Barca, pomoč prosim
Obstaja kak zakon mogoče v katerem to piše?
Meni je to vse jasno, imam registrirano dejavnost po reglcih, no zdaj pa se je pojavilo to društvo in želim prit zadevi do dna. Laično vem, da to ni mogoče, ampak oni delajo na tak način že cca 6 mesecev, zdaj pa se mešajo še v moj posel… in bi res rada zagotovo vedela čimveč okoli tega, preden zarobantim
Sem imela očitno kar pravi občutek. Verjetno bi morala najprej preveriti, če je društvo res registrirano (se dogaja, da ni in delajo popolnoma na črno), potlej pa mogoče kakšna prijava na tržno, davčno.
Društvo se mora pri svojem delovanju držati, poleg zakona o društvu, tudi marsikaterih drugih pravil, ki veljajo za vse pravne subjekte. Med drugim je to tudi poslovanje preko transakcijskega računa.
Sem imela očitno kar pravi občutek. Verjetno bi morala najprej preveriti, če je društvo res registrirano (se dogaja, da ni in delajo popolnoma na črno), potlej pa mogoče kakšna prijava na tržno, davčno.
Društvo se mora pri svojem delovanju držati, poleg zakona o društvu, tudi marsikaterih drugih pravil, ki veljajo za vse pravne subjekte. Med drugim je to tudi poslovanje preko transakcijskega računa.[/quote]
Je registrirano pri Ajpesu in ko gledam Bizi .si, piše tudi da posluje. Zato mi vse skupaj ni najbolj jasno.
tega se zelo zavedam, zato tudi sprašujem, samo očitno nihče ne ve konkretnega odgovora.
Ga veš morda ti? kakšen namig?[/quote]
Kako naj mi vemo, če ne poznamo zadeve. Kako naj jaz vem kako nekdo posluje. In kako veš ti? Na podlagi besed ali imaš kakšne konkretne dokaze. Razen tega, da ti delajo konkurenco.
Zato pravim, da previdno.
Pravne osebe MORAJO plačila za opravljene storitve in dobaljeno blago nakazovati na transakcijske račune, gotovinska plačila so trenutno možna samo do 50 eur. Torej, če neka pravna oseba samo sklene pogodbo, predvidevam, da še ni v prekršku (ni nujno, da je v pogodbi naveden tudi račun), ko pa pride do plačil, pride tudi do prekrška.
Forum je zaprt za komentiranje.