BANANINA ROLADA
Za kaksno kremo v taki roladi gre, zal ne bi vedela (masleno, pudingovo, smetanovo?), ti pa lahko pomagam pri receptu za odlicen (preprost) recept za biskvit.
Za tisti velik pekac, ki gre v pecico potrebujes:
6 beljakov…. zmiksas z
12 zlicami sladkorja (jaz jih dam samo 10)…… da nastane res trda zmes, potem pocasi vmesas
6 rumenjakov (najnizja hitrost mikserja)
6 zlic olja……..na koncu dodas
12 zlic moke (mehke) in malo pecilnega praska
Moko vmesas najprej z neprizganim mikserjem, nato res hitro pri najnizji hitrosti mikserja.
Tak biskvit polijes na pekac, ki si ga oblozila s peki-papirjem (jaz ga dam samo po dnu), in peces pri 180°C (vroc zrak) oz. 200°C ca. 15 do 20 min (ko zacne biskvit odstopati od roba). Biskvit zvrnes na servieto in ga se vrocega zvijes (hladen se ti zna trgati).
Kar se kreme tice, bo po moje cisto dovolj, ce skuhas vanilijev puding (bolj trd) in ga zmesas s smetano ter kaksno zmiksano banano. Bi rekla, no…
Pa dober tek!
Ne, ne ….. obstaja res en recept za bananino rolado, ki ga pa na žalost ne najdem.
Pred mnogimi leti sem tako rolado delala, ker sem recept dobila od sodelavke, pa ga na žalost ne najdem.
Spečeš biskvit, nato rolado namažeš s to kremo in zaviješ skupaj s celo banano vred.
Kam se ga dala ………, če ga najdem, ga napišem.
LP
Draga Jana!
kopirano sicer s kulinerika.net in upam, da je tapravo…
lp
Nika
Testo:
5 jajc
5 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
10 dag mletih orehov
Nadev:
5 dl mleka
1 vanilin puding
3 žlice sladkorja
1 žlica moke
5-10 dag masla
2-3 velike zrele banane
Kremo skuhamo kot puding in v nekoliko ohlajeno vmešamo maslo.
V penasto umešana jajca s sladkorjem in vanilinim sladkorjem dodamo mlete orehe (nekaj prihranimo za okras) in pečemo 15-20 min pri 180 stopinjah (obvezno na peki papirju).
Ko se krema začne strjevati, jo namažemo na biskvit (malo prihranimo za premaz rolade) in nato na začetek položimo cele banane, ki smo jim odrezali začetke. Rolado tesno zvijemo, premažemo s preostalo kremo in potresemo z mletimi orehi. V hladilniku jo pustimo do naslednjega dne, ko je najboljša.
Pa se moj recept
6 rumenjakov in 6 zlic sladkorja zmiksaš, dodaš 3 žlice moke, 3 žlice kakava in sneg beljakov. Spečeš rolado.
Krema
3 jajca, 25 dag sladkorja, 1 dcl mleka, 10 dag jedilne čokolade na blagem ognju kuhaš 3 minute ter ohlajeni kremi dodaš 25 dag masla.
Rolado namažeš s polovico kreme, položiš banane ter namažeš s preostalo kremo.
Jaz sem jo spekla samo enkrat, vendar sem dala manj masla. Menda lahko zvijaš iz dveh koncev in dobi MAČJE OČI.
Lp, Miša
Nikin recept (s kulinarika.net) je preverjeno fenomenalen!!
Kadarkoli delam to pecivo, ga takoj zmanjka.
Mogoče samo majhen nasvet: peki papir namaži z oljem ali pa maslom (da se biskvit ne bo prijel, ker namreč ne vsebuje moke).
Aja, pa še to: jaz dam v kremo zraven vanili sladkorja še eno vrečkico limoninega sladkorja. Pecivo je tako še boljše.
Lp,
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.