Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Avtomat za peko kruha?

Avtomat za peko kruha?

Nekateri omenjate avtomat za peko kruha. Mi lahko kdo pove, kako se ga uporablja in koliko stane. Malo mi prosim opišite. Upam, da nisem prezahtevna.
Hvala in LP! Arja

Pri nas imamo aparat od Severina in smo zelo zadovoljni.
Kruh se speče tako, da se v posodo namečejo sestavine za kruh, nato nastaviš program in težo katero bo imel kruh ter pritisneš start. Lahko to narediš tudi zvečer in nastaviš uro, da bo zjutraj, ko boš vstala ravno pečen kruh.

Mi smo ga kupili lani, stal pa je cca 20.000 sit.

Janja, a mogoče veš, koliko časa se peče v tvoje aparatu npr. bel kruh, če pečeš 1 kg in koliko časa, če pečeš samo 1/2 kg kruha. Jaz imam namreč eno starejšo različico Severina, kjer se ne da nastaviti teže kruha, tako da moram če pečem 1/2 kg ves čas preverjati, da se mi vse skupaj ne zažge.

Misliš koliko časa peče ali koliko časa ga dela in peče? Za oboje skupaj je eno uro, če te pa zanima točno pečenje, moram pa doma v navodila pogledat, ker to vse avtomatsko dela, saj veš.

V bistvu me zanima kakšna je razlika v času pečenja enega kilograma in pol kilograma kruha.

Bom pogledala, če kaj piše v navodilih. Ti sporočim do konca dneva.

V mojih navodilih piše takole:

za kratki program, ki traja 58 minut je:
– gnetenje 13 min
– počivanje 10 min
– peka 35 min (za 750g) oz. 40 min (za 1kg).

Tvoj avtomat najbrž peče na drugačni temperaturi kot moj.

Tukaj pa je še en program. Mogoče je ta podoben tvojemu.

Program za bel kruh:
– 1.gnetenje 5 min
– počivanje 5 min
– 2. gnetenje 20 min
– 1. vzhajanje 39 min
– hitro gnetenje 10 sek
– 2. vzhajanje 30 min, 50 sek
– odvzem plina (nimam pojma kaj je to) 10 sek
– zadnje vzhajanje 59 min, 50 sek
– peka:
500 g = 50 min
750 g = 52 min
1 kg = 55 min

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Najlepša hvala, zelo si mi pomagala.

LP, Irena

Tudi jaz sem pred kratkim dobila aparat za kruh. Malo sem ze eksperimentirala in pregledala stare poste. Kruh mi kar lepo uspe, ceprav ni prav visok. Verjetno tudi zato, ker uporabljam graham moko in uporabim precej semen. Bi bila pa zelo vesela, ce mi lahko kdo posreduje kaksen recept za kaksen sladek recept, ki ga lahko uporabis z tem avtomatom.
LP, Biba

Žal ti jaz ne morem pomagat, ker zaenkrat pečem le kruh. Malo eksperimentiraj. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close