Avtomatski menjalnik
Živjo !
Mene pa zanima, če ima kdo avtomatski menjalnik v svojem vozilu, da bi malo povedal kako je kaj zadovoljen z njim. Iskal sem sicer starejše teme a ni dosti povedano o tem.
Je res da se avtomatski menjalniki radi kvarijo in pri okvari ne moreš narediti niti meter več z vozilom? Jaz se konkretno zanimam za Opel Corso z easytronicom. Prijatelj ga ima že kar nekaj časa, tudi sam sem ga večkrat vozil in vem da hočem avto z avtomatikom.
Na kaj pa so sicer avtomatiki najbolj občutljivi? Je res da avtomatika nikoli ne smeš v leru niti meter voziti, kaj šele da bi ga vlekel (šlepal) ? Koliko je resnice v tem?
Se zahvaljujem vnaprej za vsakršen odgovor.
Sem lastnica golfa z avtomatskim menjalnikom. Kupila sem sicer iz druge roke in se verjetno zavestno ne bi odločila zanj, vendar je tako naneslo, da je avto odlično ohranjen z malo kilometri in hudo mašino. Vse skupaj sem pretehtala in se potem odločila za nakup. In mi ni žal niti tolarja!
Moram povedat, da je to res odlična pogruntavščina. Že po 2 mesecih sem se skoraj čisto odvadila na vožnjo z “navadnim” avtom in moram res prav pošteno razmislit kaj mi je za storit, ko vozim “navadni” avto.
Kar se tiče okvar ti žal ne morem pomagat, ker ga imam premalo časa in nimam teh izkušenj, sklepam pa da šiba kar v redu, saj sem se pred nakupom v avtosalonu pozanimala pri prejšnji lastnici kako in kaj in tudi ona ni imela nobenih težav. Tako da, GO FOR IT!!!
Upam, da bo dovolj denarja (ko bom kupovala naslednji avto), da si bom lahko takrat tudi privoščila avtomatika.
LP
Čao! Tudi jaz imam avtomatika. To je že moj drugi avto s takšnim menjalnikom.In ne grem več dol, tako sem se navadil, da bom sedaj kupil še enega (za drugi avto).Čeprav imam s tem zelo slabe izkušnje, saj je bil moj prvi avtomatik Renault, ki pa mi je pozimi sam preklapljal v zasilno prestavo(tretjo brzino), ko pa se je ogrev pa sem ga ugasnil in ponovno zagnal pa je bilo v redu.Nekaj ga je najbrž mučila elektronika, popravit pa ga ni znal nihče.Nato je kar naenkrat delal dobro in sem ga zamnejal za enoprostorca.Ker pa je bilo to vozilo uvoženo iz tujine-in seveda s poguljofanimi kilometri, mi je avto začel čez kakšno leto nagajati in se nisem mogel več voziti. Pozanimal sem se koliko bi pri nas prišlo popravilo in prišel do zaključka, da se avta ne splača popravljati( zračunali so mi okrog 1,2 mio), sem poiskal cenejšo varianto čez mejo v Avstriji ,kjer sem kupil obnovljenega starega pa sem vrnil me je tam stalo to dobrih pol miljona.Tudi veliko prijateljev ima avtomatike, in vsem dobro služijo samo Renaulti nagajajo. Vožnja pa je res super, le da je poraba malo večja.lp in srečno vožnjo
Z možem imava že dolgo le še avtomatike. Ko se enkrat navadiš na udobje ki ga ponuja, ga ne zamenjaš več za navadne prestave.
Toda pazi. Obstajajo pravi avtomatski menjalniki in nepravi, kakor je tudi easytronic. Tudi sama sem pred tremi leti kupila corso z easytronic menjalnikom, pa sem bila z njim zelo nezadovoljna. Problem se pojavi, ko zmanjšaš hitrost na minimalno, potem pa spet pospešiš. Recimo prižlajfaš v rondo, vidiš da je šel tisti, ki bi ga moral čakati ven, nato pa spelješ. Takrat se avto ne zna odločiti ali naj ti prestavi v prvo, ali v drugo in zato zelo grdo cuka. Ali pa se zgodi isto, ko prideš do križišča, preden se pa do konca ustaviš, pa se prižge zelena. Problem je tudi pri počasni vožnji po parkirišču, ko te v avtu dobesedno premetava, če malo spreminjaš hitrost. Saj nekako sem se navadila, toda vseeno sva ga po letu in pol prodala. Sedaj imam focusa, ki pa ima spet pravi avtomatski menjalnik in sem z njim zelo zadovoljna.