Avtosteklo
Prosim za nasvet. Imam 1 leto star avto, kasko zavarovan + vse dodatke, ki so potrebni (parking, stekla, divjad). Med vožnjo mi je v prednje steklo priletel kamen in ga poškodoval. Na firmi z avtosteklom so mi šipo zamenjali, zagotovili, da bo original, enaka, jaz pa zdaj ugotavljam, da je bistveno manj tonirana (manj zatemnjena), tudi številke na steklu se ne ujemajo. Kaj lahko storim? Kam prijavim? (Steklo so mi menjali prejšnji teden).
Hm, meni se je enako zgodilo, ampak so mi dali enako tonirano steklo, vsaj zgleda tako. A si morala v zavarovalni polici kaj omeniti kakšna stekla so na avtu? Določene stvari morajo biti natančno opisane v zav. polici, mogoče imaš notri vpisano, da šipa ni tonirana? Mene je ob zadnjem podaljševanju zavarovanja agent prav buzeriral s to “dodatno” opremo. Jaz bi se prvo pozanimala na servisu o tem, kakšna stekla ima tvoj nivo opreme, potem pa bi se šele pritožila na zavarovalnico.
Bistvo je, da ti vgradijo originalno steklo proizvajalca, kar se vidi na žigu. Če steklo ni original ampak ponaredek, lahko pride do določenega odstopanja v zatemnitvi.
Zakaj se nisi obrnila na pooblaščeni servis vozila, saj stroške krije zavarovalnica, pa čeprav je dražje.
Rok za reklamacijo pa je 8 dni, če se ne motim.