Babi in ostali- vprašanje
Živjo,
zanima me nekaj glede teh medenih kroglic. Brala sem recept in videla da jih tisti dedek polaga v papirnate košarice – kaj pa če teh ni ravno pri roki?
Ali misliš, da če bi dodala malo več moke in bi bile kompaktnejše, da bi kroglice lahko polagala kar na peki papir? Ali bi se preveč razlezlo?????
Vsi in so jih že tukaj pekli, pravijo da so zelo dobrega okusa in da ni bilo preveč panike :), ker so se razlezle oz. se izgled ni najbolj posrečil ;).
Prosim Babi pomagaj in vsi, ki ste jihže delali. do jutri bi jih rada spekla za mojo babi ker obožuje medenjake in so njeni najljubši piškoti (z njimi bi jo rada malo razveselila v bolnišnici, da ji bo čas hitrreje minil in me bo malo spraševala kako sem jih naredila:)
LP Zala
Joj,Zala!
To je eden redkih receptov,ki ga sama se nisem preizkusila;jedla pa. Vsaj stirikrat sem jih dobila za darilo in letos sem recept napisala.Ker je bilo vreme z vikende lepo,se nismo prisli do tega,da bi pekla pod njegovim
nadzorom. Malo moke vec ne skodi,samo dvomim,da bi stali kar na peki papirju.Po moje bi se razlezli. Imas mogoce pri roki kaksne skodelice za magdalenke ali pa muffine? Tiste papirnate sem kupila en mali milijon v Mercatorju – so prav za peko. Toliko ti lahko pomagam,na zalost.
So pa zelo rahli in okusni,ti istrski medenjaki.
Vse lepo tvoji babici in naj se cimprej vrne v krog druzine ,tebi pa pozdravcek Babi
Zala in Babi pozdravljeni.
Zala, mislim da ne bi šlo. Tudi po izkušnjah (vsaj mislim) Gurmana z dodajanjem moke ne rešiš problema. Enostavno je preveč tekoče. Edino če vso maso zliješ v tavelik pekač in potem režeš ven z modelčki (že pečeno)??? Ne vem. Saj te tamale košarice za muffine pa mislim da imajo v vsaki trgovini.
Upam da sem kaj pomagala.
En lep dan želim.
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.