Baba na dopustu pije kavico do 11h in gre na plažo v najhujši vročini
Grozno.
Mi smo hodili ob 11h iz plaze, ena mama z novorojenckom pa dol…ko so pa opeceni otroci ali pa se kaj hujsega…pol pa solze pa nisem vedela…
Vsako leto opozarjajo na nebarno sonce…pa se bedno toliko tepcev
Tudi mi smo kdaj pospali, ce smo bili pozni, pac nismo sli pred kosilom na plažo smo sli pac po 16h. Naj se prazijo sami, otroke pa naj dajo vsaj v senco, ce ze morajo biti na plazi ob najbolj nevarnih urah…
Pa ce vsako leto beremo koliko otrok je puscenih v avtu ko grejo kofetat ali pa v soping…se res vprašaš xywqwyy?
Hahaha…. kje si se pa ti našla?! Ti si jaz! Do potankosti enako počnem. Ampak šele sedaj, ko sta otroka 12+. Men ni in ni jasno, ko opazujem folk z majhnimi otroci, kako čepi na terasah do poldneva, otroc pa moledujejo, kdaj bomo šli na plažo…. Prav zraven imamo eno bando Štajercev, ki svoje majhne otroke spustijo na zaprto teraso, oni spijo, otroc se derejo, jokajo… Ko se stari priguncajo ven zmečkani od včerajšnjega lumpanja in zakajanja pa traja 3 ure, da jim pripravijo zajtrk.
Če majo srečo, gredo na plažo, ko pridemo mi gor na kosilo. Vsak tretji dan recimo… Za CSD zarad zanemarjanja bi rekla, ne sam za na psihiatrijo.
Ja, tako lahko, če nimaš družine. Ker če ti je vroče, lahko greš nazaj v sobo, ali pa si poiščeš senco. Če te opeče, si si sam kriv… Če imaš otroke, moraš sprejemati odločitve v njihovo dobro. Se prilagajati njihovim potrebam. Tako je… pa ne samo na dopustu, tudi doma… Dokler niso toliko stari, da jih lahko pustiš same. Ko se odločiš za otroke, moraš vedeti, da vsaj nekaj let ne boš v prvem planu in dopust ne bo tvoj, ampak za otroke. No, poznam pa tudi take, ki pustijo otroke pri babici in gredo sami na dopust…
Lej sam si si kriv, da so otroc opečeni.
Tvoji paš se spočit. Očitno z razlogom, ker ti samo stojiš in tečnariš. Verjetno je vse pripravila za na morje in spakirala, ti si pa samo peljal. Verjetno celo leto vstaja da otroke rihta vsak dan za v šolo, ti pa si kje?
No, lej, bodi vsaj na morju DED. Če ti je rana ura zlata ura, jih ti peli na plažo ona bo pa mela mir in ti bo zvečer rada dala še kaj … pa na kremo ne pozabi!! Za ob 12h predlagaj, da se igrate noter, potem je kosilo, pa kam pojdite (oblečeni) popoldan pa skupaj na plažo, ko sonce malo omaga.
Mojo malo sem peljala 6.30 na morje, najkasneje do 7h zjutraj. Ob 10h(10.30) smo bili ze doma, pa skocile v trgovino po kako sadje in da lahko skuham kaj za kosilo.
Popoldan po kosilu pocitek, kaj brat, pobrisat tla v apartmaju, pa ob 18h nazaj smuknit na plazo do 20h( 20.30) potem it naredit vecerjo ali zunaj pojest.
Se spomnem da je bilo tistih par let na hr otokih kar toplo za bit po 10 ali 11 na plazi. Pa tudi za it na izlet s kolesom/pes je bilo do 10 ali 11h, ter po 19h zvecer.
Vmes si se lahko hladil v apartmaju s sadjem, njihovimi sladkimi osvezilnimi lubenicami. Kje pa na plazi bit, ali mi na misel ni prislo pustit otroka da se cvre na soncu in kuha v vrocini.
Tudi zdaj redko katero mamico vidi zjutraj 6.30 da se sprehaja z otrokom ali vozicka, se manj da gre na plazo. Mislim da najbolj zgodaj na nasem koncu se zacnejo sprehajat 8.30, proti 10 uri pa jih je veliko videt zunaj.
Yuaareme, 05.08.2020 ob 05:19
Hahaha…. kje si se pa ti našla?! Ti si jaz! Do potankosti enako počnem. Ampak šele sedaj, ko sta otroka 12+. Men ni in ni jasno, ko opazujem folk z majhnimi otroci, kako čepi na terasah do poldneva, otroc pa moledujejo, kdaj bomo šli na plažo…. Prav zraven imamo eno bando Štajercev, ki svoje majhne otroke spustijo na zaprto teraso, oni spijo, otroc se derejo, jokajo… Ko se stari priguncajo ven zmečkani od včerajšnjega lumpanja in zakajanja pa traja 3 ure, da jim pripravijo zajtrk.
Če majo srečo, gredo na plažo, ko pridemo mi gor na kosilo. Vsak tretji dan recimo… Za CSD zarad zanemarjanja bi rekla, ne sam za na psihiatrijo.
Na, evo, tle je poanta. Ne v braun boji, ker naflocajo svoje sončke s faktorjen 50+. Otroc so reveži, ker morjo od prejšnjega dne zmačkane in lene starše čakat, da pridejo k seb in dočakajo malo morske vode. Tudi v moji bližini eni s tremi predšolskimi froci, ki vsak dan okol dveh popoldan, ko sr mi že najemo in počivsmo odpravijo na plažo. Ampak ne vsak dan. Če k mladim staršem pride kdo na obisk (podobni modeli, seveda), se otroc drenjajo na terasi na treh m2 ves dan in ne vidijo plaže sploh. To je mučenje. Predšolski otroci, ki v dveh tednih morja to morje vidijo par ur vsega skupaj. Preostali čas ponižno čakajo svoje lene starše na terasah, ko vpijejo pazi stopnice, pazi, da ne padeš, pazi na cesto….in pljuckajo svojo kavico naprej. Da bo mera polna sta zraven še stara starša, ki sta enako lena in ne rečeta nobene. Da ti poči srce od vse tuge.
Pa da ne bo pomote:dec je lih tolk kriv, kot baba.
Pa so to njeni ali vajini otroci?
Ker če so vajini, si ravno tako dolžan poskrbeti za njih. Se strinjam z nekom, ki je napisal, da jih ti že zjutraj odpelji na plažo, namaži z zaščitno kremo, žena bo vmes v miru spila kavo, ko pridete nazaj, naj gredo otroci k počitku, vmes vidva (ali žena sama, ne vem, kako imate to dogovorjeno) pripravita kosilo, po kosilu malo počitka, pomivanje posode, kakšna kava, za otroke sladoled ali sadna kupa, nato pa greste kasneje popoldne vsi skupaj na plažo.
Jebo vas cuk, 02.08.2020 ob 10:59
Tudi mi gremo na plazo ob 11 in na plazi pojemo sadje kak prigrizek in sladoled in zvecer umit in na vecerjo. Otroka sta 8 in 9 in pred 9.00 se niti ne pripokata iz postelj.
Otroci pa niso peceni, ker je celotno naselje pod borovci in borovci do vode prakticno.
Pa tudi mazemo se.
Sedaj se kaksno leto dve pa bodo deca lahko drapnili sami na plazo, kot smo to poceli mi kot otroci.
Tako je, bravo.
Dopust z malo deco ni dopust – je mučenje, garanje. Neprestano nek jok, izsiljevanje, cvilež nekaterih, prilagajanje na lokacijo, vročino, ipd . Dopust s začne šele, ko so otroc samostojni in sami odkrevsajo na plažo, ali pa spijo do 11ih, č jim paše. Dopust = dopust, kakor komu paše – samo da j mir, tišina – tudi za sobivajoče druge na takih lokacijah.
In pa jasno, da če taodrasli ljudje potem ko spravijo mladoletno mularijo spat ob ene 23i ali polnoči, žurajo do treh zjutraj u mraku i hladovini, da ne bodo že ob 7ih zjutraj potem zajtrkovali na veliko in harali po plažah v senci in hladu – s tečnimi otroci ko driska, ker so jih pometali iz spanja, da bi ši v hladu v vodo…Saj želodec ob 7ih zjutraj pri takih tudi še melje in predeluje in vgrajujee hrano in pijačo od poznega včernega hranjenja, ko je bilo to vnešeno. In jasno, da paše potem kava ob 11 uri dopoldan, da s potem tudi fajn lahko še userjejo.
Brigajte se zase, ne štimajte otrok in življenja drugih. Že tako je preveč nenega zapovedovanja treutno; raje se bojte Talibanov.
Pa se resno pogovori z njo … Opozorila so, da se od 11.00 do 4.00 izogibamo soncu in tisti, ki so v tem času na soncu, borovci ali kreme gor ali dol, je zelo neodgovorno. Treba je najti nek kompromis med večernim pohajanjem in jutranjim vstajanjem … Mi smo hodili na plažo ob 8.00 do 11.00 pa od približno 16.00 naprej. Vmes kuhali, spali, počivali .. na soncu pa nismo bili. Zvečer pa smo bili ob 11.00 že v postelji, če ne prej.
Nam najbolj ustreza takle urnik: okoli 9ih se zbudimo, pojemo zajtrk, se spakiramo gremo na plazo, namazemo, se skopamo in potem v senco na plazi, malica, igre, knjige, pocitek… ko komu pase se gre skopat… na plazi smo do kakih 4ih 5ih. Pridemo, skuhamo, pocitek… vecerno kopanje… potem pa kopanje, obesanje brisac, kopalk, lahna vecerja, druzabne igre… otroka spat okoli 22.00 midva pa se kaksno receva…
Je pa res da gremo vedno tako, da smo na samem, da imamo senco, lep prostor… tega pac ne mores pocet na turisticni plazi hotela oziroma pocitniskih naselji…
Forum je zaprt za komentiranje.