Najdi forum

Zanima me ali je bil že kdo v Baliju??? Koliko ste dali za potovanje in ali vam je bilo všeč! Z fantom se menima da bi avgusta šla tja, pa bi blo fajn slišat kakšne izkušnje!
Naslednje kar pa me zanima pa je Yucatan! Je bil kdo tu??? Vem da potovanje traja 14 dni in da vbistvu potuješ po otoku in spoznavaš življenje majev, ampak ali vredu organiziraji je res bomba kot pravijo???? Tudi to je še varjanta za dopust in ker je oboje kr precej drago se priporočam tudi za kakšno drugo idejo kjer je lepo!!!!!!
Sam ne Tunizije, Turčije in Malte!!!!!

Predlagam ti, da za spremembo doživiš počitnice na Pokljuki, recimo, ali pa v kakšnem pastirskem stanu na Veliki planini… Zna biti veliko bolj zanimivo kot na Baliju, Yucatanu ali pa Indoneziji – morda je tam res bomba, kot pravijo, tu pa si pred bombami vsaj varen.

Bali je super in tudi neverjetno poceni. Kupi samo let.karte, ostalo urejaj tam v lastni režiji. Seveda-tudi Pokljuka, a avanturistični duh včasi nemirne duše vleče po svetu:-), jaz brez tega ne morem. Bali je bil res krasen, fajn je če je vsaj 3 tedne in kot sem rekla neverjetno poceni.

Ja jaz sem bila, ampak že leta 98 in predvidevam, da se je od takrat tam že marsikaj spremenilo.Takrat je bilo vse full, full poceni v kar sedaj dvomim saj veš, kako hitro cene dvignejo, ko zavohajo turiste. Predlagam, da gresta na otok raje v poznejših mesecih. Jaz sem bila decembra pa je bilo čist ok, menim, da bi znalo biti zelo vroče. Tam je taka vlaga, da si takoj ko stopiš iz klimatiziranega prostora moker. Meni je bilo všeč. Je pa res, da vidiš tudi podgane. Če te kaj zanima ti lahko še napišem.

Mislim, da za Indonezijo poletje ni ravno najboljsi cas (nalivi, morebiti kak tajfun, visoka vlaga) – kolikor vem, se tja hodi raje pozimi.

Bil na Baliju, pa ni nekega norega navdušenja… Malce preveč komercializirano je vse skupaj. Stroški niso posebej veliki (seveda v rangu “resnih” potovanj), je pa Bali raj za samske ljudi. Tisoči in tisoči Avstralskih maturantov se stekajo tja. Bistveno bolje je na Sulaweziju, kjer se je ohranila prvinskost, tako ljudi, kot okolja. Vsaj jaz sem se tam počutil bolje. Še bolj zanimiva pa zna biti Irianjaja (West Papua po novem) ali pa Sumatra. Tam pa še nisem bil.

Turčija je napram Baliju oh in sploh. Aja, pa seveda nimam v mislih Alanye ali česa podobnega, ampak precej bolj vzhodno…

lp
mačkon

Jest sm bila in na Baliju(2x) in v Mehiki na Yukatanu. Bali se zelo hitro spreminja. Med mojim prvim in drugim potovanjem je bilo le 2 leti, razlika ocitna in to na slabse. Ce gres v Indonezijo, ti priporocam druge, malo manj opevane otoke za glavno prezivetje casa, saj itak priletis na Bali in mogoce tam ostanes dan, dva ali najvec 3. Boljse je ze na sosednem Lomboku, kjer so zraven 3-je mali otocki-Gilliji, pa potem naprej Flores, Komodo-kjer zivijo taveliki kuscarji, pa npr. Borneo ali Sulawesi. Tudi Java ni slaba-tam obisces vec svetovno znanih stvari. Je pa to poceni dezela(se vedno), ceprav se je podrazilo.
Yukatan v mehiki pa je nekaj drugega. Taj odkrivas zgodovino ljudstev, ki so tam ziveli. Piramide, observatoriji, teatri….veliko je teh kamnov-sori. zelo zanimivo, ampak se utrudis po tistem soncu lesti po stotinah stopnicah. Seveda, odvisno kaksen si. Na koncu si vecina turistov privosci oddih v Cancunu. Samo tega ne! Spet odvisno kaksen si, ampak tam je sprehajajo glupi ameriski turisti, placajo visoke cene v hotelih…..Tam je res drago. Hoteli stojijo en zraven drugega, trgovin je ogromno, zapravis se vec. Ce si tam, skoci na pocitnice na otok “Isla Mujeres”-nasproti Cancuna. Mi pa smo krenili na jug-v sosednjo drzavo Belize. To pa so bile pocitnice-totalni odklop. Plavanje z morskimi psi, kravami, odkrivanje podvodnega sveta….Tudi cene niso visoke.
Ce pa zelis kaksen predlog, je to safari v Tanzaniji in potem oddih na Zanzibarju ali pa potepanje po juznih otockih v Andamandskem morju-to je bila moja zadnja pot. Ne poznam te, ali si fina ali ti ni problem spati tudi kje drugje razen v hotelu s 5 zvezd, ali si bolj za “Portoroz” ali “Kamenjak”? Ne vem koliko imas denarja, ali te mogoce privlacijo hribi? Nekateri so navduseni z Nepalom, Tibetom….meni osebno pac morje pomeni vec. Jaz pa premislujem ze nekaj casa o Galapagosu in mogoce po to moja naslednja pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close