Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika babi ti boš vedla!!!

babi ti boš vedla!!!

Prosim če bi lahko dobila recept za filano papriko! Vse bi rada sama začinla in naredila!
100x hvala za recept!

Poglej spodaj pod post o Čuftah. Maso za paprike narediš enako, namesto, da oblikuješ kroglice s tem polniš paprike, daš kuhat v paradižnikovo omako in to je to.

Lep dan!

Ne ni res! Mesna fila se naredi nekako z rižem in hočem res pravi recept!

Hojla!
Jaz jo delam na naslednji način:
Najprej potenstam mleto meso, kateremu dodam česen, petršilj, sol, poper včasih tudi origano. Medtem skuham riž, ampak ne do konca. Potem riž primešam mesu in s tem potem napolnim paprike, ki jih potem eno poleg druge naložim v posodo in dolijem paradižnikovo omako in še prevrem toliko časa, da je kuhano.
Dober tek!

Jaz delam isto kot MetaA sam ne prilijem paradižnikove omake takoj ko dam paprike v posodo ampak najprej napoljnjene paprike malo popečem nas olju ker da full lepo aromo in okus pol pa dodam še omako. Lahko poskusiš oba načina pa boš sama ugotovila kateri ti odgovarja veliko sreče pri kuhanju.

Pa probajmo – Babi, kje si?

Po tem receptu si moja družina oblizuje prste:

Faširano meso prepražim, dodam malček zelenjave, začinim. Na koncu dodam opran riž, da postekleni. S tem napolnim oprane in očiščene paprike – malo več kot do polovice. Napolnjene paprike zložim v lonec z nekaj slane vode (vode za tri, štiri prste) in jih kuham, dokler se riž ne zmehča. Med tem časom naredim paradižnikovo omako iz 1 kg paradižnika, čebule, česna in začimb (bazilika, peteršilj). Po želji si jo lahko spasiraš, ni pa nujno. Lahko jo tudi zgostiš in priliješ k vodi, v kateri so se kuhale paprike.

Katra

Oprosti, prehitra sem bila, tudi jaz paprike delam tako kot Meta, čufte pa tako kot je opisano, le da jih nič ne povaljam v drobtinah. Delam jih na način, ki je opisan v navedenem postu.

Lep pozdrav!

Maja,hej!
Nekaj navodil si ze dobila.Verjetno je to tudi ena od jedi,ki jo vsak po svoje pripravlja.Jaz sem se jo naucila po svoji kuharici.
Razlika je v tem,da po tem receptu mesa ne poprazimo,ampak damo v paprike surovo.Naredila sem tudi ze s poprazenim mesom,pa mozu ni vsec,ker se meso,ko papriko prerezes, nekako sesuje.V prvem primeru pa ostane v kroglici.Odlocila se bos sama.Zdaj pa originalen recept za 20
paprik.Verjetno jih bos naredila manj in temu prilagodila kolicine mesa in riza.

20 paprik(zelene,rumene,oranzne-zadnji dve vrsti sta bolj mesnati in slajsi;jaz delam z njimi,ker so barve lepse;nekateri prisegajo na zelene)
35 dag svinine,35 dag govedine(razmerje je lahko drugacno;tudi
puranovo temno meso je dobro)
5 dag suhe pancete ali malo domace klobase
drobna cebula
2 do 3 stroki cesna
8 zlic riza
1 jajce,poper,sol,olje

Vsaki papriki odrezemo malo plodu s pecljem vred.Izdolbemo semenje ini zrezemo notrnje zile,ki so lahko malce ostrega okusa.Paprike operemo pod curkom vode in odcedimo.

Na olju preprazimo drobno sesekljano cebulo in jo damo k zmletemu mesu in na drobno narezani panceti.Cesen stremo,naseklamo in dodamo,prav tako riz,ki smo ga kuhali v osoljeni vodi kakih 8 minut,ga odcedili in malo
ohladili.Nadevu primesamo se jajce,po okusu solimo,popramo in dobro premesamo.Z nadevom polnimo paprike,toda ne prevec in ne prevec na tesno.

Kot je v zgornjem postu,tudi jaz paprike na olju malo popecem z vseh strani in potem dolijem dobro paradiznikovo omako,ki naj sega do roba paprik.Pocasi kuhas,da se omaka zgosti.Vcasih delam kar v pecici.

Omako verjetno znas narediti.Na olju preprazis cebulo in dodas olupljene nasekljane paradiznike,pelate ali gost paradiznikov sok.Lahko zgostis z malo svetlega prezganja.Jaz raje ne.Saj je pravilno narejena omaka dovolj gosta.Omako zacinim s poprom,baziliko in cisto malo origana.Sicer so zacimbe stvar posameznika.Jaz dodam tudi kaj,kar ne bi bilo vsem vsec.
Za to kolicino paprik racunaj kar 1 kg zrelega paradiznika.

Torej,odloci se ali bos na cebulci prej poprazila meso ali ne.Vse ostalo je enako.

Paprik se splaca narediti vec(ker je kar nekaj dela) in zamrzniti z omako vred za drugic.

Upam,da sem se oglasila pravocasno(ni me bilo doma) in ti kaj pomagala.
Lep dan Babi

Delam jih podobno kot Katrca, le da jih že kuham v paradižnikovi omaki, ker se mi tako zdijo še boljše (več arome).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close