baklava
Ne vem koliko sploh znate o pripravi baklave. Pa poskusite vseeno, ni tesko in mora uspeti
0,5 kg vlecenega testa (najtanjsega)
0,5 kg orehov
1 maslo (25 dag)
1 kg sladkorja
1 limona
V pekac zlagate liste testa, jih namazete s stopljenim maslom in na njih potrosite mlete orehe (lahko en del orehov na drobno narezete). Pa naslednji list testa. Seveda, na dno dajte 3 liste testa brez orehov, samo jih namazite z maslom. Enako na koncu, na vrh.
Ko ste vse zlozili, izrezete na koscke, saj veste kaksne oblike. Pa ni nujno, lahko so tudi kvadratki. In zdaj preostanek masla segrejte in z zelo vrocim maslom zalijte baklavo na teh mestih kjer ste jo razrezali (vmes med koscke). Dajte v pecico za 45-60 minut. Ko dobi lepo rjavo barvo, pokrite z peki papirjem.
Ko se baklava pece dajte kuhati 1kg sladkorja, 7dcl vode, na koscke narezano lumono. Ko je baklava pecena jo takoj zalijte s tem sirupom. Limono boste seveda vrgli stran.
Pri vsem tem je vazno da je baklava dobro pecena, da ne ostane testo pocasto.
Srecno
Forum je zaprt za komentiranje.