Backup.subseven
AV-ji (F-secure, AVG, Symantec online) so ugotovil, da imam trojanskega konja iz naslova. Lociral so ga v C:_RESTORE/TEMP/A0019734.CPY. F-Secure in AVG ga ne moreta odstranit. Na Symantecu sem poiskal postopek za odstranitev, pogledal v Registry, v Win.ini in v System.ini in nikjer ni bilo sledu o Danajcih. Ampak AV še kar pridno javlja njihovega konja. Ima kdo kakšno idejo.
Aja, sistem je Windows ME, računalnik pa tut ne kaže nobenih za konja značilnih simptomov.
Če to bere Agamemnon, mu lohk tut povem, da kej pretresljivga v tej mašini ni.
Za začetek sem si instaliral Nortona v upanju, da bo ta opravil namesto mene. In ko je bil že gor, sam malo zalaufal doktorje, da so prebrskali disk in windowse, najdli kar nekaj sranja in ga šli popravljat.
In glej čudo, potem ko so utilities opravle svoje, kar naenkrat ni blo več sledu o trojancu. AVG 6.0, ki mi ga je vsak dan prinesel pod nos, je bil zdaj zadovoljen (F-Secure sem itak vrgel stran), Norton AV tud ne najde nič. Fajla, ki naj bi bil okužen, ni več videt na disku (cel _RESTORE se je sicer kar sam od sebe potuhnu, ampak AVG ga je sam od sebe zbrskal, Norton pa ne).
A je zdaj to to? Ker če ni, bom moral kupit ene par laških in klicat guruja – v dosu sem čist bogi.
Forum je zaprt za komentiranje.