banane ne v hladilnik?
Andrina, to si me nasmejala: sopek v hladilniku:))) Saj bi bil pogled nanj kar lep in vabljiv.
Mogoce je bilo mislejno, da samo namoci pecelj, da je vlazen.
V Luki Koper so vcasih dajali zraven zabojckov banan tudi listic z navodili za pravilno hranjenje banan.
Tam je bilo odsvetovano v hladilniku ali na hladnem balkonu ( pozimi).
Nimam jih nikoli na zalogi: kupim take, ki zdrzijo dva dni. Zame mora biti banana malo kiselkasta. Dobro dozorelih in sladkih ne prenesem.
Lep pozdrav
Ojla!
No ja, jaz poleg banan tudi paradižnika ne dajem v hladilnik… Praktično dam na hladno le solato, kakšno čebulo in česen… Pa limono ali dve, sploh načete…
Paradižnik dam le za kratek čas, da je solata bolj hladna, enako tudi sadje, ki zori pri nas…
Ne vem, se mi zdi, da je bolj poln okus na sobni temperaturi…
Banane pa itak hitro porabimo, kadar jih že kupimo… Ali gredo takoj, ali pa jih zamrznem in zamrznjene zmiksam v sladoled )))
LP
Gordy
Ojla!
Da prav na hitro odgovorim )))
Banane olupim in jih nalomim na kakih 5 cm dolge kose. Takoj jih dam v škatli v zmrzovalnik in mi ne porjavijo, čeprav jih ne poškropim z limono…
Nalomim jih, da se mikser ne “matra” preveč…
Je pa tako, da jih v sladoled včasih naredim s smetano in vanili-sladkorjem, običajno pa jih uporabim z drugim sadjem NAMESTO smetane in vsaj dela sladkorja – sladoled pride lepo mazav, ker ni smetane je pa manj kaloričen, pa vseeno polnega okusa )))
Olupi bi pa res počrneli – bi verjetno tudi sama vrgla proč )))
LP!
Gordy
Forum je zaprt za komentiranje.