Bamija prispela-za Diano
Hej,Diana!
Najlepsa hvala tudi za prelep gorenjski motiv,ki se je odvil!
Ko je postar pozvonil,je bila pri meni sosedina vnukinja in urno odskakljala
po stopnicah.Seveda jo je zanimalo,kaj je v paketku.Pojasnila sem ji,da
v njem ni prav nic zanimivaga za tako puncko.Presenecenje je bilo popolno,ko je vsa vesela povedala,da je to krasno za okrog vratu in niz si je takoj obesila.Najraje bi ga odnesla s sabo. Vidis zdaj;obe sva bili zelo veseli.Jaz bamije,ona pa tistih 5 minut okrasena z ogrlico iz naravnega materiala.
Lepa hvala in pozdravcek z obale na Gorenjsko Babi
Hej,Natassa!
Meni so bile v Bosni vse njihove mesne juhe tako dobre in posebnega okusa. Povedali so mi,da to naredi bamija.
Uporabila jo bom za mojo verzijo “begove corbe”. Anja,ki je prvic vprasala
za bamijo,jo rabi za struklje,pa je nismo vprasale za recept.
Jagnjetini se tudi poda.
Vpisi v iskanje bamija in poglej poste. Tam je tudi link za Kulinariko,kjer je objavljen recept za begovo corbo . Lep pozdrav Babi
mislim,da sem nekaj o bamiji zasledila na http://www.semenarna.si. mogoce vedo svetovati,kako priti do semena!? lp petra
malo sem brskala okrog in nasla ta recept…
bamija z govedino
500gr bamije
500gr mesa
3-4 rdece cebule
paradiznikov pire/200-250 gr/
olje
poper
bazilika
bamijo ocistimo in narezemo,prazimo na olju,da spremeni barvo.vzamemo ven in odcedimo odvecno olje. na preostalem olju preprazimo narezano cebuli,dodamo na kocke narezano meso,malo poprazimo,dodamo spl,poper,paradiznik in malo vode. tako naj pocasi vre nekaj casa/da se meso zmehca/,potem dodamo preprazeno bamijo,malo bazilike in pustimo vreti se 10 min. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.