Najdi forum

banane

Me zanima ali se dajo lahko shranit tudi banane, npr. vložiti ali v skrinjo, posušiti…Kako?

Iz banan naredi marmelado. Postopek je isti kot za drugo sadje. Če ga ne veš, si preberi na želim sladkorju. Boš videla kako je to okusno za palačinke, pri nas jo otroci enostavno obožujejo in pravijo, da ni palačink brez bananine marmelade.

Če boš naredila marmelado, sporoči kako ti je všeč.

Na marmelado pa nisem pomislila. Bom poskusila in ti sporočim. Pa hvala za namig!

lea, ali si banane že spekla. Jaz naredim isto maso kot za palačinke, le da je bolj gosta. Banano narežem na cca 6 enakih delo in vsak del posebaj povaljam v masi. Na vroči maščobi spečem. Še tople polijem z sladkim grehom in (če vprašaš moje otroke) mnjammmmmmm, najboljša stvar na svetu.

Uf, trenutno se pripravljam za marmelado, ker se mi gre, da imam pozneje na hitro pripravljeno kaj bananinega okusa. Drži pesti, da mi bo uspela.

Sina, take banane pečene v testu od palačink se imenujejo ocvrte banane. Dobiš jih v kitajski restavraciji kot sladico vendar oni jo polijejo z medom. Ocvrejo pa še drugo sadje: jabolka in ananas. Tudi to je odlično.

mi smo enkrat vložili majhen kozarček banan in smo ga vrgli v smeti, ker je grozno (ampar res GROZNO) smrdel, ko smo ga odprli. Mislim, da je imel vonj po (oprostite izrazu) “dreku”-res grozno.
Susili smo jih tudi, vendar so postale sive. Verjetno jih nismo pravilno pususili.

Jaz imam eno knjiko z naslovom Vse o globokem zmrzovanju. Tam piše, da banane olupiš, jih povaljaš v limoninem soku, da ne potemnijo in potem zamrzneš. Enkrat pred davnimi časi sem to poskusila in je uspelo. Zdaj tega ne počnem več, ker lahko vedno kupiš sveže banane. Pa še recept:
Spečeš palačinke.
Banane olupiš in popečeš na maslu (če so zelo debele jih lahko po dolžini prerežeš na pol), posuješ s cimetom, preliješ z medom in rumom), malo podušiš. Paziti moraš, da ne postanejo premehke, ker jih potem težko vzameš iz ponve. Vse sestavine dam po občutku. Nato položiš na vsako palačinko eno kos banane, dodaš še kako žlično soka, v katerem so se pekle, zaviješ in poješ. Po želji lahko dodaš tudi smetano, ampak že same palačinke z bananami so zelo nasitne.

Lea!

Na Kulinarični kloveiji (www.kulinarika.net) najdeš recept za Angleško marmelado, ki jo narediš iz banan in breskev. Marmelada je fantastična, samo predlagam ti, da daš malo manj sladkorja kot je tam navedeno v receptu. veliko uspeha pri vkuhavanju. Lep pozdrav Peter

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close