Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi – česnova krema

Babi – česnova krema

Draga Babi,
včeraj smo si tako lepo popestrili kosilo zahvaljujoč tebi in receptu za česnovo kremo. Naredila sem jo točno po tvojih navodilih, le da sem tisto maslo, na katerem sem mehčala česen, in ga je malo ostalo, odlila in nato k samemu česnu primešala smetano. Zavrela sem, da se je malo zgostilo in hop na mizo. Njam!
Za kosilo je bil žrebiček v paprikovi omaki, pire krompir, mami pa je skuhala še malo tagliattelov (tanki dolgi rezanci, kot špageti). Oči je bil navdušen nad česnovo kremo in rezanci, vsi ostali pa nad pirejem in kremico:) Tudi k mesu se odliiiiično poda!

Ali si kdaj videla (ali brala), kaj dela J. Oliver s česnom? Čisto CELO GLAVO česna da v pečico, in peče kakšnih 20 minut. NAto vzame ven, olupi in stolče. Menda ima krasno aromo in se fino omehča.
Verjetno bom naslednjič poskusila takole…na njegov način, ker me zanima kaj bo!
Ko sem česen pražila oz. mehčala (tvoj recept ), je seveda tudi malo porjavel, krema pa je bila čisto rahlo rjavkasta…..Česen sem poskusila zmečkati, da bi krema bolj kot ne gladka, pa mi ni najbolje uspelo….
Tako, da bom naslednjič česen stisnila, lai pa ga bom poskusila speči po načinu JO.

Vse pohvale..! lp zala

Zala,pravilno razmisljas.jaz cesen ponavadi stisnem ali pa zmeckam les na les.Tudi Oliverjev nacin je prima.Tudi disi omamno.
Jaz rada naredim celega piscanca,seveda ko nas je vec na francoski nacin,ko napolnem notranjost piscanca z kaksnimi dvajsetimi stroki cesna.
Ko piscanca odpres in razrezes na kose,takoooo zadisi in potem tiste cesne kar z vilico pretlacim v omako,ki nastane od pecenja in vsak je delezen malo te cesnove dobrote. Poskusi.
Pri cesnu sem pa prebarala ta navodila,da srednje stroke,tiste najmanjse ne smemo uporabljati,ker so skodljivi. Zdaj upostevam tudi to.Mogoce bo kdo znal razloziti,katere skodljive snovi se v teh majhnih srednjih strokih skrivajo. Imej lep dan;pri nas je soncek! Babi

To pa prvič čujem, da bi bili drobni česnovi stroki škodljivi. Če bi to držalo
me nebi bilo več.
Sicer pa naj kdo pove kaj več.

Hej,saj sem do pred mesecem tudi jaz vse porabila.Prebrala sem pa v novi it.kuharici pri splosnih navodilih,seveda brez globlje razlage. Lp Babi

Jaz samo vem, me je mama učila, da teh srednjih delov ne sadimo. Najbrž bi šel potem v cvet. Tako sem si sama razlagala. Kaj drugega pa ne vem. Jaz ga tudi vedno porabim. LP

Hej,Evita! Tudi nam branjevka vsako leto pove,da srednjih delov ne sadimo. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close