Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi – kobariški štruklji

Babi – kobariški štruklji

Draga Babi,
danes sem v Poletu videla sliko kobariških štrukeljcev in so tako luštni, da sem se pri priči odločila da jih kmalu naredim. Brala sem že poste, ko si sama spraševala za recept in dobila 2 različna recepta (od Mitke in Barb). Zanima me , po katerem receptu si jih delala in kako se obnese tole testo, ki je v bistvu samo iz moke in vode……
Ali si količino moke in vode mogoče kaj povečala/zmanjšala? Res te prosim za pomoč, ker ne bi rada da bi šli štrukeljci v nič, pa tudi moje delo ne (sedaj ko imam takoooo malo časa za te reči-sedaj se spravljam za knjigo za filozofijo). 🙂
Če ima katera koli izkušnje s to jedjo, ki mora biti po sliki sodeč res odlična, se priporočam za nasvete.

Hvala in lep večer vam vsem skupaj želim,
LP, zala

Hej,Zala! Ne bos verjela; sestra mi je zvecer telefonirala, ce bo v soboto se taka megla,naj se pripravim,da bova delali spet kobariske struklje,dokler jih imava se v spominu.

Ti ne ves,kako so me takrat potegnili,ti kobariski struklji,ko mi je moz razlagal,da so z nekim batkom tolkle.
Naredila sem jih po prvem receptu(enaka od Barb in Mitke).Sem jih kuhala.
S sestro sva bili tako v skrbeh,pa je slo. Tisti naborek nama je delal malo tezav,rabiva se prakso,sicer pa je pomembno,da jih stisnes. Testo se je naredilo brez problema. V receptu sicer pravi za oreh velike,najini so pa bili veliki kot na sliki v Poletu in na Strukljadi prav tako.
So pa res dobri in tist cimet:)))
Tudi nadev sva naredili po prvem receptu,brez cokolade.
Ce bova res v soboto ponovili,jih bova nekaj ocvrli ali pa dali v pecico.

Prejle sem gledala oddajo Knjiga mene briga.
Art Spiegelman: Maus 1.2. (Strip)
Moram jo prebrati;zelo zalostno,pretresljivo in zelo resnicno.
Ce nisi danes gledala,poglej ponovitev. Nihce in nikoli ne bi smel tega
pozabiti. Vcasih postanem kar zalostna.

Lepo se imej s folozofijo in se lepse s cim dobrim Babi

Prehitro poslala.Mene zelo zanimajo tudi tiste osvezilne bucke s sojino
pasteto.Upam,da bodo naslednjic pri menujih tudi recepti.Lp Babi

HEj, babi!
hvala za nasvete in pomoč. poročam, ko jih naredim!
LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close