejavnosti, kar je ustrezno potrjeno z vpisom v delovno knjižico ali z odločbo organa pokojninskega zavarovanja, razen dokupljene, beneficirane in posebne zavarovalne dobe.

Danes sem prejela iz ZPIZa sešetevek pokojninske dobe, ki znaša 11 let in 2 meseca?

Na plačilni listi mi piše 8 let 6 mesecev.

Ti je kaj jasno, kaj bi se moralo upoštevati?

100x ti hvala!!!

Kot delovna doba se šteje doba, ki jo je delavec prebil na delu bodisi v delovnem razmerju doma ali v tujini, bodisi pri opravljanju samostojne dejavnosti, kar je ustrezno potrjeno z vpisom v delovno knjižico ali z odločbo organa pokojninskega zavarovanja, razen dokupljene, beneficirane in posebne zavarovalne dobe.

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/socialno_partnerstvo/evidenca_kolektivnih_pogodb
44. Kolektivna pogodba dejavnosti bančništva Slovenije

Po mojem mnenju se čas porodniške všteva v delovno dobo.
Če pa koristiš skrajšan delovni čas zaradi otrok, npr.4 ure delaš, 4 ure pa ti plačuje država prispevke, pa ti tudi delovna doba teče polovično, pokojninska doba pa je polna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close