Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika banan da ali ne?

banan da ali ne?

podravljeni
zanima me ali mogoče kdo ve ali banane redijo oz. če želiš shujšati ali naj bodo banane na jedilni listi ali ne.
katero sadje pa naj bi bilo najbolj priporočeljivo za dieto?ne samo za hujšanje ampak tudi za odpravo celulita.
hvala

Ja na žalost te moram razočarati banane redijo in mislim da kej preveč potem ne grejo na jedilnik vsaj moje mnenje je tako.Najboljše sadje za hujšanje so tista ki vsebujejo veliko vode,npr lubenica,breskve za celulit pa je naboljši ananas predvsem na tešče.Pa lep pozdravček!

Moram malo popravit. V zadnjem času berem o glikemičnem indeksu, ki nikakor ni dober za hujšanje in je pri lubenicah kar visok. Pa moram reči, da moje izkušnje potrjujejo, da se lubenice (na žalost) ne obnesejo pri hujšanju.
Da je svež anans dober borec proti celulitu, sem pa prebrala tudi jaz. A le svež in ne iz konzerve.

lp

Glikemicni indeks je le eden izmed dejavnikov pri hujsanju, ki lahko pogosto zavaja.
Namizni sladkor ima namrec veliko nizji index kakor bi pricakovali (nekaj takega kot krompir), ker vsebuje kar nekaj fruktoze. Fruktoza je enostavni sladkor, ki ima nizek index. Tako dobis skupaj srednje visok index. (glukoza visokega + fruktoza nizkega) .Nekaj podobnega velja za sadje, ki vsebuje tako glukozo kot fruktozo.
Sadje je sicer odlicen vir vitaminov in vlaknin je pa problematicen ker vsebuje fruktozo.
Ta dokazano:
ZNIZA SENZITIVNOST MISICNIH CELIC NA HORMON INZULIN, KAR POMENI VEC GLUKOZE V MASCOBO
POVECA RAVE TRIGLICERIDOV V KRVI
IN SE ZELO HITO KOPICI KOT TELESNA MASCOBA

Zato se izogibajte zivilom in dieteticni dodatkom ki vsebujejo veliko fruktoze ali pa so sladkani z njo.

Vec o tem in hujsanju: http://www.maxximum-portal.com

Gašper,
kaj pa praviš na beljakovinski shake iz 40 g B + 1 manjša banana (okoli 100 g) + 2 dl mleka? Ali je to primerno za po treningu?

Jasno, da ananasov kompot redi saj poln sladkorja.
Jaz sem trenutno na presni dieti in si banane lahko privoščim. Kilaža gre super dol. Še med postom nisem zgubila toliko kg.

Za po treningu da. Ceprav je takrat najbolje spravit mascobe na minumum. (mislim pri tem obroku). Vendar verjetno mislis na lahko mleko.

http://www.maxximum-portal.com

Večinoma uporabljam posneto mleko v prahu, če pa tega nimam pa mleko z 1,6% maščobe.

Jaz pa mislim, da enostavno preveč komplicirate pri hrani in se čudim, da se vam da toliko filozofirato okoli hrane. Jaz mislim, da je bolj pomembno zdravo jesti, ne pa iskati dlako v senu. Saj ne rečem, da če bi radi hujšali, da se izogibare cvrtju, mastnim sirom in podobno, ne pa zakomlicirati z eno banano,……več vadbe, pa bo rezultat pravi.

lp

Moj predlog
Na začetku diete oz. ko začneš hujšati se je najboljše izogibati vsega sladkega sadja, tudi banan.Ko pa se približuješ cilju, lahko ješ tudi banane.
Po mojih izkušnjah lahko ješ vse vrste sadja, tudi v velikih količinah, ampak vedno kot samostojen obrok.

Ali bananin frape redi ali pomaga pri hujšanju?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close