Barca – plača poslovnega sekretarja v OŠ
Prosim Barco, da mi odgovori na moje vprašanje, ker sem v eni spodnji temi brala njen odgovor grede plače za poslovnega sekretarja v OŠ.
Sama sem bila do novega zakona Pisarniški referent V, nato v Avgustu 2008 – Administrator V,
sedaj sem s 1.9.2008 – Poslovni sekretar VI in glede na sprejet Dogovor o uvrščanju PS v plačilne razrede sem sedaj v 26 plačnem razredu – imam 25 let dela v šolstvu.
Kakšna plačna nesorazmerja se mi ne odbijajo. Posl. sekretar je vendar od 1.9.2008 “novo” delovno mesto brez odbitkov – tako mi je bilo rečeno. Ali računovodstvo dela prav?
Hvala Barca.
Lp
Nihče od zaposlenih v javni upravi po 1.8.2008, naj ne bi imel plače brez odbitka za odpravo nesorazmerij. Tisti, ki so bili že pred tem zaposleni v JU in tisti, ki so se zaposlili kasneje (ali bili premeščeni na različna DM)
Gre enostavno za to, da je zakon o plačnem sistemu bil sprejet takrat, večini je ta zakon prinesel izboljšanje plače povprečno za 1 – 3 plačne razrede, a ker država nima denarja se ta razlika v plači pridobiva po četrtinah. Zadnja sprememba 50. člena KPJS določa kdaj bo plača v celoti takšna kot je sprejeta z zakonom (po domače, ko bo konec inflacije in bo pozitivna rast BDP)
Torej NE gre za to, da bi se pri plači karkoli odbijalo (kot si nekateri razlagajo) ampak se postopno pri plači pridobiva.
V šolstvu pa so nekatera delovna mesta pridobila še več, če si s srednjo šolo na delovnem mestu poslovni sekretar VI, dobivaš plačo za višjo šolo oz. za VI stopnjo izobrazbe.
V mnogih drugih dejavnostih javnega sektorja to ni bilo možno.
.
Forum je zaprt za komentiranje.