BARCA PROSIM POMOČ!!! OZ. tiste ki ste nosilke s.p. na porodniški
Sem na bolniški nad 30 dni. Prosim vas za pomoč.
Kaj mi gre v stroške? Stroški pisarne doma (na podlagi sklepa) se lahko obračunajo v obdobju bolniške nad 30 dni in potem celo porodniško ali ne?
Zmedlo me je naslednje:
Porodniški dopust traja 105 dni in njegova višina je enaka 100% povprečni osnovi, od katere so bili plačani prispevki v zadnjih 12 mesecih pred uveljavljanjem pravice do porodniškega dopusta. V primeru, da bi kot registrirani s.p. delali v času porodniškega dopusta in bi bili razvidni doseženi prihodki, se nam lahko ukine nadomestilo za čas porodniškega dopusta. Drugače je, če imamo zaposleno osebo (redno, določen čas, študentsko/malo delo). S.p. ni potrebno zapreti za čas bolniškega dopusta. V kolikor ne bo aktiven bo razvidno, da ni nobenih prihodkov in stroškov ter odhodkov. Po končanem porodniškem dopustu lahko začnemo normalno z opravljenem dejavnosti, kot smo jo izvajali pred porodniškim dopustom.
HVALA!!
Jah ni tako preprosto, kot si ti predstavljaš. Navsezadnje ne moreš poslovnih prostorov za eno leto zaklenit in nikoli niti prahu pobrisat, elektriko in telefon izklopit, nič ogrevat; ne vem niti, ali lahko recimo prekineš članarino v obrtni zbornici.
Pa še kak prihodek te itak lahko doleti, saj ljudje račune plačujejo z večmesečno zamudo.
Jah ni tako preprosto, kot si ti predstavljaš. Navsezadnje ne moreš poslovnih prostorov za eno leto zaklenit in nikoli niti prahu pobrisat, elektriko in telefon izklopit, nič ogrevat; ne vem niti, ali lahko recimo prekineš članarino v obrtni zbornici.
Pa še kak prihodek te itak lahko doleti, saj ljudje račune plačujejo z večmesečno zamudo.[/quote]
Prihodek nastane, ko izstaviš račun in ne ko je ta račun plačan!
Nimam prihodkov ker sem že lep čas vezana na posteljo. Fiksni stroški pa ostajajo ne (račun moram imeti odprt, internet, članarine, ….) ….? Torej bi bilo logično,da jih lahko dam med stroške poslovanja?
Sprašujem za lansko leto. Letos velja od 12.1.2012 naslednje:
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/dohodek_iz_dejavnosti/vlaganja_v_opredmetena_osnovna_sredstva_ki_jih_podjetnik_ne_izkazuje_v_poslovnih_knjigah/
Hvala.
Pa še kak prihodek te itak lahko doleti, saj ljudje račune plačujejo z večmesečno zamudo.[/quote]
Prihodek nastane, ko izstaviš račun in ne ko je ta račun plačan![/quote]
Ja, samo priliv je pa na računu in CSD ima vpogled na račune.
Forum je zaprt za komentiranje.