Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bamija prispela-za Diano

Bamija prispela-za Diano

Hej,Diana!

Najlepsa hvala tudi za prelep gorenjski motiv,ki se je odvil!
Ko je postar pozvonil,je bila pri meni sosedina vnukinja in urno odskakljala
po stopnicah.Seveda jo je zanimalo,kaj je v paketku.Pojasnila sem ji,da
v njem ni prav nic zanimivaga za tako puncko.Presenecenje je bilo popolno,ko je vsa vesela povedala,da je to krasno za okrog vratu in niz si je takoj obesila.Najraje bi ga odnesla s sabo. Vidis zdaj;obe sva bili zelo veseli.Jaz bamije,ona pa tistih 5 minut okrasena z ogrlico iz naravnega materiala.
Lepa hvala in pozdravcek z obale na Gorenjsko Babi

Prvič sem bamijo jedla (in po pravici povedano tudi slišala zanjo) pred dobrim mesecem v bosanski restavraciji v Ljubljani. Predjed z rižem. Bila mi je všeč.

Kje se jo da kupiti? Babi, zanima me, kako jo nameravate pripraviti.

Natassa, Primorka z Gorenjske

Hej,Natassa!

Meni so bile v Bosni vse njihove mesne juhe tako dobre in posebnega okusa. Povedali so mi,da to naredi bamija.

Uporabila jo bom za mojo verzijo “begove corbe”. Anja,ki je prvic vprasala
za bamijo,jo rabi za struklje,pa je nismo vprasale za recept.

Jagnjetini se tudi poda.

Vpisi v iskanje bamija in poglej poste. Tam je tudi link za Kulinariko,kjer je objavljen recept za begovo corbo . Lep pozdrav Babi

ej, jaz sem iz Ljubljane, pa me zanima, kje točno je ta restavracija. Hvala za odgovor.
Pozdravček Mateja

Bosanska restavracija v Ljubljani je restavracija Sofra na Dunajski nasproti WTCja, malo nazaj v smeri mesta. Oziroma, če prideš iz smeri Ruskega carja, med pošto in bencinsko. Imajo veliko tablo.

Midva sva bila tam sredi decembra in je bilo nujno rezervirati. Ni prav poceni.

Natassa

najlepša hvala – sigurno bova šla tja na kako kosilo
Pozdravček Mateja

Babi,

zanima me, kje na Gorenjskem se da kupili bamijo. Nisem bila pozorna, morda celo pri zelenjavarjih z juga? Teh je pri nas še nekaj.

Natassa

Hej,Natassa! Diana je bila tako ljubezniva,da je prosila tasco,naj jo prinese iz Bosne,ko je bila na obisku.
Dala si mi idejo;res bo trba povprasati pri kaksnem prodajalcu z juga.Na nasi trznici so iz Makedonije.
Mogoce bi pa tudi oni to poznali. Lep pozdrav Babi

Ojla punce, saj, če boste še rade imele bamijo, pa kar povejte..bom nabavila;))
lp D.
P.S.: Babi mail že “leti” na primorski konec:)))

Ali ni bamija afrodiziak za moške?

Seveda je in to preizkušena. Zato jo kuhamo našim možem.

he moj to vsak dan dobi za predjed:PP

Mene zanima čemu podoben okus ima bamija?

LP

Okus je malo kiselkast, (na mojem krožniku) je bila bamija videti kot majhna paprika – od 2 do 5 cm, zelena.

Natassa

Mojam mami doma goji bamijo (seme dobila iz Bosne). To je kakšnih 30-40 cm visoka rastlinca. Je nezahtevna za vzdrževanje, pa precej zoprna za pobiranje. Pobirati jo je treba skoraj dnevno, ker drugače preveč zraste in potem “špika”. Ne vem koliko semena je pridelala letos, bom pa prašala.

Belka

Kako jo pripravljate ali katerim jedem jo dodajate?

bom prepisala iz knjige, dobite čez kakšen dan ali dva

tudi jaz sem prejela svojo ogrlico

Če prav vem, tej rastlini pravijo tudi okra. Jaz sem plodove okre videla samo na fotografijah v reviji Moj mali svet. Rada bi dobila nekaj semen (z navodili osejanju – kdaj), da bi jo pridelala tudi sama, vsaj dve rastlini. Če jo je možno dobiti, se priporočam. Lep pozdrav Mica

mislim,da sem nekaj o bamiji zasledila na http://www.semenarna.si. mogoce vedo svetovati,kako priti do semena!? lp petra

Petra, hvala. Lep pozdrav Mica

ce bos izvedela,kako do semena,prosim,javi. lp petra

malo sem brskala okrog in nasla ta recept…

bamija z govedino

500gr bamije
500gr mesa
3-4 rdece cebule
paradiznikov pire/200-250 gr/
olje
poper
bazilika

bamijo ocistimo in narezemo,prazimo na olju,da spremeni barvo.vzamemo ven in odcedimo odvecno olje. na preostalem olju preprazimo narezano cebuli,dodamo na kocke narezano meso,malo poprazimo,dodamo spl,poper,paradiznik in malo vode. tako naj pocasi vre nekaj casa/da se meso zmehca/,potem dodamo preprazeno bamijo,malo bazilike in pustimo vreti se 10 min. lp petra

Recept ki ga je napisala Petra je verjetno za svežo bamijo. Ta ki je na ogrlici je posušena in jo je potrebno namakati kot na primer suhe gobe, samo malo dlje časa.
Belka

Petra živjo. Si mi dala idejo, sem poklicala MMS, urednico, z veseljem mi bo poslala seme okre. Pravi, da “ne mara” presajanja (želi, da so korenine na miru), to pomeni, da jo je treba posejati v šotne tablete. Ko jo dobim, obvestim, kliko vrtičkaric jo bo dobilo. Lep pozdrav Mica

ja recept je za svezo. pise pa,da lahko delas tudi s posuseno. kot pravis,jo je treba namociti,odcediti in potem praziti…. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close