Najdi forum

Zanima me kakšna je menjava USD ali EUR na Baliju in koliko prbl. rabiš denarja za 14 dni brez prenočišča zgolj za hrano , pijačo in kakšen suvenir?

LP M.

menjava je pač po trenutnem tečaju. v zadnjem času se baje eur boljse menjajo.

pijača je edina draga stvar v indoneziji (če misliš alko), ostalo pa je precej cheap, samo kaj naj ti rečem, ne vem kaksnega standarda si želiš…

Ja standard- na ulici res ne bi jedel se pravi normalne restavracije tko da varčevat res ne grem dol, ampak me zgolj zanima kolk denarja moram sabo vzet.
Kje pa lahko vidim trenutni tečaj rupije glede na to da je Banka Slovenije nima na tečajni listi?
Lahko mi napišeš saj okvirno kolk rupij dobiš za 100 USD!

LP

Zivjo!

Jaz sem se ravnokar vrnil iz Balija na Tajsko, tako da ti lahko sporocim nekaj cen.
Cene veljajo za Kuta beach, kamor gre pac vecina ljudi.

Dolarje menjajo med 9400-9850
Potovalne ceke pa 9200-9800

Pivo Bitang, stekelnica 0,6 l v trogvini ali v lokalu stane 9000 do 12000.

Hrana je tudi razmeroma poceni. Npr. fried noodles dobis od 7.000 naprej, prav tako fried rice, ribe oz morska hrana je od 15.000 naprej.

Jaz sem bil najbolj navdusen nad ponudbo DVDjev, ki so po 10.000 SIT, ce jih kupis vec … npr 100 dobis zraven se 50 gratis. Kvaliteto lahko preveris v trgovini in je obicajno 80% originala.

Midva s kolegom sva spala na ulici Puppis1, nasproti Masa in , v hotelu Ayu Becah Inn za 65.000 fan room, za 150.000 pa je AC room. Vsaka soba ima teraso, imajo 2 bazena, v ceni pa je tudi zajtrk.

Prijetno potovanje!

lp

Midva greva v Nusa Dua tko da je to približno enako , ampak tele cene mi niso čist jasne kaj pivo stane manj kot 1 USD itd. Se pravi da za 100 USD dobiš skoraj 1 mil. Rp . Če boš lahko mi prosim napiši če veš kaj o potapljanju in kakšne so cene za PADI tečaj OPW (open waters divers).

Hvali in lp

Toliko o tem, da BS ne objavlja tečaja indonezijske rupije:

Vaš link

beach, fried noodles, fried rice, fan room, AC room,……….. A v ceni sobe je pa vštet zajtrk in ne breakfast?!?!?????

ej ne vem, kolk je zdej tecaj, ker sem bil dol leta 00

hint: google: currency converter

99ga je bil okrog 200 usdjev

Še en namig za menjavo denarja – večje bankovce (stotake) menjajo bistveno boljše od manjših (desetaki). Včasih je pri istem menjalcu razlika med njimi tudi več kot četrtinska.

mah js sm še najrajši menjal na bankah. tecaj je bil ugoden, bilo je varno in hladno 😀

drugače pa zdaj lahko dol dviguješ z maestro karticami…

Ko sem bil jaz tam, ni bilo nobenih razlik v menjalnih tečajih med bankami in privatnimi menjalci.
Moram pa potrditi, da je v klimatiziranih bančnih prostorih res prav prijetno hladno. Morda bo zdaj, ko nas v LJ skoraj tropsko kuha, zanimivo prebrati nekaj na to temo. Ni sicer z Balija, je pa vsaj iz Indonezije…

Jayapura, junij 2000. Čakava večerno ladjo, ki naju bo odpeljala z Zahodne Papue na Timor. Tropska vročina, vlaga 100 odstotna, komarji… Medtem se sprehajava po mestu in ker so nama zaloge rupij že pošteno skopnele, iščeva menjalnico. Na Papui je bil takrat zelo slab menjalni tečaj za dolar (5000 rupij, medtem na Baliju 8000), zato se nama je zdela ponudba ene od lokalnih bank, ki je nudila 7000, zelo ugodna.
Vstopiva in blagajniku ponudim v menjavo dva stodolarska bankovca. Z njima odide v ozadje in se čez četrt ure vrne z novico, da nista v redu. Iz hlačnega trezorja izvlečem druga dva bankovca in mu ju ponudim. Ponovno se vrne šele čez dvajset minut, tokrat naj bi bil en bankovec v redu, drugi ne. Vprašam ga, kaj naj bi bilo narobe z njimi, saj sem vse dvignil v naši banki. Pa mi odvrne, da so sicer čisto pravi, samo rahlo so prepognjeni preko predsednikovega portreta, da pa mi jih lahko zmenja po 5000… No, končno spravim skupaj dva skoraj neprepognjena dolarska stotaka in mu jih pomolim pod nos. Istočasno mu pomaham s komaj še razpoznavno krpo, ki je bila nekoč bankovec za 10.000 rupij in ga vprašam, koliko je po njegovem mnenju vreden ta. Nič ni odgovoril, samo kislo se je nasmehnil.
Po skoraj celi uri sva končno prišla do tega, da lahko zmenjava dva stotaka po ugodnem tečaju. Sprejel je najina bankovca in naju povabil, da se usedeva v njegovo klimatizirano pisarno. Kakšen užitek v primerjavi z zatohlo tropsko vročino zunaj… Z bankovcema odide v klet in se iz trezorja vrne z opeko rupijskih bankovcev. Že na prvi pogled so bile to samo še komaj razpoznavne krpe papirja, na katerem so bili nekoč natisnjeni bankovci. Seveda mi je takoj šinilo v glavo, da bi nadaljeval igro, ki jo je začel uslužbenec. Končno je bilo tudi prav prijetno sedeti v njegovi hladni klimatizirani pisarni. Zavrnil sem prinešene bankovce in enako kot prej on, zahteval popolnoma nove, še neprepognjene. V trenutku mu je postalo jasno, da se je ujel na lasten štos, vendar je brez besed ponovno izginil v trezor.
Tokrat se je vrnil s kupom popolnoma novih bankovcev. Vse prinešene bankovce sem nartančno pregledal in jih nekaj izločil. Zadeva me je začela zabavati, pa še klima je naredila svoje, zato sem ga še dvakrat poslal nazaj v trezor. Po več kot treh urah smo v obojestransko veselje opravili menjavo, midva sva ves ta čas preživela v klimatiziranem prostoru, na preostanku potovanja pa sva povsod plačevala z bankovci, ki so še dišali po tiskarski barvi.

Vito napisal:

> Po več kot
> treh urah smo v obojestransko veselje opravili menjavo, midva
> sva ves ta čas preživela v klimatiziranem prostoru, na
> preostanku potovanja pa sva povsod plačevala z bankovci, ki so
> še dišali po tiskarski barvi.

uffff koko svetovljansko …

in to je to kar se ti dogaja v indoneziji!? tri ure sedenja v menjalnici in mučenje uslužbencev ….

v obojestransko veselje… hahaha

Nekje pač čas ne pomeni toliko kot doma.
V turčijo nismo vzeli ure, ker jo ne potrebuješ. Že za navaden nakup slamnika potrebuješ čas. Ogled, čaj, klepet, ponovni ogled, izbira, debata o ceni, čaj in pozdrav. To zna trajati. In če je zunaj 45 stopinj in v notranjosti prijetno hladno, ja ,ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close