Bakalar
bakalar-ali polenovka je suha t,j, posusena riba!! posuseno ribo najprej namakamo /to dela moj moz!! -namaka jo cca 2 dni..vodo menjava/. potem jo odcedi in skuha v slani vodi z zacimbami. ko je kuhana se jo zreze in zmiksa…doda se olivno olje /med mesanjem/,pa se zacimbe. to je bakala na bjelo. to se maze na razne opecene kruhke. bolj natancno ti ne znam povedati,ker pri pripravi nikoli ne sodelujem! tudi pri mizi ne !!:)) lp petra
Moji doma ga namakajo enako, kot je napisala Petra zgoraj in skuhajo, potem narežejo na majhne kose. Posebej skuhajo krompir v kosih. Potem zmešajo ribo s krompirjem (kar močno, tako da je vse skupaj precej “pocasto”), obilno zabelijo z dobrim olivnim oljem, nasekljanim česnom in peteršiljem in jedo toplo. To je bila včasih pri nas prava specialiteta, tako so bakalar pripravljali moji stari starši na jugu Dalmacije in smo potem mi to po njih prevzeli. Moram priznat, da mi zaradi tistega značilnega vonja pri namakanju in kuhanju ni bilo ne vem kako všeč, čeprav ob takšni pripravi vonj popolnoma izgine.
Forum je zaprt za komentiranje.