Bad Kleinkircheim – apartmaji ob smučišču in termah
Dragi moji!
Štiri tričlanske družine razmišljamo o smučanju v Badu (marca, ko bo all inclusive).
Glede na to, da imamo vsi majhne otroke, je bivanje ob smučušču IN v bližini term nujno zaželjeno. Morda ima kdo od vas kakšno konkretno dobro izkušnjo z apartmaji, ki so res kvalitetni (glede opreme predvsem) in zadostijo gornjim dvem pogojem.
Ogledala sem si sicer internetne strani, vendar je kar tako težko najti kaj ustreznega.
Hvala vnaprej,
Maxi
Zahtevaj apartma, ki ima lonceno pec zelene oblike in na vrhu peci je kot nekaksna krogla kot velika “joskica”, ti apartmaji so enaki kot v Nasffeldu, na samem smuciscu, zraven term in v njih je vse kot doma.
Nasffeld poznam, za Bad.Kleinkircheim pa so mi povedali prijatelji in po našem pogovoru, in slikah smo ugotovili, da so apartmaji popolnoma enaki.
V Kompasovem smučarskem katalogu pa sem opazila, da imajo kar nekaj variant tudi v Bad-u., pozanimaj se, mogoče pa je to ta apartmajska hisa, njihov predstavnik bo ze vedel.
Ti apartmani so ST. Oswaldu cca, 5 km od Bada, imajo sicer svoj bazen naselje Kirchleiten, obstajata spodnji in zgornji, narazen cca 500m.
Problem obstaja samo če ni dovolj snega ker potem ne moreš prismučat do apartmajev in se moraš vozit smučat v BAD.
Jaz sem bil v teh apartmajih 4 x in so solidni, stara oprema, vendar dobro opremljeni.
Mi smo bili 2 leti nazaj v apartmajih Margit. So lepo urejeni, smučišče, terme, diskoteko, pivnico, lekarno….pa imaš samo čez cesto, tako, da je super. Splača se vzeti karte, kjer imaš popoldne popust za vstop v terme, ki so najlepše, kar sem jih zadnje čase videla tako, da je vse skupaj res en velik užitek. Pa lepo se imejte!
Toplo priporočan apartmajsko hišo Haus am Roemerbad tik ob spodnji postaji žičnice ( čez cesto). Sama rezerviram kar preko interneta, vplačam polog ( 200 evrov) na račun, ki mi ga sporočijo, ostanek pa ob prihodu oz. odhodu. Tako se izognemo stroškom agencije. Je pa treba rezervirati pravočasno, saj je povpraševanje res veliko ( jaz sem rezervirala že 5. novembra lani).
Apartmaji so zelo v redu, z velikimi sončnimi balkoni s pogledom na smučišče . Terme so čez cesto. Res je super.
Lenja
V Badu sva letovala lani s fantom. Apartma pa sem našla tako, da sem vzela info katalog od Bada in začela po vrsti klicati ponudnike. Tako sem se zelo na hitro lahko dogovorila za ceno in apartmaje ( celotne ponudbe so mi pošiljali kar na fax ) in našla nekaj zelo ugodnih variant. Presenetljivo sem našla zelo poceni apartma, ki je bil poleg term Katrein in poleg smučišča. Priporočam ti, da vzameš telefon v roke in si sam poiščeš apartma. Je veliko cenej kot preko agencije in tudi zelo poceni variante lahko najdeš.
Če še vedno rabiš ti lahko dam lanski katalog !
Najlepša hvala vsem za koristne nasvete – nauk, ki smo ga potegnili iz vsega skupaj je, da bomo naslednjič začeli o smučariji v marcu razmišljati v oktobru. Kar itak najbrž že vsi z izkušnjami veste…Trenutno smo pa na waiting listi – kjerkoli bo pač še prostor.
Krasen zimski dopust dopust vsem vam,
Maxi
Forum je zaprt za komentiranje.