Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bankok-chang mai

bankok-chang mai

katera najboljša in najcenejša povezava (vlak, bus…), koliko časa se pelješ?

bus: 350 bahtov,
vlak (3.razred): 260 bahtov
blak (spalnik): 700 bahtov (približno)

pelješ se okoli 12ur (to je z vlakom, mogoče je z busom malo hitreje, ne vem)

živjo!

z busom trajan vožnja ene 8 ur….to je bilo pred tremi leti…me smo iz bkk-ja v chang mai potovale v busom nazaj pa z vlakom…vlak se mi je veliko bolj dopadel in ti ga priporočam…

lp

urška

sm se pa lih spomnla, da sm js potvala iz ayuthaye v chiang mai, toseprav, da so tele cene iz ayuthaye… je isti vlak, za malenkost dražji (mislm, da je bla cena bkk-ayuthaya 21bahtov, pač to je vmesna postaja, pol gre pa naprej). to so cene od letos polet. js sm bla v tretjem razredu, in, ne glede na zloglasen ugled, priporočam! smo hotle it na spalnik, a je bil že zaseden (rezervirat morš en dan prej), ampak mi pol ni blo žal, ker je 3. razred 3x cenejši in voziš se s samimi domačini, takrat ni blo nobenga turista, in še kaj zveš… fino, skratka, četudi mal bol trdo spiš

1x z avtobusom (že dolgo nazaj) – celo noč
1x z vlakom – letos februarja – 500 THB -> ni bilo kaj izbirat, ker sta bila itak le dva vagona 🙁
pisalo je sicer 2. razred, a je bilo vse skupaj bistveno slabše kot npr. 2.r. v Indiji
Iz Chiang Maia smo štartali pozno zvečer, ob zori sem bil v BKK na letališču.

Vseeno se mi zdi boljša izbira vlak, kot bus (čeprav je lahko cenejši).
V BKK ponavadi na Khao Sanu poberejo “prijave” potem je pa od (ne)srečnega naklučja odvisno v kakšen bus te spravijo.
V vlaku je vsaj več prostora (pomemben podatek za mojo višino :))

bil ze parkrat na tej relaciji…

enkrat samkrat sem sel z vlakom 2 razred..pihalo mi je skoz ker so imeli odprta okna ki pa se niso dala zapreti poleg tega so ventilatorji delali celo noc…placal sem 500bahtov

torej meni se ni dopadla voznja z vlakom…sem pa slisal marsikoga ki pa je vlak hvalil..

moije osebne izkusnje so z vip busom dosti boljse…enkrat sem placal komaj 150 bahtov(cca 750 sit)
poleg tega so bili sedezi boljsi kot na letalu..je pa tudi res da sem kupil karto na kao sanu in da sem slisal da vcasih avtobusa za tvojo karto ki je bila zelo poceni ni bilo..

jaz nisem imel nikoli taksnih problemov ceprav sem se vip busov veliko posluzeval …pa tudi po izracunih je bilo najceneje(potoval pa sem po celi tajski skupaj z otoki in sem karte zmeraj kupoval na kako sanu)

torej splaca se malo pozanimati pri ostalih popotnikih,osebno pa raje priporocam vip bus…
odlocitev pa je od vsakega posameznika..
lp

Če imaš čas, oz. če potuješ ponoči, je vlak vsekakor dobra izbira, drugače pa tudi letalska karta ni tako draga.

Letos sem potoval dvakrat na tej relaciji, obakrat z busom. Po besedah kolegov, ki so šli z vlakom, zna bit vlak bolj zabaven (če greš s sleeperjem, je baje cel žur ponoči v vagonu z barom), bus pa je hitrejši in cenejši. Prišlo je 350 bahtov, oziroma pol ceneje kot nočni vlak. Kar ti bolj ustreza.

Zdaj je baje nokair najboljsa opcija

Morda kdo želi Lonely Planet. Posodim za eno leto.

Pokliči.

Amike,

Ulrik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close