banane
Jaz imam eno knjiko z naslovom Vse o globokem zmrzovanju. Tam piše, da banane olupiš, jih povaljaš v limoninem soku, da ne potemnijo in potem zamrzneš. Enkrat pred davnimi časi sem to poskusila in je uspelo. Zdaj tega ne počnem več, ker lahko vedno kupiš sveže banane. Pa še recept:
Spečeš palačinke.
Banane olupiš in popečeš na maslu (če so zelo debele jih lahko po dolžini prerežeš na pol), posuješ s cimetom, preliješ z medom in rumom), malo podušiš. Paziti moraš, da ne postanejo premehke, ker jih potem težko vzameš iz ponve. Vse sestavine dam po občutku. Nato položiš na vsako palačinko eno kos banane, dodaš še kako žlično soka, v katerem so se pekle, zaviješ in poješ. Po želji lahko dodaš tudi smetano, ampak že same palačinke z bananami so zelo nasitne.
Forum je zaprt za komentiranje.