Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika babi in pitulice ta 100tič

babi in pitulice ta 100tič

Torej tako dolgo razmišljam o teh pitulicah, da sem se jih včeraj lotila in jih naredila s skuto kot prilogo k mesu in koruzi. Bile so super in takoj sem o tem obvestila tudi mamo, da mora to probati.

No, danes pa sem na isti način naredila gobove – njami. Za prste obliznit.

Torej babi, res dobra ideja – preprosto in učinkovito. Pohvala tudi z moje strani.

Pandica,hej! Me res veseli,da so vam bile vsec.Glej,do gobovih se nisem prisla,pa sem jih naredila ze z nickoliko nadevi.Si dala skuto in gobe?
Lep vecer Babi

Živjo!

danes sem slučajno zarajdala na to stran in moram napisati, da kar diši po vseh te slastnih receptih. Tudi sama zelo rada kuham, zato vas bi prosila, če bi lahko katera še enkrat napisala recept za pitulice. Babi ali pa ti ,če se ti da. Bo zelo hvaležna.

Hvala in obilo užitkov v kuhinji!
Nani

o pitulicah se pise non-stop !!:) med drugim..poglej 19.8.-spet pitulice !! lp petra

No, jaz sem jih že dvakrat pekla. Vendar mi nikakor ne uspe, da bi jih postavila pokonci. Že tako vse (s)teče ven. Vem, je babi napisala, da to ni nič hudega, da testo vpije nazaj, pa še z žličko spt nafilaš nazaj, ampak ker mi teče že ko režem, jih potem kar vodoravno postavim v pekač.

Dajte mi prosim povedat, kako gosta/tekoča je vaša masa? Moja je precej tekoča (Vipavska skuta, pa tri jajčka…) Naj uporabim drugo skuto? Ali ni to Sizifovo delo, da z žličko filam skuto zgoraj, spodaj bo pa spet ven steklo (ali kako)?

Ojla! Jaz sem na 3/4 kg skute in 3 jajčka dala 2/3 lončka kisle smetane, nič jogurta ali pa sladke smetane. Zgostila mi je pa pretlačena fetka, dala sem kar polovico tiste, ki je v polliterskem modrem tetrapaku. Masa je kot marmelada. Mogoče tudi predebelo namažeš, jaz sem namazala samo toliko, da je testo prekrito, mi ni čisto nič teklo. LP Daša

Toliko berem o teh pitulicah, da je že skrajni čas , da jih tudi jaz pripravim. Sploh te variante z različnimi nadevi so mi simpatične. Preden pa bom začela, bi rada samo še nekaj preverila. Ko delate tretjo plast z drugim nadevom (recimo bučke ali gobe,…) ali jo tudi premažete s skuto ali naredite brez skute.
Hvala in lep pozdrav s Štajerske.
Simona

Najprej s skuto, kot ostali dve plasti, potem pa po vrhu še zelenjavco. LP Daša

Pipi-ka,

saj je pravilno, da jih postaviš vodoravno

pošiljam še link do slikc

lp, Kira

Hej! Se nekaj nasvetov:

1. Za vse tiste,ki jim tece.Vipavska skuta v lonckih je pregladka.Jaz kupim vedno skuto v rinfuzi,tako bolj v kupckih, ali tolminsko albuminsko skuto.Dodajaj postopoma (kisla smetana,sladka,jugurt,radenska,olje).Ni treba vsega,pac vidis,kako je gosto.Jaz pri albuminski,ki je zelo suha, dodam vse.Pri redkejsi spustim jogurt, radensko..Olje pa mora biti.

Torej najprej jajcka,potem pocasi ostalo in nikar z el.mesalcem,ker skuto razredci.Edino jajcka lahko najprej zmesas z mesalnikom,potem pa s kuhalnico dodas skuti.Ce pa je skuta premehka,dodam malo naribane fetke,izboljsa okus. Nekdo je tudi napisal,da zavitek pred rezanjem da malo v zamrzovalnk.Tudi to pomaga.Prevsem pa mora biti skuta “ta prava,da zavitek sam gor stoji”,mi je nekoc povedal pastir na Pokljuki.

2. Tretjo plast najprej tudi malo namazem s skuto,potem pa zelenjava.

3.Vse to lahko enako naredimo v plasteh – brez zavijanja ali pa zavijemo in polozimo na pekac v celem.Samo,potem niso vec pitulice,ampak bolj
burek pita. Okus je pa isti.

Lep pozdrav vsem po vrsti Babi

Hihi, Kira, tole je link do počitniških stanovanj…no, saj ne bi bilo slabo :)))

Drugače pa sem si ogledala sličice in da nastanejo taka “gnezdeca”, kot jih je poimenovala babi, je treba postaviti pokonci (no, pa jaz narežem še malo predolge koščke).

Ja, res, tole fetko sem kar ignorirala….bom naslednjič še to dodala. Hvala Daša!

lp

tudi jaz sem se čez praznike lotila slavnih pitulic. Res okusno! Na tretjo plast sem dala popraženo čebulo in ocvrt pečen špeh!

Vprašanje: meni se je zdelo tiste mase bolj malo, same skute mislim. Ni je bilo toliko, da bi res vsako plast celo premazala.

Ko sem jo zvila sem dala štručko takoj zmrznit in sem potem delno odtaljeno krasno zrezala in spekla!

lp

Hej,vse je odvisno od skute.60 dag dobre,suhe skute zadostuje za
2 x po tri plasti,seveda z dodatki. Skuta,ki je se polna vode,pa…
Saj me je zdaj kar sram,da sem vam s tem receptom dala toliko dela!!!
Lp Babi

Hvala za pojasnilo. LP

Pipi-ka, vipavske skute se izogibaj v čim širšem loku.

Žal mi je, da moram to napisat, ker res zelo nerada kaj kritiziram, ampak vipavska skuta se spremeni v juho že samo, če jo premešaš. Ko ji dodaš sladkor, je pa čisto neuporabna.

Takole, za razvedrilo, o tem, kako sem pekla skutne palačinke z vipavsko skuto. Pripravim testo za palačinke. Pustim počivat. Grem pripravljat nadev. Skuto stresem v skledo, dodam žlico sladkorja, premešam, in – juha. Poskušam popravit s smetano, še slabše. Druge rešitve ni bilo, sem tisto juho pač zlila k testu za palačinke, spekla malo debelejše plošče in potresla s sladkorjem v prahu. No, evo, pa smo imeli skutne palačinke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close