banan da ali ne?
Moram malo popravit. V zadnjem času berem o glikemičnem indeksu, ki nikakor ni dober za hujšanje in je pri lubenicah kar visok. Pa moram reči, da moje izkušnje potrjujejo, da se lubenice (na žalost) ne obnesejo pri hujšanju.
Da je svež anans dober borec proti celulitu, sem pa prebrala tudi jaz. A le svež in ne iz konzerve.
lp
Glikemicni indeks je le eden izmed dejavnikov pri hujsanju, ki lahko pogosto zavaja.
Namizni sladkor ima namrec veliko nizji index kakor bi pricakovali (nekaj takega kot krompir), ker vsebuje kar nekaj fruktoze. Fruktoza je enostavni sladkor, ki ima nizek index. Tako dobis skupaj srednje visok index. (glukoza visokega + fruktoza nizkega) .Nekaj podobnega velja za sadje, ki vsebuje tako glukozo kot fruktozo.
Sadje je sicer odlicen vir vitaminov in vlaknin je pa problematicen ker vsebuje fruktozo.
Ta dokazano:
ZNIZA SENZITIVNOST MISICNIH CELIC NA HORMON INZULIN, KAR POMENI VEC GLUKOZE V MASCOBO
POVECA RAVE TRIGLICERIDOV V KRVI
IN SE ZELO HITO KOPICI KOT TELESNA MASCOBA
Zato se izogibajte zivilom in dieteticni dodatkom ki vsebujejo veliko fruktoze ali pa so sladkani z njo.
Vec o tem in hujsanju: http://www.maxximum-portal.com
Za po treningu da. Ceprav je takrat najbolje spravit mascobe na minumum. (mislim pri tem obroku). Vendar verjetno mislis na lahko mleko.
Jaz pa mislim, da enostavno preveč komplicirate pri hrani in se čudim, da se vam da toliko filozofirato okoli hrane. Jaz mislim, da je bolj pomembno zdravo jesti, ne pa iskati dlako v senu. Saj ne rečem, da če bi radi hujšali, da se izogibare cvrtju, mastnim sirom in podobno, ne pa zakomlicirati z eno banano,……več vadbe, pa bo rezultat pravi.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.