Babi- pomoc prosim
Zdravo Babi:
na ta forum sem sele prijadrala sedaj in si zelim, da bi ze zdavnaj, ker tudi sama zelo rada kuham (tako kot tudi moz). Ampak, jaz sem bolj tako kuhar, na obcutek in, razen pri peki peciva, ne uporabljam vage, pa vse mora biti skuhano v najvec 30-ih minutah (saj ves, mala hcerka me zaposluje), pa veliko sveze zelenjave itd…
Sline se mi cedijo, ko berem o pituljicah… Imam pa problem. Zivim v Angliji, pa ne vem kaj naj kupim kot vleceno testo (sama ga namrec ne znam narediti, oziroma se bojim…). Ti pa imas hcerko v Angliji in tja potujes in mogoce ves… Ali je to puff pastry ali je to short-bread pastry? Ali kaj cisto drugega?
Zelo bom vesela tudi kaksnega hitrega recepta za pripravo buck in melancan (jajcevcev), ker jih imam doma precej.
Pa se nekaj bi te vprasala, kar ne sodi na ta forum: o tvojem vnuku in ohranjanju njegove slovenscine… Sama sem porocena z anglezem, imava 15 mesecno hcerko, s katero govorim samo po slovensko itd… Mogoce bi bilo bolje, ce se o tem pomeniva po emailu? Ko utegnes, mi prosim pisi, bom zelo vesela tvojih izkusenj: mjamnik@hotmail.com
LP,
Meli
Hej,Meli! Sem tebi pomagala s prevodom za igre in igrace?
Ti bom pisala obsirneje na mail.
Zdaj pa k vlecenemu testu.Nobeno od teh dveh nastetih ni pravo.
Kako si pomagam? Nekajkrat sem imela sreco,da sem nasla pravo vleceno
testo in sicer v boljsem marketu na oddelku za bolj vzhodno Evropo,
Turcijo,Grcijo…vcasih nesem s sabo nekaj paketov in zamrznem,prav tako skuto,ker je angleska nekako preredka.Najbolj si pomagam tako,da naribam vmes fetko in tako zgostim skuto.Kislo smetano pa moras vzeti tisto najgostejso,prav tako sladko.Seveda naredim po potrebi testo tudi sama.
Najpreprostejsi nasvet bi bil,da naredis z enim od nastetih angleskih test,razvaljas cimtanjse in naredis samo dve plasti(ali pa samo eno). Potem zavijes in razrezes. Mislim,da bo tudi v redu.Saj hcerka dela cottage cheese in spinaco tudi s tem testom;nisem pa sigurna s katerim -puff ali short bread.Sicer ne zvije v rulado,ampak naredi v plasteh.Ce bos delala zavite pitulice,preden rezes,daj malo v zamrzovalnik,da se lepo ohladi in bos lepse rezala.Vem,da bo uspelo,bo mogoce se bolj hrustljavo. Se bereva. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.