Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avtomehaniki bi morali delat v nedeljo

Avtomehaniki bi morali delat v nedeljo

Tako je. Delam 6 dni na teden, natrpan urnik, da niti časa nimam peljat avta na servis. Moram desca poslat, ki je sicer brezposeln in ima čas, ampak ga zmeraj okoli prinesejo, ker pojma nima o tehniki, in mu vse mogoče zaračunajo. Druge opcije pa ni. Prav bi prišla ta nedelja. Saj mehaniki, če delajo v nedeljo, imajo pa lahko kakšen drug dan prost. Ne vem v čem je problem? Moja služba je taka, da včasih še nedelje delam. Niti en dan v tednu nisem prosta.

Pa avtoservisi so menda vsi privat. Kakšno je to zasebno gospodarstvo, če ima delovni čas kot javna uprava?

Se dobro, da med.over.net dela ob nedeljah. A je tak.

Če se že delaš norca in neke butaste primerjave, vsaj primerjaj nekaj primerljivega.

Odgovor na objavo uporabnika
Budalala, 22.08.2021 ob 19:44

Če se že delaš norca in neke butaste primerjave, vsaj primerjaj nekaj primerljivega.

Res je, avto je neprimerljivo bolj nujna zadeva. Brez avta ne prideš do trgovine, zato bi morali mehaniki delati 24/7.

Tako tako, 22.08.2021 ob 20:04

Res je, avto je neprimerljivo bolj nujna zadeva. Brez avta ne prideš do trgovine, zato bi morali mehaniki delati 24/7.

pejd pa s cepelinom.

Pa ti odpri avtomehanično delavnico, kjer boste delali v izmenah (kot prodajalke v trgovini), pa boste lahko delali tudi 25/7.

despera pisat kometariče ni ravn težak del. he he

Pri nas pa dejansko že nekaj časa razmišljamo o tem, da bi firmo razširili (imamo prostor in sredstva). Ideja je bila avtomehanična delavnica z avtovleko, ki bi delala čisto vse vikende in praznike in popolnoma celo poletje in razne novoletne, prvomajske in vse druge praznike,. Skratka, takrat, ko vsi drugi NE delajo.  Dali smo narediti že nekaj anket in raziskav, če bila to dobra poslovna ideja, a rezultati so dokaj mešani in različni.

Nismo še opustili te ideje. Kakšno je vaše mnenje? Bi bili pripravljeni plačati že tako drage avtomehanične storitve še 50% več, če bi vam bile na razpolago  kadarkoli, sobota, nedelja, božič, novo leto, prvi maj, 20., 21 h zvečer…. kadarkoli?

FreeSpirit, 22.08.2021 ob 22:20

Pri nas pa dejansko že nekaj časa razmišljamo o tem, da bi firmo razširili (imamo prostor in sredstva). Ideja je bila avtomehanična delavnica z avtovleko, ki bi delala čisto vse vikende in praznike in popolnoma celo poletje in razne novoletne, prvomajske in vse druge praznike,. Skratka, takrat, ko vsi drugi NE delajo.  Dali smo narediti že nekaj anket in raziskav, če bila to dobra poslovna ideja, a rezultati so dokaj mešani in različni.

Nismo še opustili te ideje. Kakšno je vaše mnenje? Bi bili pripravljeni plačati že tako drage avtomehanične storitve še 50% več, če bi vam bile na razpolago  kadarkoli, sobota, nedelja, božič, novo leto, prvi maj, 20., 21 h zvečer…. kadarkoli?

a bi ti rad men sedaj povedal, da ko računate 25EUR liter olja, ki ga dobim v sparu za 9,5EUR (isto olje) še ni dovolj drago. Bi rad še 50% plus. Jok, odpade. Pa tud vsak avtomehanik te pride sedaj iskat tudi v nedeljo.

Desperadodajka, 22.08.2021 ob 19:37

Tako je. Delam 6 dni na teden, natrpan urnik, da niti časa nimam peljat avta na servis. Moram desca poslat, ki je sicer brezposeln in ima čas, ampak ga zmeraj okoli prinesejo, ker pojma nima o tehniki, in mu vse mogoče zaračunajo. Druge opcije pa ni. Prav bi prišla ta nedelja. Saj mehaniki, če delajo v nedeljo, imajo pa lahko kakšen drug dan prost. Ne vem v čem je problem? Moja služba je taka, da včasih še nedelje delam. Niti en dan v tednu nisem prosta.

Pa avtoservisi so menda vsi privat. Kakšno je to zasebno gospodarstvo, če ima delovni čas kot javna uprava?

energično in pameno radodajko z butastim možem.

Avtovleka je itak na voljo kadarkoli. Če nekaj crkne, ti pa noben mehanik ne more popravit v trenutku, ker je treba kaj zamenjat, dele se pa naroči, ne padejo kar kadarkoli z neba.

Najprej trgovine, zdaj pa še avtoservise. Kaj bodo samo zaradi ene desperadodajke morali vse odpret ob nedeljah?!

Ljudje pljuvajo sami sebi v skledo. Namesto da bi bili vsi frej ob nedeljah zdej nekdo hoce spet z glavo skozi zid.

Sicer malo čudna tema, ker jo je ta avtor/ica odprla, ker temu ne vem kaj se dogja v glavi s tem odpiranjem tem ampak bom vseeno napisal svoj nedeljski primer….. Avtomehaniki ob nedeljah delajo samo v Srbiji. 

——-

Doživel nesrečo pred Beogradom, nedelja…., na AC naletel ponoči na kolo z osovino  skupaj, ki ga je vrglo iz druge strani AC na kontra smer AC, kjer je bila nesreča…, na polno na prehitevalnem pasu  sem naletel na to ležečo zadevo in jo s 130/h, zajahal, tako, da mi je dvignilo prva koles toliko v luft, da prva kolesa niso več imela stika s cesto…, odneslo me je desno, na odstavni pas(sreča, da ni kdo naletel za mano v tistem momentu in me še dodatno sesul), tam sem obstal. Ok. vsi živi nepoškodovani, ampak avto nevozen, odtrgano kolo, ki sem ga zajahal zabito pod avtom….. Ko sem seb prišel od šoka, pogledam okoli in vidim na drugi strani ceste avto obrnjen na strehi…, trije ljudje sedijo ob cesti, na tleh ob prehitevalnem pasu leži ženska ki je jokala od bolečin.  Jst postavim trikotnik in ustavljam vozila, ustavi en, pekar, rečem naj obvesti policijo.., ta pride čez eno uro.. Rešilec, doktorka ležečo žensko pogleda, ki je v tem času nehala jokat od bolečin…, pride do mene in reče, neče, da preživi…, kaj čes, dons si jutr nisi, v minuti se lahko vse spremeni…

Mene natovorijo na šlepslužbo, odpeljejo v avtomehanično delavnico… bila je še stara tabla gor avto moto savez jugoslavje, čeprav te več ni bilo.., raztovorijo avto v nedeljo ob 8 uri, glavni šef se vrti okoli avta…, telefon, prideta še dva mehanika…, men reče, probat čemo…., men itak ni nič drugega preostalo kot da se strinjam s tem predlogom…  Ob 18 uri so mi avto zrihtali tako, da sem se lahko vrnil v Slo, to gre v rubriko saj ni res pa je.., ke je moral šef pol srbije preklicat za dekle, ki mi je sesulo., pač nedelja.

————

Bila je nedelja. Tega ne bi nikjer v Evropi naredili kar so tisti fantje naredili tisto nedeljo, Srbi  ljudine, ki jim lahko daš samo kapo dol. Je pa res, da sem zaradi tiste nesreče pušnil 3500 evričev niti kriv niti dolžen.

Ja in potem si se zbudil  a ne !!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close