Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika banane ne v hladilnik?

banane ne v hladilnik?

Nekje sem slišala, da banan naj ne bi shranjevali v hladilniku, pa se sprašujem, zakaj naj bi to ne bilo dobro. Ve kdo?

Banane postanejo črne, če jih shranjuješ v hladilniku.

Lp, Maja

Pravzaprav olupek od banane postane črn-notri pa so banane lepe-bele.
Gre samo za zunanji izgled banane, če te to ne moti, jih lahko shranjuješ v hladilniku, ker vseeno dalj časa počakajo

Jaz jih dam v hladilnik, ampak tako da je pecelj namocen v vodo, ostanejo ful lepe!

Lp!

Kako se pa to v praksi izvede? Si ne znam predstavljati, kako pecelj v vodo namočiš. a potem banane stojijo v posodi kot npr. rože v vazi?

Andrina, to si me nasmejala: sopek v hladilniku:))) Saj bi bil pogled nanj kar lep in vabljiv.

Mogoce je bilo mislejno, da samo namoci pecelj, da je vlazen.

V Luki Koper so vcasih dajali zraven zabojckov banan tudi listic z navodili za pravilno hranjenje banan.
Tam je bilo odsvetovano v hladilniku ali na hladnem balkonu ( pozimi).
Nimam jih nikoli na zalogi: kupim take, ki zdrzijo dva dni. Zame mora biti banana malo kiselkasta. Dobro dozorelih in sladkih ne prenesem.

Lep pozdrav

Živjo!

Pri zorenju banan nastaja etin in baje banane najpočasneje zorijo nekje med 12-14 oC. LP

vse južno sadje se shranjuje na sobni temoeraturi,ker je tako navajeno v naravi.No ne vem,če velja tudi za to,ki prihaja iz hladilnic,ampak jaz se tega držim. Lp

Ojla!
No ja, jaz poleg banan tudi paradižnika ne dajem v hladilnik… Praktično dam na hladno le solato, kakšno čebulo in česen… Pa limono ali dve, sploh načete…
Paradižnik dam le za kratek čas, da je solata bolj hladna, enako tudi sadje, ki zori pri nas…
Ne vem, se mi zdi, da je bolj poln okus na sobni temperaturi…
Banane pa itak hitro porabimo, kadar jih že kupimo… Ali gredo takoj, ali pa jih zamrznem in zamrznjene zmiksam v sladoled )))
LP
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Gordy, kako ti pa to uspe: banane v zmrzovalniku?

Pred leti sem jih nekaj zmrznila, pa sem ven potegnila nekaj črnega, res neugledno za videt! Kar stran sem vrgla vse skupaj. :(((((((

Ali jih ti olupiš, narežeš, s čim poškropiš…?

Stanka, banane je treba olupit. Sicer pa tudi jaz zmiksam zamrznjene banane le, da dodam zraven še kakšno jagodo.

Lp, Maja

Ojla!
Da prav na hitro odgovorim )))
Banane olupim in jih nalomim na kakih 5 cm dolge kose. Takoj jih dam v škatli v zmrzovalnik in mi ne porjavijo, čeprav jih ne poškropim z limono…
Nalomim jih, da se mikser ne “matra” preveč…
Je pa tako, da jih v sladoled včasih naredim s smetano in vanili-sladkorjem, običajno pa jih uporabim z drugim sadjem NAMESTO smetane in vsaj dela sladkorja – sladoled pride lepo mazav, ker ni smetane je pa manj kaloričen, pa vseeno polnega okusa )))
Olupi bi pa res počrneli – bi verjetno tudi sama vrgla proč )))
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Majuška in Gordy, hvala za hitra odgovora!
Pa spet nekaj novega vem… :)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close