avtomatik-kakšni so?
Takole ti bom rekla (iz lasntnih dolgoletnih izkušenj)
Če kupuješ bolj močan avto je fajn, ker dejansko ne čutiš prestavljana.
Če pa kupuješ “švohnejši” avto ti pa priporočam, da pojdi na testno vožnjo, da vidiš če je to to(meni gre na jetra, ko čutiš tisto malo cukanja)!!
Drugače je pa avtomatik ZAKON 🙂
Heh, vprašanje je bilo namenjeno elaine.
To pomeni, da ko ti pospešuješ (no, ali pa zaviraš), ti ne prestavi lepo in tako, kot bi ti prestavila z ročnim, temveč to traja in traja… ;)) Traja torej za dolžino krajše pavze za kavo.
Upam, da sem zadovoljivo obrazložila…
LpS
Priporočam, ne glede na to ali voziš na krajše ali daljše “fure”.
Vožnja je preprosta, lagodna in uglajena.
Imaš klasnične avtomatske menjalnike.
Kombinacijo s tako imenovanovanim športnim avtomatskim menjalnikom. Ta je še boljši, saj imaš možnost ročnega prestavljanja ( brez sklopke ).
Pol še tiptroniki. To so takoimenovani “pametni” mejnalniki, ki zajo “prebrati” voznikovo željo in jo tudi izpolniti. Zadovoljijo vse vrste nog od tiste športne, do umirjene.
Načeloma ima Elaine sicer prav, samo….
Avtomatik dejansko prestavlja vedno pri istih obratih……kar pa velja za vsak program posebej.
Varčni pri drugih, kot špotni program. Povprečni vozniki ne znamo menjati pri idelanih obratih (vsaka čast izjemam), zato je naša poraba goriva krepko drugačna od tovarniško obljubljenih!!! Avtomatika pa prestavlja vedno pri istih (beri: idealnih) obratih…..tukaj so odstopanja od tovarniško obljubljene porabe manjša!!!
OK, osebno mi niso všeč avtomatiki s 4 prestavami, če pa jih ima več…..
Popravila/okvare: načeloma manjša možnost okvar menjalnika (sklopke itak ni :-)), saj je izključen “človeški faktor”….
Če pa se že kaj pokvari…..bo cena popravila KREPKO višja!
Tukaj pa spet igra vlogo firma avtomobila in posledično s tem kvaliteta…
Nam zaupaš natančnejše podatke o avtu (znamka, model, kubikaža, moč)?
LP
T.