BABI
Hej,Bina! Sem prebrala in zdaj mi je jasno, zakaj sem ze pred leti obupala nad doma narejeno pizzo in jo jem zunaj;pa se tam ni vedno taka, ta prava.
To sem ze leni ob temi Pizze napisala.
Za pripravo dobre pizze je v tem prispevku kup koristnih navodil. Za vse, ki bi to zeleli, bom prevedla in poslala zvecer ali jutri.
Sonce je poslalo se anglesko stran.
Je pa zanimivo:
recimo- pomembna je voda, v pol vode umesamo kvas, v pol pa sol in mesimo potem testi loceno.Sele po dolocenem casu zdruzimo obe polovici testa. Sol, samo morska; pustimo lahko tudi testo najprej v hladilniku…
Vzhajanje- dolgo ; oblozitev- najprej prvih 10 minut pecemo samo s paradiznikom, sele nato nalozimo ostalo, ali samo z oljem namazano(ce ne zelimo rdece pizze) in potem nadev.
Temperatura pecice 250
Nasvetov je se veliko. Zdaj samo toliko, da bos vedela, da sem tvoj post registrirala.
Lep pozdrav tebi in Damjani Babi
Uf, bi bil zelo dobrodošel še kak napotek v slovenščini. Sem mamo fehtala, da mi prevede, pa tudi njej počasi zaradi neuporabe italijanščina šepa. Pri meni je nula, angleščina isto. Ha, v današnji dobi je človek brez znanja enega dodatnega jezika-vsaj angleščine, totalen revež. Invalid. Sem zelo vesela, da bo kakšna korist vsaj za vas, pa upam, da bom tudi sama še deležna rezultatov vašega truda in komentarja.
Sem vsak dan v vaši prijetni družbi in se mi zdi, kot da večino od vas poznam.
Babi, na obali sem pred juhuhu leti preživljala srednješolska leta in zasovražila burjo …
Je pa že sonce rumeno bolj prijetno!
Hej, Bina!
Mislim, da si lani ze to omenila, leta na obali:)))
Sonce je zelo prijetno, lani pa je bilo ze malce nasilno. Burje ni vec toliko in ko zapiha,smo je veseli, ker razpiha vlago, prinese lepo vreme in tudi misli zna prevetriti. Saj bi se drugace usmradili:))) Ha, se nekaj : nase ulice najlepse pocisti.
Bom res prevedla, da bomo vedeli, kaksna mora biti prava pizza in se telovadba za moje sive celice.:) Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.