Najdi forum

Bananko

Full dobro :))))))))) … poskuste!!!

BANANKO

60 dkg sladkorja in
3 dcl vode prekuhaj v sirup.
3 vrecke zelatine (10 gramov) namocimo v
2,5 dcl vode, ko nabrekne, zmeaamo s sirupom. Dodamo
1/2 steklenicke bananinega ekstrata in miksamo 20 minut (ce se miksa manj, ni dosti trdo).

Ko se ohladi, prekrijemo s cokoladno glazuro.

LP, anita

Živjo,
a to je pol takša bananina pena, kot so tiste penjene banane Casali? Ne zanm si ravno natančno predstavljati :)) LP

Ja neki tacga….pol narezes na kockice in ponudis….se kar stopi v ustih :)))

Ali to potem kaj oblikuješ ali daš v kakšen pekač preden preliješ s čokolado?

Ja nalijes v pekac, das v hladilnik da se shladi in strdi in nato prelijes s cokolado.

Lp, Anita

u, morm se psihično oz. fizično pripravit na 20 min mixanja 🙂

sam se pa njami slisi…

LP

Glede na to, da z želatino nimam glih izkušenj, me nekaj zanima. Želatino namočimo v 2,5 dcl vode. To potem vse skupaj damo v sirup? Ponavadi se želatino vzame iz vode in ožme. Hvala za pojasnilo. Hlede na to, da so te banane moji hčeri (in meni) strašno všeč, bi jih res rada provala naredit.

Jzst, predvidevam, da piše o želatini v prahu.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja gre za zelatino v prahu, ki je ni potrebno ozemat, saj popije vso vodo, le vmesas sirup!

Ali ni potrebno želatine pred tem še stopiti nad soparo in šele nato urediti.

Mi smo že naredili. Za moj okus je veliko presladko, otroci pa niso tega mnenja. Me je pa presenetilo, da nastane tako veliko mase (skoraj 3 litre).
Vse skupaj je rahlo in zelo penasto. Ker pa sem imela želatino pakirano v večjih količinah nisem bila prepričana koliko naj jo dam. Ali trikrat po 10 g , ali so vse tri vrečke skupaj 10 g.
Je zelo zanimivo, ampak naslednjič bom dala manj sladkorja.
LP S:

ne!

No, a se je lepo rezalo in jemalo iz pekaca?

Ali bi šlo tudi s kakšnim drugim ekstraktom? Ali je to ekstrakt od Etola v tistih malih stekleničkah?

Toliko robe pride? Pa je kaj obstojno? Mislim, kako dolgo stvar traja? In koliko želatine: 3 x 10 ali 10 g?

Pravzaprav 3x9g – jaz kupujem to od rufa. Ce se ti zdi veliko lahko za prvic pokusit vzames 1/3 vseh kolicin.

Pikica pozdravljena,
od tebe rabin še en nasvet.
Naredila sem Banankota, pa mi je ratal takole (gledano iz vrha na vzdol)
1. plast čokolada = OK
2. plast penena rumeno motna masa = OK
3. plast rumena želatina = je OK, čeprav mislim, da se mi ne bi smelo tako ločiti, da bi vse moralo biti tako kot pod točko 2. Kaj sem naredila narobe. Mešala sem 20 minut, nato maso vlila v pekač, pustila, da se strdi (tu pa se je očitno delno mase ločila od želeja in mi je tako nastala zadeva opisana pod točko 3.). Saj ni slabo, je za pojest, vendar mislim, da je se mi je bananko le izneveril. Prosim za nasvet, kje sem ga pokronala.

Lp od Fortune

jzst, če ti lahko jaz odgovorim:
koliko je stvar obstojna ti ne znam povedati, ker pri nas ni zdržala niti 20 ur, če ne bi bila vmes noč bi jo zmanjkalo že veliko prej, je pa zadeva res dobra in meni niti ne tako presladka. Bom pa jaz naslednjič probala še z drugo aromo.

lp

Pozdravljene

Stvar je bila preizkušena včeraj.Delala sem jo samo iz 2/3 mase,a jo je bilo veliko.Zame je stvar precej sladka-kar pa ni čudno,saj je sladkor tako rekoč glavna sestavina,kar pa ne bi mogla reči za ostale.Pospravljena je bila še prej kot je bila narejena-samo mali košček sem jo prihranila za
danes.No drage punce in ugotovila sem,da šele drugi dan dobi pravi okus.
Naslednjič ga bom morala skriti za en dan.Aja še nekaj,ekstrakta sem dala pa skoraj celo stekleničko-se mi je drugače zdel precej bled 😉

LP DoJa

Joj ne vem kaj bi to lahko bilo…jaz sem delala po receptu in mi je ratalo…kaksno zelatino si pa uporabljala…jaz dam tisto od rufa (1 vrecka=9g).

Sem pa ugotovila, da bom naslednjic dala kancek manj vode kot je v receptu.

A drugac je bila stvar kompaktna??? Ta recept sem jaz dobila na hrvaskem in tam kjer smo to jedli, je bila spodaj tudi tanka plast zivo rumene zelatine, ampak jaz sem mislila, da je to dala spodaj samo zaradi videza, oz. zaradi tega da se lazje jemlje iz pekaca.

Tko da ce je bilo drugace vse skupaj trdo…sploh ni panike :))))!

Je pa dobro, a ne?

Lp, Anita

Hojla,
ja zadeva je bila zelo kompaktana in tudi dobra, le, da so se mi (očitno) sestavine ločile, tako, da je bila tudi pri meni spodnja plast (prav tako debela kot zgornja penasta plast) živo rumena – želatina. Bom še enkrat poizkusila in bom mešala še malo dlje kot 20 minut, pa bom potem videla kako in kaj, drugače pa tudi taka sladica ni slaba.
Ja, je pa zelo dobra, le malo težje se jo daje iz pekača, ker se ta želatina pripopa (vakumsko) na dno pekača.

Želatino sem pa uporabila tisto, ki so 3 pakirane skupaj v modri embalaži po 9 g, imena se ne spomnim, lahko, da je bila ista, kot jo uporabljaš tudi ti.

Hvala za odgovore.

lp

;)))) Pa veliko uspeha!!!!

Naredila. Nisem imela bananine arome, pa sem v pol mase dala citrono, pol pa višnjev ekstrat. Uspelo super. Napaka v čokoladnem prelivu (čisto moja). Me pa ne spominja na tiste banane, pač pa na Munchmallow. Manjkal je samo piškot spodaj. Drugič provam tako in z vaniljevo aromo. Je pa šlo dobro v promet in nam sladkosnedom niti ni bilo presladko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close