Najdi forum

avtodom pozimi

Poleti smo bili z avtodomov in smo bili tako navdušeni, da bi se ga sposodili pozimi za smučanje.
Zanima me kako izgleda najem avtodoma za smučanje, kako je z ogrevanjem in vodo,…skratka na kaj je potrebno paziti.
Koliko zdrži ena bombola plina za ogrevanje, če je truma prečica?

Pozimi je meni super – je pa precej bolj zahtevno, sploh glede obremenitve.
Glede plina je izjemno odvisno od izolacije, vrste avtodoma, ali dodatno izolirate kabino med postanki in kako… Odvisno tudi od tega ali smučate vsi in je medtem v AD-ju min temperatura ali ogrevate na toplo tudi čez dan… ampak okvirno ena plinska jeklenka 10 kg – 2 do 3 dni. (To je brez resnega tuširanja). Če ni mraz tudi več.
Obvezno morate kupiti jeklenke polnjene s propanom, sicer jo boste lahko porabili samo cca pol, ostalo vam bo zmrznilo.

Izklopiti gretja povsem ne smete, ker vam potem lahko zmrzne voda ali pa se vsaj odpre avtomatski varnostni ventil in izgubili boste vso vodo.
Pazit je treba tudi na to, da ima AD izoliran tank (IN VENTIL !) za odpadno vodo, sicer zmrzne in ne boste mogli več uporabljati vodne napeljave. Če tega nima, se lahko rešuje s stalno odprtim ventilom in podstavljeno posodo pod odtokom, ki jo stalno praznite.

Več pa mislim da je napisano v drugih temah tu po forumu… Poiščite!

SEm veklik ljubitelj avtodomov in sploh potovanj. AD mi je že večkrat prišel prav, predvsem poleti za vikend izlete, obisk glasbenih festivalov, kolesarskih destinacij in podobno. Pozimi imam podobne probleme kot Rok-1. sem pa šel enkrat do Amsterdama, na nek koncert. problem v večjih mestih je (Ljubljana je izjema) da v v centermesta sploh ne spustijo. Tukaj takoj izgine privlaćnost avtodoma, ko zastonj bivaš na parkirišču in imaš center mesta na “dohvat ruke”….usmerijo te v za to pripravljena parkirišča, kjer si še z ostalimi sotrpini kot v kampu. Bistveno pa je da si oddaljen od centra mesta in moraš spet imeti stroške da prideš in se vrneš nazaj. se mi zdi potovat bolje z avtom, in na booking sproti rezervirat hotel last minute in garmin me pripelje….LP Tonč

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close