Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika babi, pomoč prosim

babi, pomoč prosim

v prejšnjih postih sem brala, da mole narediš v lastni omaki. Mi lahko prosim poveš, kako??!! KAj pa še kak drug način priprave te ribe. Ribe imamo zelo radi in jih zelo pogosto jemo, torej jih veliko pripravljam, ampak molov še nikoli nisem in imam kar tremo. Za vsak nasvet bom zelo hvaležna.

Hej, Aja!

Mol je riba, ki jo nekateri podcenjujejo; je pa dobra in lahako prebavljiva, tudi kost se lepo z ostrim nozem odvzame in naredi filete.

Lahko naredis razlicno:

1. Cele( s kostjo vred) rahlo pomokane in ocvrte.

2. Ob hrbti kosti z ostrim nozem zarezes in naredis dva fileta.
Ocvres lahko na parisko ali po dunajsko.

3. Cele, z limono pokapljane, osoljene mole zlozis v posodo, prelijes z malo olja, dodas zlico vode, kaksno oljko, kaper, dve rezini limone, malo popopras in pokrijes. Naj se na blagem ognju dusi. Proti koncu dodam malo belega vina in trohico drobtinic. Nastane omakca. 15 minutk kuhanja je dovolj. Ko so oci bele, je gotovo. Ne pusti, da riba razpade.

Otrokom odvzamem potem kost. Pustim, da se riba malce ohladi ( meso spet dobi kompaktnost), vzamem kost in vrnem ribo v omakco, da je toplo.

Pri molu je meni vsec malo pehtrana, koriandra in zmletih zrnc sladkega janeza( pri nas se sicer ne dobi) – ali v trebuh ali povrhu.
Petresilj in cesen se mi zdita preagresivna za to nezno ribo.

Isto lahko naredis v pecici v zepu iz alufolije. Na lufolijo zlozis ribe, dodas vse zraven nasteto, ne pozabi olja. Vode ne rabis, lahko zlico vina ali konjaka. Lepo zapres vsenaokrog in das v pecico. Riba se bo dusila v lastnem soku.

nenazadnje je mol dober tudi kuhan v vodi( cebula, petersilj, cesen, por, korencek, sol, poper..). Potem to juhico se malo popravis s paradiznikovo mezgo in zakuhas riz.

Lep pozdrav Babi

babi, zlata si! Že pogumno hitim v kuhinjo, da spet moje drage razveselim z dobro ribico. Najlepša hvala. Odkar hodi mož v ribarnico, me preseneča z ribami, ki jih nisem nikoli pripravljala. Pa je po eni strani prav tako, saj je toliko odličnih rib in če jih ješ 2-3x na teden, so raznovrstne ideje več kot dobrodošle, sploh če živiš v hiši s štirimi velikimi ljubitelji rib (no, najmanjša bo počasi prvič poskusila z osličem).

Hej!

Tudi mola ji lahko ponudis, seveda dobro pregledanega, da ni kje kaksna pozabljena koscica.

Dober tek:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close