Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Balasevic je bil zadnji veliki Jugoslovan

Balasevic je bil zadnji veliki Jugoslovan

Tudi Srbijo EU financira v določeni meri in obstaja razlog zakaj še niso v EU.
Če misliš, da je razlog, da niso v EU v tem, da jih EU ne mara pač ne vidiš dobro. Srbi so se pač predlogo opirali na Rusijo in še vedno se, zato so pač manj zaželeni v EU. Tisti moment, ko se oddaljijo od Rusov, poštimajo državne finance in se vključijo v skupnost, bomo lahko gledali tudi gospodarski vzpon Srbije. Dokler pa trmoglavjo po svoje bodo pa pač jebali ježa. Gre za socializacijo naroda kot celote, da kot narod niso ravno najbolje socialzirani so dokazali dogodki v 90-tih. 😉
[/quote]

Aveš, kaj je jeba?
Da so Rusi plačali bistveno več, samo je šlo nekomu v žep.

A veš, kaj je pa še večja jeba?
Da se isto dogaja pri nas!

Poglej si ta film, ti bo mogoče kaj bolj jasno.
Meni osebno je film groza od groze, sem ga gledala samo enkrat, ves čas sedela na robu kavča, se zgražala in preklinjala vso politiko in bando tega sveta!
Kaj so trije nori politiki naredili ljudem, je ni kazni in sodišča, ki bi lahko dosodilo pravico za zločin, ki so ga naredili nad milijonih ljudeh!
[/quote]

…in narod je sledill tem politikom. 😉

Aveš, kaj je jeba?
Da so Rusi plačali bistveno več, samo je šlo nekomu v žep.

A veš, kaj je pa še večja jeba?
Da se isto dogaja pri nas!
[/quote]

Ne, niso plačali bistveno več, plačali so manj. V žepe bi pa v Srbiji šlo v vsakem primeru.
Vic je v tem, da so se Srbi iz bolj ali manj čistvenih razlogov raje povezovali z Rusi kot z zahodom.
Ja, tudi pri nas se dogajajo taki heci. Poglej npr. kaj se je zgodilo z Energoplanom in kam je izginila stečajna masa tega podjetja. Te heci so dokumentirani in jih je R. Pezdir obelodanil že pred leti. 😉

Streljali so oni en na drugega, izgladnjivali so oni en drugega. Pomrli so pa na vseh straneh. Hrvatom so hodili s Hrvaške na pomoč Hrvatje, Srbom iz Srbije, muslimanom Turki in Arabci. To je resnica ki pa tebi ni všeč. Zelo žalostna resnica.
[/quote]

Hja, vprašanje je, kdo je z agresijo začel. Bošnjaki (muslimani) niso, tudi Hrvati ne.
Kako se je pa to naprej razvijalo je pa vprašanje posledic začetne agresije in kot vedno, ko se kaj takega pri Balkancih zgodi, ne odnehajo, dokler ne obležjio vsi.

heh, zakaj se bi ta motil…. Kaj bi pa ti kaj povedal na to, da so imeli na Kosovu največjo nataliteto po 2 s.v. v Evropi. Kot vidimo so Srbi drago plačali to nataliteto. V 45 letih obstoja juge, se je Albancev namnožilo za slab miljon več kot jih je bilo po koncu 2 s. v. ni to šala mala… ampak šala velika…
Pa spet, ko pametuješ, da se je samo Sloveniji krivica delala v Jugi, ne omenjaš pa, da bi Slovenija lahko tud kanalizacijo dol na jug prodajala, če jo bi proizvajala, ker je vse kar je proizvedla v tovarnah v Sloveniji garant na 18 miljonskem trgu prodla v smislu…. DOBRO JE, SLOVENSKO JE, je bilo mnenje med ljudmi na jugu..
Navsezadnje sem tudi sam delal v tovarni, kjer so se proizvodi prodajali po celi ex jugi.

Zanimiv si…, veš vse od A do Ž od politike bivše juge, pa do jajata da ni švercal orožja, v to si celo 101{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je nedolžen kot ovčka… pa ne hodiš niti na volitve, da kandidiraš za vidnega politika v Sloveniji… O politiki pa pametuješ do nezavesti… in zakaj misliš, da ni bilo slovenskega in hrvaškega nacionalizma, poleg srbskega seveda…
Jst sem ga recimo v vojski (in pred vojsko) dosti doživel in videl z grupiranjem po narodnosti, kar mi je bilo v bistvu logično…, recimo grupiranje beograjčanov, zagrebčanov, Slovencov (iz različnih pokrajin, Štajercev, Dolenjcev, Primorci so bili bolj fleksibilni…) ampak v kompletu so Slovenci kar precej sikali in kazali nezadovoljstvo, tako, da so se delali da ne razumejo srbohrvaški jezik.
Pol, ko sem jim pa jst kao moral prevajat in sem jim zanalašč narobe prevedel iz zajebancije so pa dobro razumeli, kaj jim je starešina rekel v srbohrvaškem jeziku.
Zanimiv mi je bila tista reakcija oficirja, ki me je nakazal oz. prosil za pomoč, da jim prevedem, kako se je vedno obnašal spoštljivo do teh, ki ga niso kao razumeli.. Če bi bil jst na njegovem mestu jim bi rekel naj se jebejo.., seveda bi zarad tega službo izubil pol..To sem napisal pač samo za to, ker očitno pišeš samo o srbskem nacionalizmu in mi deluje nekako neprizemljeno. Verjamem pa, da ti nisi doživel slovenskega nacionalizma, bi pač moral it tud med preproste ljudi ne samo med gospoda in kulturne ljudi, pa bi doživel kar krut slvoenski nacionalizem, drugač se mi ne da spet vleč debato v nedogled…, to je samo komentar tak mimo grede, ker ni zanimivih tem na sceni….
[/quote]

Nikoli nisem napisal, da JJ 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (ali več) ni švercal orožja. Dejstvo je, da je imel kot minister za obrambo za prodajo orožja dovoljenje od parlamenta. Drugi ga niso imeli pa so prav tako sklepali posle z orožjem – afera z orožem na mariborskem letališču je neposredni dokaz.
Mogetova komisija je to obdelala in rezultate preiskave označila s strogo tajno prav zato, ker so ugotovili tudi reči, ki jih “ne bi smeli”…
Še enkrat: Nikje nisem napisal, da nacionalizma ni bilo. Brez nacionalizma tudi naroda ni. Vprašanje je le, do kam je nek narod sposoben iti s svojim nacionalizmom. Slovenci smo svoj nacionalizem usmerili v odhod iz balkanskega kotla. Srbi pa so ga usmerili v pokoritev sosedskih narodov najprej s politčnimi pritiski, na koncu pa z orožjem.
Mene v snovi ne zanima, kdo upravlja z državo, dokler jo upravlja tako, da je prosperiteta zagotovljena. Pod srbsko hegemonijo pač ni bilo prosperitete in to je skupni imenovalec razpada saferjot.

Hja, vprašanje je, kdo je z agresijo začel. Bošnjaki (muslimani) niso, tudi Hrvati ne.
Kako se je pa to naprej razvijalo je pa vprašanje posledic začetne agresije in kot vedno, ko se kaj takega pri Balkancih zgodi, ne odnehajo, dokler ne obležjio vsi.
[/quote]
Z agresijo so vsi začeli naenkrat, en proti drugemu. V enem mestu je Srb fental muslimana, v drugem musliman Srba, v tretjem… in pol vojna ni bila več daleč. Kakorkoli obrneš so vsi ratovali z vsemi. Srbom so pomagali drugi srbi, Hrvatom drugi Hrvatje, muslimanom pa drugi muslimani. Tako je bilo in nič drugače. Niso rabili zunanjega sovražnika, so se kar lepo med seboj.

…in narod je sledill tem politikom. 😉
[/quote]

In pri nas narod sledi enakim politikom… :(((

Z agresijo so vsi začeli naenkrat, en proti drugemu. V enem mestu je Srb fental muslimana, v drugem musliman Srba, v tretjem… in pol vojna ni bila več daleč. Kakorkoli obrneš so vsi ratovali z vsemi. Srbom so pomagali drugi srbi, Hrvatom drugi Hrvatje, muslimanom pa drugi muslimani. Tako je bilo in nič drugače. Niso rabili zunanjega sovražnika, so se kar lepo med seboj.
[/quote]

Hrvati so začeli z incidenti po Hrvaškem in pozneje v Bosni, no, v Bosni so se ostali hitro pridružili, prvi incidenti na Hrvaškem pa so bili po našem plebiscitu, če ne še prej.

Me prav zanima, ali je Janković res bil njegov prijatelj, ali se je samo hinavsko slinil poleg.

Združil je predvsem južne priseljence v Sloveniji in kar je njihovih sorodnikov preko Kolpe. Jaz vem kaj je ta tip v najhujših trenutkih govoril čez Slovence. Še celo pesmico je spisal. Nimam prav nobene simpatije do njega in njemu podobnih. Sejal je sovraštvo.

Sicer pa iz tvojih ust v božja ušesa, da se končno pokoplje negodigatreba jugoslavijo. Ampak se bojim, da bo to nastopilo šele, ko bomo pokopali zadnjega človeka, rojenega leta 1973, ali morda celo kasneje…

[/quote]

Začelo se je v zgodnjih 70-ih z hrvaško pomladjo, potem se je dogajala še v Kragujevcu in Nišu, nakar je uspelo Milki Planinc tam nekje okrog 82. leta vseenos setaviti ministrsko listo in potem vlado, sledila je Srbska trma, da ne bodo podložni ženski hrvatici, pizdarije so se dogajale po celi jugi, vpleteni večinoma srbski nacionalisti zlasti po 85. letu…..
Dogajanje na komiteju 89. leta je bila samo posledica dejstva, da pod skupno treho ni več šlo.

[/quote]

Relativizacija pri tem ne pomaga. Dejstva so znana in danes celo potrjena po arhivskih dokumentih, če le imaš voljo brat o tem. 😉

Hrvati so začeli z incidenti po Hrvaškem in pozneje v Bosni, no, v Bosni so se ostali hitro pridružili, prvi incidenti na Hrvaškem pa so bili po našem plebiscitu, če ne še prej.
[/quote]

Ne, začelo se je v parlamentu sferjot v BG.
Z oboroženimi incidenti, ki bi JNA dali razlog za uvedbo vojnega stanja pa so začeli hrvaški Srbi. Te reči so bile dogovorjene.

Začelo se je v zgodnjih 70-ih z hrvaško pomladjo, potem se je dogajala še v Kragujevcu in Nišu, nakar je uspelo Milki Planinc tam nekje okrog 82. leta vseenos setaviti ministrsko listo in potem vlado, sledila je Srbska trma, da ne bodo podložni ženski hrvatici, pizdarije so se dogajale po celi jugi, vpleteni večinoma srbski nacionalisti zlasti po 85. letu…..
Dogajanje na komiteju 89. leta je bila samo posledica dejstva, da pod skupno treho ni več šlo.
[/quote]

Če greš toliko nazaj, potem se je začelo že precej prej, ko so Otomani napadli Konstantinopel . 😉

Juga je razpadla zaradi bankrota. Tako preprosto je to. Zadnjih 10 let obstoja države je divjala huda recesija, ki ji ni bilo konca in iz katere smo se potem Slovenci realno pobirali še tja do leta 2000. Vse ostale stvari so samo postranske narave, ki se nikoli nebi dogajale, če bi jugoslovanska ekonomija normalno delovala. Enako se je zgodilo z Avstro-Ogrsko in enako se bo zgodilo z EU, če ga bodo preveč srali. Je pa razlika med EUjem in Avstro-Ogrsko ter Jugoslavijo ta, da v Jugi ekonomija nikoli ni funkcionirala. Od 2. sv. vojne pa do konca 70tih se je država furala na račun poceni kreditov iz Zahoda. Ko so ti usahnili je šlo hitro navzdol. Glavni vzrok za tak gnil sistem pa je bil, da so državo vodili ljudje s parimi razredi OŠ in vojni zločinci (korupcija je potem minoren problem, če ti državo vodi množični morilec).

To je vsa umetnost. Denar med sabo zveže tudi najhujše sovražnike. Ko tega zmanjka, pa bolje, da ne ostaneš med dvema ognjema.

Če greš toliko nazaj, potem se je začelo že precej prej, ko so Otomani napadli Konstantinopel . 😉
[/quote]

Do takrat je jugoslovanski vladi uspelo zatirati nacionalistične težnje, čeravno je Đilas govoril o tem, da se bo to zgodilo že v 60. pa so ga potem Dolanc, Kardelj, Mitrijevič……odstranili od Tita in ga še naprej fopali z bratstvom i jedinstvom.
Skratka iluziorno je bilo pričakovati, da se bodo srbi in hrvati lahko ognili tako hudemu sovraštvu in nacionalizmu.
juga ravno zaradi teh dveh narodov ni imela prihodnosti.

Relativizacija pri tem ne pomaga. Dejstva so znana in danes celo potrjena po arhivskih dokumentih, če le imaš voljo brat o tem. 😉
[/quote]

Se strinjam, dejstva so znana – ubijali so en drugega, trpljenje je bilo veliko na vseh straneh. Meni je od Sarajeva ostal lep otroški spomin.

MA BOLI ME KU.RAC ZA TE ĆEFURJE JUŽNJAŠKE!

3/4 Slovenije je že zmešanih s hrvati, srbi, bosanci, SRAM VAS JE LAHKO! Zdele bo spet sezona hrvatov, pa bo spet posiljevanje po medijih, odselte se na tiste kur.čeve vikende pa dol ostante, hrčki pofukan!

A mogoče ni res, da smo habsburški dupelizci? Znaš biti samokritičen?

balaševića jaz čisto razumem, 91 je bil mlad in iluzije o Jugoslaviji so s emu porušile.

Združil je predvsem južne priseljence v Sloveniji in kar je njihovih sorodnikov preko Kolpe. Jaz vem kaj je ta tip v najhujših trenutkih govoril čez Slovence. Še celo pesmico je spisal. Nimam prav nobene simpatije do njega in njemu podobnih. Sejal je sovraštvo.

Sicer pa iz tvojih ust v božja ušesa, da se končno pokoplje negodigatreba jugoslavijo. Ampak se bojim, da bo to nastopilo šele, ko bomo pokopali zadnjega človeka, rojenega leta 1973, ali morda celo kasneje…
[/quote]

Balašević ni za razliko od Janše nikoli sejal sovraštva.

Zato, ker je bil “Slovenski nacionalizem” neposredna posledica srbskega in srbske hegemonije. Premisli: Zvezna republika z manj kot 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva je v državni proračun prispevala več kot 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sredstev… Stane Kavčič je npr. moral dobesedeno izsiliti gradnjo tiste smrtno nevarne pol-avtoceste med LJ in MB, čeprav je bila plačana s slovenskim denarjem. Pol-avtocesta je bila pa zato, ker nam v BG niso dovolili zgraditi prave avtoceste.
[/quote]

V bistvu je bil srbski nacionalizem odgovor na slovenski, hrvaški, muslimanski in šiptarski nacionalizem. Ne se zdaj zgovarjati na Miloševića. Slovenski nacionalisti in šovinisti so rovarili proti Jugoslaviji dolga leta še preden se je Milošević pojavil v politiki.

[/quote]

Z agresijo so začeli Slovenci, Hrvati (napad na Republiko Srbsko Krajino, Republiko Srbsko), Bošnjaki (napad na Republiko Srbsko) in Šiptarji (Kosovo, Severna Makedonija, Preševska dolina).

BTDT
Daj poslovenjeno retardirano govedo prenehaj uporabljati prekleto besedo Srbi, drugače bo sledila zelo zelo boleča kazen. A je to jasno?

Sicer pa se mi zdi da so levičarji na čelu z Balaševićem ravno oni največji fašisti, nacisti, nacionalisti in šovinisti. Baje je na enem koncertu na Hrvaškem celo izjavil da je srbščina pokvarjena hrvaščina. Zgleda da bi bilo tega kretena razstreliti s tankovsko 125 mm granato.

V bistvu je bil srbski nacionalizem odgovor na slovenski, hrvaški, muslimanski in šiptarski nacionalizem. Ne se zdaj zgovarjati na Miloševića. Slovenski nacionalisti in šovinisti so rovarili proti Jugoslaviji dolga leta še preden se je Milošević pojavil v politiki.
[/quote]

Malo poglej zgodovino Srbije, da ne boš prevelikih neumnosti klatil.

Kaj je baje izjavil na koncertu ne vem.
Boleča kazen? Videti je, da te zelo boli in da si se kaznoval že sam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close