Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Avtomatsko zaznavanje IP na računalniku

Avtomatsko zaznavanje IP na računalniku

OK, priznavam, da za goske ni seno. Naredila sem neumnost. zanimalo me je, kako blokirat določeno spletno stran. na netu sem našla navodila, da se v file host na system32/drivers/etc doda tista spletna stran in kako se doda.

ampak meni je to zmrdalo nastavitve računalnika in zdaj mi povezava na internet ne deluje, ker samodejno zaznavanje IPja ne funkcionira. računalnik mi javi, naj se obrnem na upravljalca omrežja. zadeva ne deluje niti, ko sem zbrisala to, kar sem ustvarjala v hostu.

poleg tega je bilo v tisti datoteki cel kup nekih spletnih strani, ki jih je očitno vpisal not nek program (added by CiD). Lahko sploh kaj naredim, ali je čas za večje mojstre? imela sem idejo, da s tega računalnika kopiram datoteko host in jo prenesem na mojega. bi to kaj pomagalo??

hvala za kakšno pomoč

a imate win XP?

Mogoče bi pomagalo SYSTEM RESTORE ?

START>PROGRAMS>ACCESSORIES>SYSTEM TOOLS>system restore…

Lp..
Leo Pard,

restart stroja bi bil čisto dovolj.
Pravzaprav mogoče že disable /enable network connection.

Zato da spremeniš hosts datoteko, pa res ne rabiš repair windowsow..
Preveri, če hosts datoteka dobila kak podaljšek, ko si jo shranjevava. Recimo hosts.txt

mislim pa da je čisto dovolj, če imaš v hosts datoteki tole:

127.0.0.1 localhost

restart ni pomagal nič.

bom izbrisala še vse ostale blokirane strani, če pa še vedno ne bo ok, naredim obnovo sistema.

hvala za enkrat

Računalnik samodejno dobi IP naslov od DHCP strežnika. Če je ne dobi, potem je najverjetneje še kaj druga narobe, ali pa je imel statično nastavljeno IP adreso, pa jo je nekdo pobrisal ven in sedaj ne more dobiti dinamične, ker v omrežju ni DHCP strežnika. Kar pa se tiče tistih strani v hosts datoteki, pa jih vrži ven, noter pa daj v novo vsrstico:

127.0.0.1 moja.blokirana-stran.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close