Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev barca help me

barca help me

Koliko nadomestila pripada osebi, ki je bila zaposlena devet mesece? Ima več kot pet let delovne dobe, pred devetimi meseci (pred to zaposlitvijo) ni bila zaposlena dve leti. Mi kaj pripada ali ne in koliko časa, če mi pripada?

Hvala.

In si pred to zadnjo zaposlitvijo, po zaključku prejšnje zaposlitve, koristila nadomestilo?

šteje se neprekinjena delovna doba.

60. člen

(trajanje denarnega nadomestila)

Brezposelna oseba lahko uveljavlja denarno nadomestilo v trajanju:

treh mesecev za zavarovalno dobo od devet mesecev do pet let,

– šestih mesecev za zavarovalno dobo od pet do 15 let,

nadomestilo ti pripada 3 mesece.

za tisto, kar je bilo pred dvema letoma, si verjetno že prej pokoristila. ne moreš koristit še enkrat.

62. člen

(višina denarnega nadomestila)

(1) Denarno nadomestilo se prve tri mesece izplačuje v višini 80 odstotkov od osnove. Nadaljnje mesece se denarno nadomestilo izplačuje v višini 60 odstotkov od osnove.

(2) Najnižji znesek denarnega nadomestila ne sme biti nižji od 350 eurov.

(3) Najvišji znesek denarnega nadomestila ne sme biti višji od trikratnika najnižjega zneska.

Ja malo manj kot dve leti sem bila pred to zaposlitvijo brez službe. Dobivala sem nadomestilo 6 mesecev. Mi kaj pripada ali ne?

Ja malo manj kot dve leti sem bila pred to zaposlitvijo brez službe. Dobivala sem nadomestilo 6 mesecev. Mi kaj pripada ali ne?[/quote]

sem ti napisala in toliko ne, da narisala, s členi zakona, da ti pripada za tri mesece. samo je hudo težko prebrat, ali kako?

Ja malo manj kot dve leti sem bila pred to zaposlitvijo brez službe. Dobivala sem nadomestilo 6 mesecev. Mi kaj pripada ali ne?[/quote]

sem ti napisala in toliko ne, da narisala, s členi zakona, da ti pripada za tri mesece. samo je hudo težko prebrat, ali kako?[/quote]

Sem prebrala, pa se iz tega ne znajdem. Imam več kot 5 let del. dobe. Sem koristila takrat. Se pravi, da sedaj ne morem več al kako?

http://www.ess.gov.si/_files/1932/denarno_nadomestilo.pdf

sem ti napisala in toliko ne, da narisala, s členi zakona, da ti pripada za tri mesece. samo je hudo težko prebrat, ali kako?[/quote]

Sem prebrala, pa se iz tega ne znajdem. Imam več kot 5 let del. dobe. Sem koristila takrat. Se pravi, da sedaj ne morem več al kako?[/quote]

ne, ker neprekinjene delovne dobe nimaš več kot pet let!

pripada ti tri mesece.
ne moreš vsakič, ko ostaneš brez službe pokoristit vso nadomestilo za nazaj.

Se pravi, da mi pripada, ker sem bila zaposlena 9 mesecev in sicer 6 mesecev. Sem prav razumela?

TEGA PA NE RAZUMEM:
Kdor je pravico do denarnega nadomestila že izkoristil in jo ponovno uveljavlja, se mu zavarovalna doba, od
katere je bila pravica do denarnega nadomestila že odmerjena in zavarovalna doba na podlagi prejemanja
denarnega nadomestila, ne všteva v zavarovalno dobo za odmero pravice do denarnega nadomestila.

PRIPADA TI TRI MESECE.
kaj ti se rahlo zafrkavaš tu gor in se delaš norca iz ljudi, ki so v dobri veri, da rabiš pomoč?

ti si pravico za 6 mesecev že izkoristila. to pomeni tisto, česar ne razumeš

Ja ok hvala, pa tri mesece. Ne delam se norca. Sorry k žvim, samo vprašala sem.

Naj mi kdo to obrazloži, kaj pomeni!!
TEGA PA NE RAZUMEM:
Kdor je pravico do denarnega nadomestila že izkoristil in jo ponovno uveljavlja, se mu zavarovalna doba, od
katere je bila pravica do denarnega nadomestila že odmerjena in zavarovalna doba na podlagi prejemanja
denarnega nadomestila, ne všteva v zavarovalno dobo za odmero pravice do denarnega nadomestila.

Hvala.

to pomeni, če si pravico do nadomestila že koristila, se ti za tisto delovno dobo ne more upoštevat še enkrat. ti imaš več kot pet let delovne dobe, ampak ne moreš koristit nadomestila za to, ker si ga enkrat že koristila

Pa saj ti piše – čas, za katerega si nadomestilo že pokoristila, se še enkrat ne všteva v čas za izračun trajanja nadomestila.

Delala si nekaj manj kot 5 let in potem si za ta čas izkoristila nadomestilo
Zdaj si delala 9 mesecev in dobiš nadomestilo za teh 9 mesecev

Delovne dobe in skupaj več kot 6 let. Ok, se pravi mi pripada 3 mesece. A ne?

Delovne dobe skupaj več kot 6 let, od tega si za 5 let nadomestilo že pokoristila.
Koristiš lahko še samo tisti del delovne dobe, za katerega nadomestila še nisi dobila, torej za zdajšnjih 9 mesecev.

Oha, se pravi dobivam nadomestilo tri mesece. Ja?

sam ti imaš res probleme z razumevanjem..

petkrat ali šestkrat v temi je napisano, da ti samo tri mesece pripada nadomestilo, pa še vedno sprašuješ?

Ok, hvala, sem pač čudna.Eni pač ne razumemo prec, smo si različni!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close