AX Zamrznil..kaj zdaj??
Poleti mi je razneslo cev od kilerja in iztekla je vsa tekočina,ko sem stvar uredil sem nalil v hladilnik popolnoma samo vodo,prejšni teden me je presenetil tista 2 dni hudega mraza,avto sem prejšni dan normalno še vozil,ponoči je pritisnil mraz in naslednji dan mi avto ni hotel več vžgat,v cevi od hladilnika sem opazil led,ki sem ga z dolivanjem vroče vode raztopil vsaj toliko da sem sedaj popolnoma izpraznil vso vodo iz avta,parkrat sem poizkusil vžgat avto pa ni nič iz njega,akumolator suče normalno,niti na “porivanje” ni haska,včeraj pa je prišel kot nek mehanik ki mi je na hitro pogledal in ugotovil da ni nič kompresije,vzel je ven tud dve svečke in ob preverjanju iskre je kot sekalo nazaj kar je pomenilo njegovo diagnozo da je “preplozalo” dihtongo na glavi motorja od tistega leda ali pa morda še kaj več…zanima me vaše mnenje in nekaj glede stroškov ki bi znali nastati ob obisku pravega mehanika za popravilo.Vem da sem sam kriv za nastalo situacijo,vendar me je v zadnjem času resnično čas prehitel in sem čisto pozabil na antifriz.hvala za vaše odgovore.
Tle pa si ga nasral. No mozno je da je šlo tesnilo, potem seveda ne more bit kompresije; čudno pa je to, ker ponavadi zmrzne voda v hladilniku prej kot v bloku samem. Zdej če je samo tesnilo je pač nekaj šraufanja, sej daš skor motor na pol. Takrat se bo itak vidlo notr če je slučajno še kaj drugega oz če je to sploh to. Če je tesnilo bodi srečen, to je par jurjev+šraufanje. Če pa to ni to, te čaka manjša generalna oz. več materiala in dela.
Poglej kaj pravijo lastniki tega teh avtomobilov