Balasevic je bil zadnji veliki Jugoslovan
To je anti Slobo komad.
[/quote]
Res je. Sedem let kasneje, ko je bilo balkansko klanje že mimo. 😉
Ne ti WTF, Balašević je v času “voždovega” vzpona prav tako jezdil na valu srbskega nacionalizma. Zelo redki srbski umetniki so bili, ki so takrat zmogli kritično presojo dogajanja. Jaz vem samo za enega, ki pa je v bistvu Črnogorec in je bil zaradi direktne kritike Mioševića celo zaprt.
Res je. Sedem let kasneje, ko je bilo balkansko klanje že mimo. 😉
Ne ti WTF, Balašević je v času “voždovega” vzpona prav tako jezdil na valu srbskega nacionalizma. Zelo redki srbski umetniki so bili, ki so takrat zmogli kritično presojo dogajanja. Jaz vem samo za enega, ki pa je v bistvu Črnogorec in je bil zaradi direktne kritike Mioševića celo zaprt.
[/quote]
Pa kaj vi pričakujete, da bojo vsi proti svojem narodu, razen vas, se pravi samo Slovenci imajo pravico biti patrioti, vsi ostali so nacionalisti, razen vas.?
Se pravi slo nacionalizem da, ker to je naravno, srbski ali kak drug pa ne ker to je pa grdo.
Pa kaj vi pričakujete, da bojo vsi proti svojem narodu, razen vas, se pravi samo Slovenci imajo pravico biti patrioti, vsi ostali so nacionalisti, razen vas.?
Se pravi slo nacionalizem da, ker to je naravno, srbski ali kak drug pa ne ker to je pa grdo.
[/quote]
Takrat je bilo jasno za kaj gre in tisti, ki so zmogli kritično presojo dogodkov, so ali bili tiho, ali pa so šli svojo pot.
Jaz imam po teti priženjeno žlahto iz srbije. Tetin mož je bil oster in nam je, ko je bil pri nas 89-tega na obisku povedal, da bodo prišli z vojsko in uredili stvar. Imel je dva sinova. Eden je bil tiho, drugi se je, ko je stari odšel, prišel opravičiti in povedal, da povsem razume, zakaj ne Slovenci ne Hrvati ne morejo podpreti tega, kar želi Milošević narediti s saferjot.
Ostali del te moje srbske žlahte je brez premisleka stal za tetinim možem.
Z očetom sva takrat te “rodbinske” dogodke predebatirala in jih je pokomentiral približno tako: Tole je zelo podobno dogajanju v stari Jugoslaviji. Poseg je bil zelo podoben tistemu, ki je v prvi Jugoslaviji pripeljal do kraljevine pod Karađorevići.
Šlo je za preprosto dejstvo: Milošević je želel uvesti spremembe, ki bi federativnost ureditve saferjot izničile in po tem bi imel on bolj ali manj absolutno oblast v državi. Tudi načrti za AP Kosovo so bili v smeri proključitve Srbiji in ukinitvi avtonomije. Šlo je za to, kaj je fer in je bilo glede ureditve saferjot dogovorjeno že na začetku.
Takrat je bilo jasno za kaj gre in tisti, ki so zmogli kritično presojo dogodkov, so ali bili tiho, ali pa so šli svojo pot.
Jaz imam po teti priženjeno žlahto iz srbije. Tetin mož je bil oster in nam je, ko je bil pri nas 89-tega na obisku povedal, da bodo prišli z vojsko in uredili stvar. Imel je dva sinova. Eden je bil tiho, drugi se je, ko je stari odšel, prišel opravičiti in povedal, da povsem razume, zakaj ne Slovenci ne Hrvati ne morejo podpreti tega, kar želi Milošević narediti s saferjot.
Ostali del te moje srbske žlahte je brez premisleka stal za tetinim možem.
Z očetom sva takrat te “rodbinske” dogodke predebatirala in jih je pokomentiral približno tako: Tole je zelo podobno dogajanju v stari Jugoslaviji. Poseg je bil zelo podoben tistemu, ki je v prvi Jugoslaviji pripeljal do kraljevine pod Karađorevići.
Šlo je za preprosto dejstvo: Milošević je želel uvesti spremembe, ki bi federativnost ureditve saferjot izničile in po tem bi imel on bolj ali manj absolutno oblast v državi. Tudi načrti za AP Kosovo so bili v smeri proključitve Srbiji in ukinitvi avtonomije. Šlo je za to, kaj je fer in je bilo glede ureditve saferjot dogovorjeno že na začetku.
[/quote]
Ma pusti ti milosevica, govorimo o nacionalizmu oz. patriotizmu. Zakaj slo nacionalizem da, drugi ne.? Zamenjaj, postavi se na mesto drugega nacionalista in se ti bo zjasnilo. Tako kot ti navijaš za svoje, navija on za svoje. Čemu se čudite.? Mene to niti ne čudi, niti me šokira.
Ma pusti ti milosevica, govorimo o nacionalizmu oz. patriotizmu. Zakaj slo nacionalizem da, drugi ne.? Zamenjaj, postavi se na mesto drugega nacionalista in se ti bo zjasnilo. Tako kot ti navijaš za svoje, navija on za svoje. Čemu se čudite.? Mene to niti ne čudi, niti me šokira.
[/quote]
Zato, ker je bil “Slovenski nacionalizem” neposredna posledica srbskega in srbske hegemonije. Premisli: Zvezna republika z manj kot 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva je v državni proračun prispevala več kot 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sredstev… Stane Kavčič je npr. moral dobesedeno izsiliti gradnjo tiste smrtno nevarne pol-avtoceste med LJ in MB, čeprav je bila plačana s slovenskim denarjem. Pol-avtocesta je bila pa zato, ker nam v BG niso dovolili zgraditi prave avtoceste.
Zato, ker je bil “Slovenski nacionalizem” neposredna posledica srbskega in srbske hegemonije. Premisli: Zvezna republika z manj kot 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva je v državni proračun prispevala več kot 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sredstev… Stane Kavčič je npr. moral dobesedeno izsiliti gradnjo tiste smrtno nevarne pol-avtoceste med LJ in MB, čeprav je bila plačana s slovenskim denarjem. Pol-avtocesta je bila pa zato, ker nam v BG niso dovolili zgraditi prave avtoceste.
[/quote]
Slovenski nacionalizem je bil prisoten že v Jugi, ni nastal po razpadu le te. To je dejstvo, kot je dejstvo da je bil prisoten tudi pri ostalih jugo narodih. Tako kot hrvaški, srbski itd se tudi slovenski ni rodil kasneje ali kot odgovor na nekaj, ampak je bil rojen že zdavnaj brez posebnega razloga.
Se opravičujem, ker se vtikam, a ne morem molčati.
Glej, tudi jaz se spomnim njegovih kritik na račun Slovencev. A mi ne pride na misel, da bi iskala 30 let stare linke (če sploh obstajajo, ker internet še ni bil tako v uporabi). Najdi sam/a.
Pa če počasi prebereš Laku noč Janezi, lahko razumeš, kako je širše razmišljal.
[/quote]
Đorđe Balašević
Laku noć Janezi (jeb’o nas ko nas sastavi)
Broj otvaranja: 23752
Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburški kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
[/quote]
Nacionalisti so nacionalisti takrat in sedaj. V Slo imamo tudi sedaj nacionaliste, ki bi najraje vse neslovence pometali iz države, pa čeprav so tu že 30 let. Pač takrat so nas krivili za razpad Jugoslavije. In ja, večina naroda je hotela iti v osamossvojitev, ker je baje Slo največ plačevala v proračun Beogradu. No, potem smo se osamosvojili, pa so nam naši kleni Slovenci vse pokradli, veliko več kot smo takrat dajali beogradu. Ampak ker so bili naši, nobenega problema za une taprave nacionaliste. Naše lopove tolerirajo, samo da ne gre keš kam drugam. Bedno in bedasto. in ja, če bi slovenska politika takrat stala za tem, da obdržimo Jugo, pa bi se odcepili samo Hrvati, bi slo nacionalisti še kako napadali Hrvate, da so to naredili. Da je to tudi slovensko morje in da ne morejo kar tako oditi in ga narediti za svojega. Vse je odvisno od tega, koliko ima nek narod voditelje, ki narod hujskajo k nečemu. Nacionalisti so prvi, ki to zapopadejo. Poglej si Hitlerja in takratno Nemčijo. Toliko je tumbal o tem, da jim judi pobirajo najboljše službe itd., da je velika večina naroda temu nasedla. Ostalo je zgodovina. In ja, dejstvo je, da najprej nasedejo in ne razmišljajo s svojo glavo ravno nacionalisti. Pri bivši Jugi je pa še ta moment, da nekateri niso želeli razpada države in posledično vojne, slabih odnosov in vsega, kar razpad prinese.
Slovenski nacionalizem je bil prisoten že v Jugi, ni nastal po razpadu le te. To je dejstvo, kot je dejstvo da je bil prisoten tudi pri ostalih jugo narodih. Tako kot hrvaški, srbski itd se tudi slovenski ni rodil kasneje ali kot odgovor na nekaj, ampak je bil rojen že zdavnaj brez posebnega razloga.
[/quote]
Vsak narod ima nekaj nacionalizma, sicer ne bi bil narod.
Vprašanje je le, kdaj ta eksplodira na račun drugih, tako kot je srbski nacionalizem pred razpadom saferjot, čemur so sledili vojaški pohodi Srbov po ostanku saferjot-a in njihova genocidna ravnanja tipa Srebrenica, Ovčara, Sarajevo…
Nacionalisti so nacionalisti takrat in sedaj. V Slo imamo tudi sedaj nacionaliste, ki bi najraje vse neslovence pometali iz države, pa čeprav so tu že 30 let. Pač takrat so nas krivili za razpad Jugoslavije. In ja, večina naroda je hotela iti v osamossvojitev, ker je baje Slo največ plačevala v proračun Beogradu. No, potem smo se osamosvojili, pa so nam naši kleni Slovenci vse pokradli, veliko več kot smo takrat dajali beogradu. Ampak ker so bili naši, nobenega problema za une taprave nacionaliste. Naše lopove tolerirajo, samo da ne gre keš kam drugam. Bedno in bedasto. in ja, če bi slovenska politika takrat stala za tem, da obdržimo Jugo, pa bi se odcepili samo Hrvati, bi slo nacionalisti še kako napadali Hrvate, da so to naredili. Da je to tudi slovensko morje in da ne morejo kar tako oditi in ga narediti za svojega. Vse je odvisno od tega, koliko ima nek narod voditelje, ki narod hujskajo k nečemu. Nacionalisti so prvi, ki to zapopadejo. Poglej si Hitlerja in takratno Nemčijo. Toliko je tumbal o tem, da jim judi pobirajo najboljše službe itd., da je velika večina naroda temu nasedla. Ostalo je zgodovina. In ja, dejstvo je, da najprej nasedejo in ne razmišljajo s svojo glavo ravno nacionalisti. Pri bivši Jugi je pa še ta moment, da nekateri niso želeli razpada države in posledično vojne, slabih odnosov in vsega, kar razpad prinese.
[/quote]
Slovenska zgodba o osamosvojitvi nima nobenih povezav z nacistično Nemčijo.
Nenazadnje ti pa o posledicah miloševićevske Srbije lepo pove današnja razlika v višini BDP na prebivalca v Srbiji in pri nas. 😉
Đorđe Balašević
Laku noć Janezi (jeb’o nas ko nas sastavi)
Broj otvaranja: 23752
Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburški kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
[/quote]
Jep… žaljivo, zelo žaljivo in besedilo jasno kaže, da tipu ni bilo absolutno nič jasno.
Vsak narod ima nekaj nacionalizma, sicer ne bi bil narod.
Vprašanje je le, kdaj ta eksplodira na račun drugih, tako kot je srbski nacionalizem pred razpadom saferjot, čemur so sledili vojaški pohodi Srbov po ostanku saferjot-a in njihova genocidna ravnanja tipa Srebrenica, Ovčara, Sarajevo…
[/quote]
Ne mešat BiH. Srbi v bih živijo od pamtiveka, tako kot Hrvatje in muslimani. To je bila državljanska vojna in ne vojna zunanjega okupatorja. Če bi Bosno napadli npr Francozi bi bilo to nekaj drugega. V Sloveniji ima večina ljudi pomešane pojme in si predstavljajo, da je Srbija napadla Bosno, ne Bosanci so se med seboj zrukali, podlaga je bila verska. Bosna je veliko bolj zakomplicirana kot se zdi na prvi pogled. Kako določiti komu pripada Bosna, če vsi trije (Hrvatje,muslimani in srbi) živijo tam od pamtiveka.? Ne moreš
Kar se je dogajalo tam je bilo grozota.
Ne mešat BiH. Srbi v bih živijo od pamtiveka, tako kot Hrvatje in muslimani. To je bila državljanska vojna in ne vojna zunanjega okupatorja. Če bi Bosno napadli npr Francozi bi bilo to nekaj drugega. V Sloveniji ima večina ljudi pomešane pojme in si predstavljajo, da je Srbija napadla Bosno, ne Bosanci so se med seboj zrukali, podlaga je bila verska. Bosna je veliko bolj zakomplicirana kot se zdi na prvi pogled. Kako določiti komu pripada Bosna, če vsi trije (Hrvatje,muslimani in srbi) živijo tam od pamtiveka.? Ne moreš
Kar se je dogajalo tam je bilo grozota.
[/quote]
Hahahaha. Ne govorim o tem kje Srbi živijo do pamtiveka, ampak o tem kdo je streljal na koga, na sarajevsko tržnico, kdo je leta držal Sarajevo, Tuzlo, Srebrenico v obroču in stradal tam živeče ljudi, tudi tam živeče Srbe. Pa ne pozabi na vikend vojake, ki so iz Srbije hodili na bojišča v Bosni. Tudi moj bratranec je to počel. 😉
Dejstvo je, da so Srbi (nima veze ali beograjski ali bosanski) želeli v Bosni absolutno oblast in zato so pač privlekli na dan puške, mitraljeze, topove, tanke in letala. 😉
Jep… žaljivo, zelo žaljivo in besedilo jasno kaže, da tipu ni bilo absolutno nič jasno.
[/quote]
Kaj je bilo pa tebi jasno takrat? A ti je bilo jasno, da naši oblastniki želijo samo to, da bo sedež vsega denarja v Sloveniji in da bodo oni lahko trpali v svoje žepe, kar bo sledilo denacionalizaciji. Da bodo svoje nastavljali v upravo velikih podjetij in ta podjetja izčrpali do konca, denar pa basali v svoje žepe? Ti je bilo to jasno? Ker večini ni bilo. Večina nas je bila neumne, naivne raje, ki smo dejansko verjeli, da gre za to, da bo Slovenija sam svoj gospodar in da bodo oblastniki delali v dobro države in njenih ljudi. Bedaki na kvadrat, točno taki kretteni, kot nas on opisuje. Če zdaj ne bi bilo EU, ki nam rešuje rit pred totalnim uboštvom, bi itak postali ena od banana republik in bi bili prepuščeni svojim milijardnim dolgovom, pa znajdite se kot znate. To, kar smo bili ob razpadu Juge dolžni, je pljunek v morje proti temu, kar smo dolžni zdaj. Tako kot je tisto, kar nam je tarat BG jemal pljunek v morje proti temu, kar so nam pokradli naši.
Slovenska zgodba o osamosvojitvi nima nobenih povezav z nacistično Nemčijo.
Nenazadnje ti pa o posledicah miloševićevske Srbije lepo pove današnja razlika v višini BDP na prebivalca v Srbiji in pri nas. 😉
[/quote]
Tebi pa stvari niso povsem jasne, ali ne? Razlika v BDPju med nami in nijmi izhaja izključno iz tega, da nam EU daje nepovratna sredstva, njim pa ne. Slovenija bo v sedmih letih dobila skupno 10,5 milijarde evrov, od tega je 6,6 milijarde nepovratnih sredstev. Poleg tega bo dobila še sredstva iz naslova epidemije, kar ni všteto v to cifro. A je tebi jasno, da gre skoraj vse, kar se po cestah gradi, iz evropskih sredstev. Skoraj vse dozidave, prezidave, popravljalna dela slovenskih šol in vrtcev gre iz evropskih sredstev. Tega je ogromno…
Če nas odpikajo, smo opleli, dragi moj. Zna se zgoditi, da bomo v Srbijo hodili delat. Samo EU se imamo za zahvalit za to, da nismo v hudi revščini.
Hahahaha. Ne govorim o tem kje Srbi živijo do pamtiveka, ampak o tem kdo je streljal na koga, na sarajevsko tržnico, kdo je leta držal Sarajevo, Tuzlo, Srebrenico v obroču in stradal tam živeče ljudi, tudi tam živeče Srbe. Pa ne pozabi na vikend vojake, ki so iz Srbije hodili na bojišča v Bosni. Tudi moj bratranec je to počel. 😉
Dejstvo je, da so Srbi (nima veze ali beograjski ali bosanski) želeli v Bosni absolutno oblast in zato so pač privlekli na dan puške, mitraljeze, topove, tanke in letala. 😉
[/quote]
Streljali so oni en na drugega, izgladnjivali so oni en drugega. Pomrli so pa na vseh straneh. Hrvatom so hodili s Hrvaške na pomoč Hrvatje, Srbom iz Srbije, muslimanom Turki in Arabci. To je resnica ki pa tebi ni všeč. Zelo žalostna resnica.
[/quote]
Vprasaj tega bratranca, kako so se bojevali v Bosni.
Ena vojska je zavzela en hrib, na eni strani hriba je bila druga vojska, na drugi strani tretja.
Iz glavnega staba so dobili klic, streljaj levo, desni so zavezniki. Cez dva dni nov ukaz, streljaj desno, levi so zavezniki (beri, kakor je kdo tam zgoraj dobil vec podkupnine od ene ali druge strani…)
Tako je zgledala vojna v Bosni!
[/quote]
Poglej si ta film, ti bo mogoče kaj bolj jasno.
Meni osebno je film groza od groze, sem ga gledala samo enkrat, ves čas sedela na robu kavča, se zgražala in preklinjala vso politiko in bando tega sveta!
Kaj so trije nori politiki naredili ljudem, je ni kazni in sodišča, ki bi lahko dosodilo pravico za zločin, ki so ga naredili nad milijonih ljudeh!
Srbska politika je ustrahovali Srbe z muslimani in Hrvati, češ vse vas bojo pobili. Muslimane je njihov politični vrh ustrahoval s srbi in Hrvati, vse vas bojo pobili, Hrvate isto tako. Podobno kot s korono :)) vsi boste pomrli. Zadaj je bil pa denar in politični interesi. A bosanac ne moze bit nego bosanac pa naivan. Konec zgodbe: veliko žrtev in revščina, tuga za preživele in veliko denarja za politiko, par procesov v Hagu radi imidza in kud koji mili moji.
Bolj se ne bi mogel motiti!
[/quote]
heh, zakaj se bi ta motil…. Kaj bi pa ti kaj povedal na to, da so imeli na Kosovu največjo nataliteto po 2 s.v. v Evropi. Kot vidimo so Srbi drago plačali to nataliteto. V 45 letih obstoja juge, se je Albancev namnožilo za slab miljon več kot jih je bilo po koncu 2 s. v. ni to šala mala… ampak šala velika…
Pa spet, ko pametuješ, da se je samo Sloveniji krivica delala v Jugi, ne omenjaš pa, da bi Slovenija lahko tud kanalizacijo dol na jug prodajala, če jo bi proizvajala, ker je vse kar je proizvedla v tovarnah v Sloveniji garant na 18 miljonskem trgu prodla v smislu…. DOBRO JE, SLOVENSKO JE, je bilo mnenje med ljudmi na jugu..
Navsezadnje sem tudi sam delal v tovarni, kjer so se proizvodi prodajali po celi ex jugi.
Zanimiv si…, veš vse od A do Ž od politike bivše juge, pa do jajata da ni švercal orožja, v to si celo 101{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je nedolžen kot ovčka… pa ne hodiš niti na volitve, da kandidiraš za vidnega politika v Sloveniji… O politiki pa pametuješ do nezavesti… in zakaj misliš, da ni bilo slovenskega in hrvaškega nacionalizma, poleg srbskega seveda…
Jst sem ga recimo v vojski (in pred vojsko) dosti doživel in videl z grupiranjem po narodnosti, kar mi je bilo v bistvu logično…, recimo grupiranje beograjčanov, zagrebčanov, Slovencov (iz različnih pokrajin, Štajercev, Dolenjcev, Primorci so bili bolj fleksibilni…) ampak v kompletu so Slovenci kar precej sikali in kazali nezadovoljstvo, tako, da so se delali da ne razumejo srbohrvaški jezik.
Pol, ko sem jim pa jst kao moral prevajat in sem jim zanalašč narobe prevedel iz zajebancije so pa dobro razumeli, kaj jim je starešina rekel v srbohrvaškem jeziku.
Zanimiv mi je bila tista reakcija oficirja, ki me je nakazal oz. prosil za pomoč, da jim prevedem, kako se je vedno obnašal spoštljivo do teh, ki ga niso kao razumeli.. Če bi bil jst na njegovem mestu jim bi rekel naj se jebejo.., seveda bi zarad tega službo izubil pol..To sem napisal pač samo za to, ker očitno pišeš samo o srbskem nacionalizmu in mi deluje nekako neprizemljeno. Verjamem pa, da ti nisi doživel slovenskega nacionalizma, bi pač moral it tud med preproste ljudi ne samo med gospoda in kulturne ljudi, pa bi doživel kar krut slvoenski nacionalizem, drugač se mi ne da spet vleč debato v nedogled…, to je samo komentar tak mimo grede, ker ni zanimivih tem na sceni….
Kaj je bilo pa tebi jasno takrat? A ti je bilo jasno, da naši oblastniki želijo samo to, da bo sedež vsega denarja v Sloveniji in da bodo oni lahko trpali v svoje žepe, kar bo sledilo denacionalizaciji. Da bodo svoje nastavljali v upravo velikih podjetij in ta podjetja izčrpali do konca, denar pa basali v svoje žepe? Ti je bilo to jasno? Ker večini ni bilo. Večina nas je bila neumne, naivne raje, ki smo dejansko verjeli, da gre za to, da bo Slovenija sam svoj gospodar in da bodo oblastniki delali v dobro države in njenih ljudi. Bedaki na kvadrat, točno taki kretteni, kot nas on opisuje. Če zdaj ne bi bilo EU, ki nam rešuje rit pred totalnim uboštvom, bi itak postali ena od banana republik in bi bili prepuščeni svojim milijardnim dolgovom, pa znajdite se kot znate. To, kar smo bili ob razpadu Juge dolžni, je pljunek v morje proti temu, kar smo dolžni zdaj. Tako kot je tisto, kar nam je tarat BG jemal pljunek v morje proti temu, kar so nam pokradli naši.
[/quote]
Razumeti je potrebno, da še tisti denar, ki ga niso mogli skriti in pospraviti pod mizo, šel drugam na račun slovenskih davkoplačevalcev in od njega slovenski davkoplačevalci od njega nismo imeli nič. Šlo je osnovno infrastrukturo, šlo je za osnove za katere je bil slovenski narod prikrajšan.
Kreteni? Dokler to opisuje pripadnik naroda turških prepražnikov, lahko rečem le, da naj najprej pometejo pred lastnim pragom.
Hehehe, srbija ni v uniji, je sama in osamljena. Taki bi bili mi brez unije.
[/quote]
Igzekli!
Ena najbolj zanimivih reči, ki so se zgodile v Srbiji po balkanskem klanju, je prodaja srbske petro industrije Rusom. Najprej so prišli Nizozemci s ponudbo za 300milijonov $ pa so jih zavrnili. Na koncu so jo kupili Rusi za 30 milijonov $ z obljubo, da bodo ohranili delovna mesta. Že čez dve leti so Rusi obljubo pojedil “i nikome ništa”. 🙂
Tebi pa stvari niso povsem jasne, ali ne? Razlika v BDPju med nami in nijmi izhaja izključno iz tega, da nam EU daje nepovratna sredstva, njim pa ne. Slovenija bo v sedmih letih dobila skupno 10,5 milijarde evrov, od tega je 6,6 milijarde nepovratnih sredstev. Poleg tega bo dobila še sredstva iz naslova epidemije, kar ni všteto v to cifro. A je tebi jasno, da gre skoraj vse, kar se po cestah gradi, iz evropskih sredstev. Skoraj vse dozidave, prezidave, popravljalna dela slovenskih šol in vrtcev gre iz evropskih sredstev. Tega je ogromno…
Če nas odpikajo, smo opleli, dragi moj. Zna se zgoditi, da bomo v Srbijo hodili delat. Samo EU se imamo za zahvalit za to, da nismo v hudi revščini.
[/quote]
Tudi Srbijo EU financira v določeni meri in obstaja razlog zakaj še niso v EU.
Če misliš, da je razlog, da niso v EU v tem, da jih EU ne mara pač ne vidiš dobro. Srbi so se pač predlogo opirali na Rusijo in še vedno se, zato so pač manj zaželeni v EU. Tisti moment, ko se oddaljijo od Rusov, poštimajo državne finance in se vključijo v skupnost, bomo lahko gledali tudi gospodarski vzpon Srbije. Dokler pa trmoglavjo po svoje bodo pa pač jebali ježa. Gre za socializacijo naroda kot celote, da kot narod niso ravno najbolje socialzirani so dokazali dogodki v 90-tih. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.