Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bad Kleinkircheim – smučanje

Bad Kleinkircheim – smučanje

Letos gremo smučat v Bad Kleinkircheim. Nikoli še nismo bili in me zanima par stvari:

– ali imajo na smučiščih kakšne fun parke za otroke – 8 let (nekatera smučišča jih imajo). Vidim da so smučišča na večih hribih – kateri od teh hribov je bil vam najboljši oz najprimernejši in ne preveč strm za 8 in 5 letnika?

– imamo apartma pri štirisedežnici Maibrunnbahn – nasproti term – ali kdo pozna mesto/vas tako, da mi lahko reče koliko je do centra Bad Kleinkercheim?

Ker gremo v lastni režiji (pride nas polovico cene glede na agencije – da hotelov niti ne omenjam) me najbolj zanima ali je možno tam dobiti kakšnega učitelja smučanja za 5 letnika? Kam naj se obrnem?

Hvala za vse informacije.

Midva greva gor v soboto, APP prav tako pod Maibrunnbahnom, oz. prva apartmajska hiša skozi 30 m gozdiček. Hodiva prek TA ODisej, tudi zelo solidna cena.

Do term St.Katherine je cca 200 metrov (3x prost vstop s 6-dnevno smučarsko vozovnico), pekarna je še bližje.
V bistvu boste v centru Bacha in ne BKK-ja, vse skupaj je tako dolgo raztegnjeno naselje.

Imaš pa tam v bistvu samo dve veliki trgovini, Spar in Billo, zraven ene je še drogerija variante DM. Imaš še Hervis in Intersport (tisti v centru Bacha ima morilske cene!).

Ena otroška igrala so na vrhu Brunnacha v St.Osvaldu (lahko se presmučate do tja ali pa vzamete ski-bus). Verjetno bodo tudi tam najbolj primerna smučišča za otroke, ne preveč strma, spodaj je še otroška vlečnica in tam so tudi najbolj sončna smučišča.
Na levi strani, proti BKK (Keiserburgbahn) so molj strma smučišča, tam je tudi Klamerca.
Smučarske učitelje je možno najeti, reklame imate tudi na recepciji (greste k Reichlu?), pa na smučiščih in tudi v izposojevalnicah smučarske opreme.

Uživajte!

Hvala za hiter odgovor. Mi smo za 4 dni najeli privat apartma.

Po skici vidim da smo ravno na sredini med Bad Kleinkircheimom in St. Osvaldom. Ali mogoče veste kakšne je približno razdalja med enim in drugim centrom?
Kaj je to Klamerca?

Malo me skrbi za učitelje smučanja – saj otroka kar enemu ne moreš zaupati. Ali imate kakšnega preverjenega učitelja, ki govori slovensko?

Hvala in lep pozdrav.

Klamerca je črna proga za svetovni pokal “Franz Klamer”.

Preverjenega učitelja nimava in tudi ne moreva koga priporočit .. niti ne poznam koga, ki v BKK uči smučanje, je pa kar nekaj skupin možno videti na smučiščih.
Vsi so tudi oblečeni v “divje” brezrokavnike, tako da so res opazni že od daleč 🙂

Razdalja do St.Osvalda po moje ni več kot nekaj minut z avtom, za peš in z malimi otroki pa predaleč, do Kleinkircheima pa lahko naredite kak dolg sprehod, ni predaleč.
Če se boste pripeljali iz smeri Celovca, se boste itak peljali tam in boste videli razdaljo (iz smeri Beljaka prej pridete do Bacha).

Če ni skrivnost, kje imate APP in za koliko ter kdaj ste ga rezervirali?

Klamerca = Franz Klammer abfahrt = luštna, dolga, dokaj strma proga.

Naš 5 letnik jo je brez problema presmučal, potem ko smo mu na vprašanje če je prestrmo zanj, povedali da sploh ne, ker mu gre zelo dobro.
Torej presmučal je praktično vse – tudi proge do St. Oswalda. So pa te zadnje verjetno res najbolj primerne za otroke.

Ker bo med zimskimi počitnicami preveč gužve gremo rajši za prešernove praznike
od 05.02.-08.02. – 3 noči – apartma v bungalovu 70 kvadratov + taksa + končno čiščenje = 350,00 EUR. 100 metrov do štirisedežnici Maibrunnbahn in 200 do term.

S kartami za 4 dnevno smučanje : 2 x odrasli + 1 otroška nas bo prišlo okoli 750,00 EUR.

Za hrano pa vem, da je hudimano draga v kočah po smučišču – tako da bomo malo tudi sami kuhali.- kakšna pizza pa njihov super vanilijen knedel pa ziher da pade.

Barca – koliko pa vas pride tedenski najem preko agencije?

Lep pozdrav,

Midva imava APP za dva v apartmajski hiši (kar je pravzaprav težko najti, velikokje APP za dva sploh nimajo!) in naju za termin 15.1.-22.1. pride 340 € s končnim čiščenjem, pa ker sva ziheraša, še nekaj za kompletno zavarovanje za tujino ter odpovedni riziko.
Pritličje, z balkonom, prismučava do vhoda (če je seveda v dolini sneg).

Karti kupiva pri enem smučarskem predstavniku, tedenska je cca 5% cenejša kot pa na blagajni.

Hrana je relativno draga, tako da si kuhava sama, na smučišču pojeva le kako malenkost. Presenetili pa so me, saj in v Sparu in Billi najdeš našo Radensko, pa seveda v vseh kočah tudi njihov Weißbier 🙂
Po najinih izkušnjah je tudi osebje v kočah zelo prijazno in ker vedno delava odmor na Nockalmu, je tretji dan natakarica že točno vedela, kaj pijeva :))

v BKK je kompasova šola smučanja

http://www.kompas.si/katalog/smucanje/2010_2011/Zima_2011_Sola_smucanja_14_15.pdf

tako, da imaš slovenske preverjene vaditelje…

super in hvala.

sem že klicala na Kompas in se bomo vse tam zmenili, ko pridemo.

Lep dan.

Naša štiriletnica se je v kompasovi šoli smučanja v Bad kleinkirchheimu naučila smučat. Same pohvale učiteljem smučanja.

Tudi mi gremo letos pobnovno tja…ker je blizu in imamo dojenčka :-).

Lepo se imejte!

Očitno nas bo kar nekaj med počitnicami v BKK.
Glejte, da mi ne boste delali gneče na smučiščih in vlečnicah.

Gledam … zato greva to soboto :))

Mi vsako leto kupimo smučarske karte za Bad Kleinkircheim preko Skipass Travel
Za termin od 19.1.2011 do 25.1.2011 plačamo za 6dnevno karto 184,30 EUR
na osebo Lp.

kako pa je tam s smučanjem začetka marca? Je še sneg? In kakšne terme imajo, veliko bazenov, saven,….?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close