Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi in ostale-pomoč

Babi in ostale-pomoč

pozdravljeni!

Pravkar delam rafaelo kroglice, pa ne vem kaj še naj dodam masi, masa je namreč premehka in ko naredim kriglico se ta na krožniku razleze. Prosim za nujno pomoč, saj jih delam očetu za praznovanje Abrahama!

Najlepša hvala za vašo pomoč!

Barbara

Po katerem receptu delaš?? Jaz imam enega, kjer kokos skuhaš v sladki smetani in ohlajenemu dodaš mleti sladkor. Če je to to, potem dodaj še kokosovo moko in obvezno mora biti masa prej v hladilniku.
Pozdravček!

Vladka

Zdravo!

Najprej hvala za nasvet. Delam po naslednjem receptu:

50 dag mleka v prahu
25 dag margarine
40 dag sladkorja
2 dcl vode
30 dag kokosove moke

Sladkor in vodo prekuhaš in ohladiš. nato dodajaš zmesi kokosa, mleka v prahu in margarine. Nato daš v hladilnik za 15 minut.
Vse sem storila natanko tako le da je masa vseeno lezla narazen zdaj sem dodala še kokosove moke in dala nazaj v hladilnik, bomo videli kaj bo!
Prosila pa bi te če lahko na pdlagi tega recepta daš kakšen nasvet, kako doseči tršo maso!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala! Barbara

Hej,pri teh stvareh sem pa bolj bosa,res.Upam,da dobis pomoc. Naj ti uspe! Lp Babi

Verjetno sem malo pozna z odgovorom, a mislim, da druge možnosti ni, kot da dodajaš kokos toliko časa, da bo masa trdnejša.
Za naslednjič pa tale preverjen recept… meni je uspelo.

250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Vladka

Zdravo!

Najprej bi se vama rada zahvalila za pomoč. Po 3 urah v hladilniku je bila masa ok, in je vse lepo uspelo. Paniko sem prehitro naredila.
Vladka tvoj recept pa v prihodnosti sigurno preizkusim.

barbara

Brina, tudi jaz delam rafaelo po tvojem receptu in vedno dam maso za nekaj ur v hladilnik, tako kot si že sama ugotovila in vse rata OK. Tudi potem, ko jih jeste naj bodo kroglice v hladilniku.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close