Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem avtomatik-kakšni so?

avtomatik-kakšni so?

Ogledujem si en avto, ki pa je avtomatik. Še nikoli ga nisem imela, pa me zanima kako se navadiš nanj, kako je s popravili,in seveda okvarami?
So kaj dražji n bolj zakomplicerani?

hvala

avtomatik je nekaj najlepsega ,kar so izumili…toplo priporocam!vozim pluriela…za kaj se pa ti odlocas?

Če se mnogo voziš po mestu, pride zelo prav.
Odvisno tudi kakšnega si ogleduješ, novejši in dražji avtomobili imajo avtomatiko izpopolnjeno do te mere, da bere tvoj način vožnje.
Kaj starejšega ali cenejšega, pa zna prestavljati za dolžino krajše cafe pavze.

Takole ti bom rekla (iz lasntnih dolgoletnih izkušenj)
Če kupuješ bolj močan avto je fajn, ker dejansko ne čutiš prestavljana.
Če pa kupuješ “švohnejši” avto ti pa priporočam, da pojdi na testno vožnjo, da vidiš če je to to(meni gre na jetra, ko čutiš tisto malo cukanja)!!
Drugače je pa avtomatik ZAKON 🙂

Kaj starejšega ali cenejšega, pa zna prestavljati za dolžino krajše cafe pavze.

kaj to pomeni?res ne razumem….

Jest pa zdej tebe ne razumem?
Starejši, cenejši … pa še kavo si omenila???
Hmmmm:)

Heh, vprašanje je bilo namenjeno elaine.

To pomeni, da ko ti pospešuješ (no, ali pa zaviraš), ti ne prestavi lepo in tako, kot bi ti prestavila z ročnim, temveč to traja in traja… ;)) Traja torej za dolžino krajše pavze za kavo.

Upam, da sem zadovoljivo obrazložila…

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Menjalnik je počasen in neumen(prestavlja vedno pri enakih vrtljajih).

Tako, kot je napisala T&t, to je nekaj najlepšega, kar se vožnje tiče.

Priporočam, ne glede na to ali voziš na krajše ali daljše “fure”.
Vožnja je preprosta, lagodna in uglajena.

Imaš klasnične avtomatske menjalnike.

Kombinacijo s tako imenovanovanim športnim avtomatskim menjalnikom. Ta je še boljši, saj imaš možnost ročnega prestavljanja ( brez sklopke ).

Pol še tiptroniki. To so takoimenovani “pametni” mejnalniki, ki zajo “prebrati” voznikovo željo in jo tudi izpolniti. Zadovoljijo vse vrste nog od tiste športne, do umirjene.

kaj pa okvare, in popravila,
so dražje, pogostejše in težje?

predsodki pač ;-(

mocno dvomim,da je elaine sploh kdaj vozila avtomatik….kar nekaj napise in sploh ne drzi!mislim,da nas je tukaj vec,ki smo ti podali lastne izkusnje…moj je star stiri leta,pa se ni bil v okvari…pred tem pa sem vozila deset let jeep cheroke, pa tudi ni bil nikoli v okvari…..

Načeloma ima Elaine sicer prav, samo….

Avtomatik dejansko prestavlja vedno pri istih obratih……kar pa velja za vsak program posebej.

Varčni pri drugih, kot špotni program. Povprečni vozniki ne znamo menjati pri idelanih obratih (vsaka čast izjemam), zato je naša poraba goriva krepko drugačna od tovarniško obljubljenih!!! Avtomatika pa prestavlja vedno pri istih (beri: idealnih) obratih…..tukaj so odstopanja od tovarniško obljubljene porabe manjša!!!

OK, osebno mi niso všeč avtomatiki s 4 prestavami, če pa jih ima več…..

Popravila/okvare: načeloma manjša možnost okvar menjalnika (sklopke itak ni :-)), saj je izključen “človeški faktor”….

Če pa se že kaj pokvari…..bo cena popravila KREPKO višja!

Tukaj pa spet igra vlogo firma avtomobila in posledično s tem kvaliteta…

Nam zaupaš natančnejše podatke o avtu (znamka, model, kubikaža, moč)?

LP
T.

Citroen C-5 Break xen.avt.tiptronic
diesel motor, 2200 ccm, 98 kW / 134 KM

tegale bi

hvala za vse izčrpne odgovore

AVTOMATIK JE ZAKON

134KM/2200 ccm…pa še tiptronic !!!

pojdi na poskusno vožnjo, pa da poskusiš parkiranje…..

Tiptronic JE ZAKON, verjemi.

Naj ti kak avtomehanik malo pogleda (AMZS opravi pregled za kakih 50€!!!)

Jest sem ZA!

LP & srečno vožnjo!

Hvala hvala hvala za pojasnilo!!!
:):):)

New Report

Close