Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Avtomatska vs. ročna klima v avtu

Avtomatska vs. ročna klima v avtu

Kaj mislite o ročni klimi v avtu? Je ok ali pa se le splača investirati v avtomatsko?

Hvala

Kako to misliš INVESTIRAT? Nabaviš avto z avt. klimo in to je to….sicer pa ni primerjave…ročna klima je jajc ker je treba nonstop knof obračat…avtomatika pa v bistvu dela na podlagi termostata…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Samo termostat ne ve, koliko tebe tisti dan res zebe oz. koliko ti je vroče, koliko si oblečena … kdo sedi s tabo in koliko je njmeu vroče/zebe, tako da imaš vseeno komedije. Mož ima v avtu avtomatsko, on bi imel 15 stopinj, meni je pa to čisto premrzlo in mora isto štelat kot jaz v mojem, ker imam ročno.
Ročno prižgeš, ko dovolj shladi, jo umiriš in to je to.
Če je razlika v znesku velika, ga raje nameni za kaj drugega. Če imaš ugodno ponudbo za avto z ročno klimo, nimaš kaj gruntat. Opravlja svoje delo, pika.

Avtomatska klima je super, če je narejena tako kot je treba. Pri določenih avtih je to slabo rešeno, saj dela tako, da najprej piha kot zmešana, da vzpostavi željeno temperaturo, nato povsem preneha oz. samo vsake toliko malo zapihlja, da vzdržuje izbrano temperaturo. Kar pa je slabo, po mojem mnenju, ker poleti ti je v avtu zelo vroče, tudi če imaš noter 20°, v kolikor ni pihanja, izmenjave zraka.

Jaz dam glas avtomatski klimi!!! Imamo nastavljeno na “auto” in nam odgovarja, tako da ni potrebno spreminjati kot pri ročni. Smo imeli prej ročno, pa nam je avtomatska dosti boljša!

To je res dilema. Jaz se skoraj nagibam k temu, da je boljša ročna klima. Čisto odvisno je tudi kako nastavljiva je avtomatska klima, samo po celih stopinjah, ali tudi na pol stopinje. Ker meni se rado zgodi, da mi npr. pri dvajsetih stopinjah piha mrzlo, če preklopim na enaindvajset, pa toplo. Pri večjem avtu imamo ročno klimo in na minimalnem pihanju, kar solidno ohladi.

ročna klima je jajc…. če daš na hladno bo skoz pihalo hladno z enako močjo, če daš na toplo bo skoz pihalo toplo in z enako močjo…. ne glede kako se je že ohladilo oz. segrelo v avtomobilu.

avtomatsko pa nastaviš na 22 stopinj in to je to… v hudi vročini daš recimo na 24…
v bistvu je celo leto ne pipaš…
avtomatska klima ima senzorje temperature zunaj (običajno v desnem ogledalu) in znotraj v kabini.
Večinoma deluje tako, da kakno dobro minuto po zalaufanju motorja začne močneje pihat, potem se po slabi minutki umiri in vzdržuje nastavljeno temperaturo. Moč vetilatorja (pihanja se uravnava samodejno – avtomatsko.

To je kot doma pri ogrevanju. Če imaš termostatske ventile na radiatorju al pa napravo, ki avtomatsko izklaplja in vklaplja uravnava plinsko peč ( ali drugo) glede na temperaturo zunaj in znotraj stanovanja.
Prihranek na energiji je občuten. Da o občutju in udobju ne gpvorim.

Ko se navadiš uporabljat ročno klimo je zame boljša kot avtomatska. Če pa nisi občutljiv na pihanje in je pomembna samo temperatura potem je avtomatska boljša izbira. Jaz avtomatsko izklapljam, ker ne prenesem pihanja.

A ne veš da se pri avt. klimi tud ročno zmanjšati moč ventilatorja..?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A ne veš da se pri avt. klimi tud ročno zmanjšati moč ventilatorja..?[/quote]

In kaj se zgodi, ko premakneš moč ventilatorja? Avtomatika se izklopi.

In kaj se zgodi, ko premakneš moč ventilatorja? Avtomatika se izklopi.[/quote]

Ni res. Avtomatika, ki vzdržuje temperaturo deluje naprej. Se pa prilagodi na jakost pihanja, saj ji temperaturni senzprji sporočajo, kakšna je temperatura v kabini.

To nikakor ne drži.

Eni ne znajo uporabljati ne ročne in ne avtomatske .Jaz imam ročno in sem z njo zelo zadovoljna.Klimo znam uporabljati, naštimano imam vedno tako, da piha zrak na zgornje steklo, če me pa začne zebsti, pa premaknem na bolj toplo.Če je pa avto na parkirišču segret od sonca, najprej odprem vsa vrata, potem klimo nastavim na ful hladno in zaprem vsa vrata, ter počakam zunaj 5 minut.
Glavno je da klima hladi, pa treba je menjati filtre v kabini, pa polniti jo vsake dve leti!

..če imaš nastavljeno na avtomatiki, potem da…..ko se kabina dovolj shladi, preklopim na ročno(nastavljeno na 15 stopinj) in pihanje na minimum….nikol se nisem prehladil zarad tega…..

..če imaš nastavljeno na avtomatiki, potem da…..ko se kabina dovolj shladi, preklopim na ročno(nastavljeno na 15 stopinj) in pihanje na minimum….nikol se nisem prehladil zarad tega…..[/quote]

No in ko se navadiš lahko ročno klimo čisto enako uravnaš. Ohladiš, daš na minimum in to je to:)
Hotela sem pa povedat le to, da to ali je klima ročna ali avtomatska zame ni izrednega pomena pri izbiri avtomobila. Avtomatska je fajn ker ti pač piše koliko je stopinj istočasno je pa nadležna na daljši vožnji saj piha preveč in jo jaz preklapljam na ročno.
Je marsikaj veliko bolj pomembno pri izbiri. Recimo kakšne barve bo avto ha ha Sej veš…mora pasat na torbico pa na nov plašček :)))

Udobnejša je vsekakor avtomatska, kar se pa tiče vzdrževanja je pa ročna cenejša.
Ravno sedaj imam avto na servisu ker so pri avtomatski klimi crknili neki motorčki, ki
uravnavajo pihanje, cena za en motorček je 150€!!!!, crknili so seveda trije od desetih….
Torej je odločitev na tebi….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Zakaj imaš avto na servisu, če je crknila klima? :))) Če smo zelo natančni servis potrebujejo le motorčki 🙂

Zakaj imaš avto na servisu, če je crknila klima? :))) Če smo zelo natančni servis potrebujejo le motorčki :)[/quote]

Ker moraj pol armature razdret!!!! , da vzamejo to motorčkasto bando ven!!!! Sem kar slabe volje, namesto, da bi ta denar vložil v pivo, cigarete, hrano in kaj celo za ženo, bo šlo v avto!!!!

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Zakaj imaš avto na servisu, če je crknila klima? :))) Če smo zelo natančni servis potrebujejo le motorčki :)[/quote]

Ker moraj pol armature razdret!!!! , da vzamejo to motorčkasto bando ven!!!! Sem kar slabe volje, namesto, da bi ta denar vložil v pivo, cigarete, hrano in kaj celo za ženo, bo šlo v avto!!!![/quote]

Pravi moški najde denar za avto, pivo in cigarete 🙂

Ker moraj pol armature razdret!!!! , da vzamejo to motorčkasto bando ven!!!! Sem kar slabe volje, namesto, da bi ta denar vložil v pivo, cigarete, hrano in kaj celo za ženo, bo šlo v avto!!!![/quote]

Pravi moški najde denar za avto, pivo in cigarete :)[/quote]
Jah, se bom treba znajdet…, ker brez teh dobrin ne gre živeti……

Pravi moški najde denar za avto, pivo in cigarete :)[/quote]
Jah, se bom treba znajdet…, ker brez teh dobrin ne gre živeti……[/quote]

Pod zic daš kišto ledenega pira in ne rabiš klime. To je seveda možno samo, če si sposoben pit tako hitro kot se hitro pivo odtaja. Če je pivo še vedno premrzlo si omisliš še ženo. Me znamo vedno pogret…tako in drugače ha ha

Pri meni teh skrbi ni, ob meni se pivu nikakor ne uspe segret…., če dam pa gajbo mrzlega v avto je pa nekaj sigurno in sicer to, da bo žena lahko uporabna namesto klime….:))))

Jaz sem za ročno.V dveh avtih imel avtomatsko in v dveh ročno in mi je ročna bolj všeč.Tudi sedaj avtomatsko uporabljam kot ročno.

Vsekakor dvoconska avtomatska. Ne menjam za nič!

V enem avtu imam ročno, v drugem avtomatsko. Ročno nastavljiva klima je dosti boljša 🙂

New Report

Close