Babi…pomoč prosim
Hej,Frfra!
To z ingverjem pa je tako:ti je vsec ali pa ti ni.Zgleda,da sem se jaz ze rodila s predispozicijo za njegov okus. Poznam ljudi,ki ga niso mogli,pocasi so se privadili.
Svezega (koreniko) malo ostrgam,dokler rabim in narezem tanke kolobarcke,ki jih potem dajem k vsej mozni zelenjavi,ko jo prazim ali dusim.
Najbolje pride do izraza v voku.Zelo prija k buckam,
rdecim, oranznim,zelenim, rumenim paprikam,jajcevcem,korencku…
K pecenki: k zelenjavi(ki jo dam zraven) pritaknem tudi te kolobarcke in 2,3 tanke rezine limone.Ce pa meso za pecenko namazes se na tanko z medom,je sploh super.
V golaz,minestre kar malo naribam ali pa dodam ingver v prahu.
Skratka,povsod tam,kjer naj bi bilo malo pikantno.Tudi v rizoto ga dodam, naribanega. ali nasekljanega.
Vsi,se zlasti vnuk,imamo radi na olju popecene tanke kolobarcke kot cips-kar brez soli.Ko rezem,jaz pojem tudi kar surovo,mi je vsec.
Ves,kaj je chatny :v malo sladkorja dusena jabolka in brusnice (za k pecenki); no,na enak nacin naredim tudi z dodatkom ingverja – nekaksno
v sirupu duseno sadje -recemo tudi mustarda.Vcasih sem to prav drago kupovala,ko se ingver pri nas ni dobil.
V prahu ga pa dodajam pecenim jabolkam in raznemu pecivu,kar brez recepta,po svoji zamisli.Ingverjeve piskotke imam najraje.Lahko poskusis:
V katerokoli testo za piskotke natresi malo ingverja in cimeta,kardamoma,pa bos videla,kako prija h kuhanemu vinu.
Pa pocasi,poskusi najprej in potem vidis,ce je tvojim dragim vsec!
Mogoce ima kdo se idej! Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.