Avtokamp-prikolica
Prvič v življenju grem v avtokamp v prikolico. Nikoli še nisem niti videla kako prikolica sploh izgleda od znotraj. Je sindikalna in že dolgo postavljena v kampu in ima pač vse kar mora imeti. Mene pa vseeno muči nekaj vprašanj, namreč: vem da ima elektriko in da lahko kuhaš, kako pa je z vodo, je navadno tudi v prikolici ali hodiš posodo prat v kopalnico. Si vodo za kuhanje prineseš od tam? Je zatohlo ponoči v prikolici (je sicer locirana v borovem gozdu)? Kje se sploh spi v njej (je za tri ljudi).
Kaki praktični nasveti meni kot gospodinji, kaj naj si nesem s sabo, na kaj naj pazim …..
Vsi praktični nasveti bodo zelo dobrodošli in se zahvaljujem vnaprej.
Verjetno ima prikolica tudi šotor!? Mi imamo majhen električen štedilnik postavljen v šotoru, sicer pa je najbolje imeti žar, tako da lahko nekatero hrano pripravljaš na prostem. Že v šotoru je pri kuhanju vroče, v prikolici pa bi se mi od vročine gotovo zmešalo.
Vode v prikolici načeloma ni, je ena varianta na pumpico, ampak ne preveč priročno – mi tega nikoli ne uporabljamo. Posodo je najboljše oprati v koritu, ki spada h kampu. Ker pa ima sestra spretnega moža, imamo svoje pomivalno korito s tekočo vodo kar v šotoru – vendar tega sindikalna prikolica najbrž nima 😉
Jaz vzamem ponavadi kar v Sparu nekaj tistih 4 literskih plastenk vode in jo uporabljam za kuhanje (voda iz pipe mi ima sumljiv okus).
Ponoči zna biti kar vroče, rešitev je ventilator in odprta okna na obeh straneh, da pihlja skozi (upam, da ima prikolica mreže proti komarjem).
Kako ima razporejena ležišča, ne bi vedela, saj je naša za 5 ljudi in ima na eni strani za 3, na drugi pa za 2. Pomojem ima ležišča kar združena na eni strani – ne vem, bo kdo drug povedal.
Če se še spomnim, ti napišem.
LP, Staša
Posodo boš pomivala tam, kjer je označeno za to – to je poleg sanitarij, kjer so lijaki za pomovanje posode. Ja sabo le vzemi kakšen gospodinjski pripomoček, da ne boš kar takoj šla v trgovino v nabavo. S tem mislim tudi gobico za pomivanje posode in pril. Mi smo si vodo za pitje prinesli od doma, za kuhanje pa je tudi tista v kampu primerna. Saj jo tudi domačini uporabljajo. Običajno imajo tudi sindikalne prikolice kakšen “kanister” v katero si natočiš vodo in jo imaš pri roki, da ne hodiš po vsak dcl vode do sanitarij.
Ja, mi smo spali vedno pri odprtih oknih, saj sicer ni nobenega zraka.
Upam, da vam bo dopust v kamp prikolici všeč. Mi smo večkrat letovali v lastni prikolici in nam je bilo super. Žal je tako naneslo, da smo jo letos prodali in gremo v apartmaje.
Lepe počitnice želim.
Forum je zaprt za komentiranje.