Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bankomati-otok pag

bankomati-otok pag

pozdravljeni!

saj vem, da je bilo pred nekaj časa objavljeno o dvigih na bankomatih v hrvaški, zdaj pa ne najdem.

zanima me, ali lahko z navadno kartico (A banka) dviguješ hrvaške kune – konkretno me zanima za otok Pag oz. kraj Novalja, ima kdo izkušnje??? in koliko je provizija. so mi rekli na banki, da se tako bolj splača kot pa pri nas dvignit HRK in jih s sabo imet.
malo me je strah, kaj pa če bankomat vzame kartico, pol pa….

prosim za vaš nasvet. hvala

Kaj pa vem, mi gremo raje s kunami na dopust, nekaj evrov nesemo s seboj za rezervo. Sem že dvignila z bankomata, ko so bili še siti, pa ni bilo problema, provizija je bila takrat okrog 400 sit. Me je začudilo, da se je dalo z navadno kartico tudi plačevat v ta velikem marketu.

Provizija za BA kartice je minimalno 1,67€, drugače 1%, maksimalna provizija je odvisna od banke, ki vam je kartico izdala.

Dviguješ lahko na čisto vsakem bankomatu hrvaških bank.

Dvigovanje se splača, če dvigneš malo večjo vsoto denarja, npr.1000 kunnaenkrat, ne pa pri dvigovanju po 100 kun.

Maja sem bila na hrvaškem in dvignila 200 kun iz bankomata. provizije mi niso zaračunali, menjava pa je bila 7,23589 kun za evro.prodajni tečaj nlb za tisti dan je bil 7,17710 kar pomeni, da je bila menjava ugodnejša, kot če bi šla kune pri nas kupit na banko.

se strinjam, mi na Hrvaškem kar plačamo s kartico tam, kjer se le da, ker je bolj ugoden tečaj, kot pa če tukaj dvigneš eure in zamenjaš v kune! Tako da njihovi bankomati imajo res ugodnejše tečaje, ja!

Ah ti naši hrvaški popotniki:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close