Babi(či)na mineštra II
Babi, včeraj sem naredila tvojo mineštro; celo dodala v pesto panceto za boljše razpoloženje mojih mesojedcev…….in bila – kot že tolikokrat – nezadovoljna. Ne morem doseči tistega polnega, žametnega okusa, kot ga zaznam pri primorskih kuharicah (razen, če tvoje rojakinje ne goljufajo z dodajanjem kock in vegete, mejdunej!). Skratka, sklenila sem, da bom na mineštro raje hodila ven.
No, ampak obstaja še fižolova mineštra s testeninami, ki ji vi rečete tudi pašta. Se pripravi podobno kot zelenjavna, le da je več fižola, pa najbrž ne vsa razpoložljiva zelenjava, kaj?
Če si pri volji, odkrij še recept za tole, prosim!
Lep pozdrav,
Modra
Joj,Modra ! Prav zal mi je.Ne vem,kaj bi rekla.Jaz nikoli nic ne dodam,ce pa v gostilnah,ne vem.Prav si povedala,okus mora biti poln in zameten.
Mogoce moras pocakati na prave sveze bobice in svez luscen fizol(pri nas je ze), ali nisi dovolj dolgo kuhala,ali je bila preredka? Svez fizol in bobici dajo res nekaj zlahtnega. Jaz dam malo olivnega olja in pesto.Kost le redko.Zanima me,kaj bodo drugi komentirali.Pri meni jo vsi radi jedo.Hcerka si res doda malo kisle smetane,ampak to ni po istrsko, je po njeno,pod vplivom izraelske hrane. Ko pride domov,jo pozimi caka jota,poleti pa bobici-obvezno.
Pastafazoj-pasta in fizol
Jaz skuham fizol v primerni kolicini vode z dodatkom divjega koromaca,lovorja,cesna,cebule in petersilja.Proti koncu solim.Posebej zdusim na cebuli ali poru korencek,paradiznik in pac nekaj zelnjave,ki jo imam pri roki.Ko je fizol kuhan,dodam doloceni kolicini to zduseno zelenjavo in pesto(vcasihtudi ne).
Nekaj fizola pomeckam,nekaj ostane celega.Kuham se naprej,da se pesto dobro razkuha.Se nekaj zacimb.Na koncu dodam makarone.Obogatim z nasekljanim petersiljem in drobnjakom.
To ni pravi istrski recept,ker bi moral biti zraven se krompir.Moz ima raje brez.
Glej,lahko zduseno zelenjavo samo malo poprasis v obeh primerih z malo moke,samo malo premesas.To ni pravo prezganje.
Zdaj naj bo dovolj,ker me caka kup opravil in se k frizerki moram,da bom zvecer urejena.Lep dan in vikend Babi
Forum je zaprt za komentiranje.