babi
Živjo 😉 Malo sem brala po temle forumu, pa vidim, da ful obvladaš. Jaz sem bolj leva za peko, vseeno pa sem se odločila, da naredim tiste čokoladne rolce s smetano. Nekje tu sem našla recept in sicer rjav sladkor, orehi in beljaki, ena je rekla, da je pred tremi leti prepisala recept. Vem, da si sodelovala v tisti temi in rekla, da boš poskusla naredit rolce. No jaz sem jih, pa je prišel ven en zmazek. okus je štimal, samo veliko predebelo je blo po receptu, pa zgornja stran se mi je do trdega zapekla (preveč), spodnja pa je ostala mehka in pacasta. Kaj sem naredila narobe. 😉 Saj vem, da nisi čarovnik, samo mogoče veš. Hvala
No vmes sem že naredila to čudo in je prišlo super njamsi njam, samo sem dala polovico vseh sestavin… Res pa nisem mogla zavit, ker nisem prav čas ocenila, da je že pretrdo in sem potem kar narezala na kose, polila s čokolado, dala po vrhu smetano in potresla z mandeljni. To je bila zdaj generalka, naslednjič v nedeljo na rojstni dan, pa resno 😉
Hej!
Carovnik res nisem:))) Se bova pa pomenili!
Kje sem vse pri postih sodelovala…:))) Tezko se je vsega spomniti:)
Rolice in to cimetove pa delam za vnuka, ki jih ima zelo rad. Najprej sem enkrat naredila kar na blef, ko se nisem poznala recepta.Nekaj sem scarala in vnuk je rad pojedel, ampak prav ta pravo ni bilo. Z beljakovo limoninim ledom sva pa okrasila.
Potem je Ursa s Svedske poslala recept za cimetove rolice in sem naspicila oci in usesa…dobila sem se en recept prav za dansko pecivo.
Letos je se Vladka poslala linke za cimetove rolice.
Z recepti je tako: eni so s kvasenim testom, drugi z maslenim kvasenim testom…Nadev pa je maslo in v rjavem sladkorju vmesan cimet. Zelo dobra stvar. Seveda se lahko dodajo tudi koscki cokolade in orehi. Toda vnuk ima najraje veliko cimeta.
Zakaj je tvoje bilo tako debelo? Ker si verjetno rezala presiroke rolice.
Tudi ne vem, kaksno testo si uporabljala.
Masleno kvaseno testo je kar zahtevna zadeva. Lahko si pomagamo tudi z listnatim, ceprav meni ni prevec vsec, ker se rado drobi. Vladka dela kvaseno testo, podobno kot za potico.
Jaz pa kupim masleno kvaseno testo Tante Fanny (Mercator). Je zelo dobro in ze razvaljano. Ga premazem z zmehcanim umesanim maslom in preko nasujem v rjavem sladkorju zmesan cimet ( vse po priobcenem receptu) in zavijem.
Zavitek narezem z na dober prst debele kolobarje. Na slikah, ki jih je poslala Vladka, so debelejsi.
Kako zgleda peceno? Zelo lepo; malo narastejo ti polzki ali rolice; obe strani so lepo zapecene. Takoj vroce so mogoce spodaj nekoliko mehkejse, a se hitro utrdijo. V te rolice sem dala tudi ze malo naribanih jabok in je bilo tudi lepo peceno.
Pacem na srednjem vodilu. Najprej nekje na 200, potem znizam na 180 – 190 stopinj.
Sumim tudi, da se je pri tebi cokolada topila in vse skupaj zmehcala.
Ce mi bos zaupala po katerem receptu si delala, bom pogledala, kaj smo se takrat pogovarjale. Prav?
Upam, da sem kaj razjasnila. Lep vecer Babi
Hej 😉 Vesela sem, da si se oglasila. Delala sem tiste čokoladne rolce, s smetano v sredini, ki jih lahko kupiš v vsaki slaščičarni. Testo narediš tako, da daš tri beljake, stepeš v sneg, primešaš rjav sladkor in mlete orehe, tanko namažeš in spečeš. Nato pa dokler je ravno prav mehko naviješ na modelček, namočiš v čokolado, počakaš da se strdi in noter stisneš smetano, po vrhu pa lahko pusuješ malo naribanih lešnikov ali mandeljnov. Samo ni ravno ratalo;) Ne znam ocenit, kdaj je ravno prav mehko, smetana se mi je cela potlačila, okus pa je bil vseeno zelo dober. Pa me je zanimalo, kako oceniš, kdaj je prav mehko in zakaj s emi je na zgornji strani ful popeklo, spodaj pa ostalo pacasto ? Sem rešila problem tako, da sem vse skupaj s peki papirjem obrnila, sicer težek način, ampak vsaj v nič ni šlo testo. 😉
Hej!
Zdaj mi je jasno!
Kaj nismo spet nedolgo tega o tem razpravljali?
Rada bi poskusila, pa si ne upam, da ne bom tudi jaz vse spackala.
Se v pravih slascicarnah se verjetno pri tem delu potijo:)
Testo je zelo nezno in mislim, da mora biti tanko, da se lepo zavija.
Tudi smetano je potem tezko spraviti v cevko, da bo lepo puhasta. Verjetno jo je treba stiskati s tisto vrecko. Mi lahko namignes, kje je post, oziroma pod kaksnim imenom?
Danes je bil zame malo poseben dan in sem sele prejle sedla k racunalniku.
Ponavadi hitro odgovorim. Zal, ti nisem bila v pravo pomoc.
Glavno, da pecivo mi slo v nic!!! Oblika, pa saj ves:)))
Enkrat se mi je potica tako sfrkala ( prerahlo testo), da je vse ven lezlo. Ampak, pecena je bila pa mogoce “najtaboljsa” :)))
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.