Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem avto zjutraj težko vžge

avto zjutraj težko vžge

Imam 14 let star avto in zdajle, v teh nizkih temperaturah, težko vžge. Parkiran je na prostem. Sicer vžge v prvo, vendar rabi dve, tri sekunde. Naj me kaj skrbi ali je to čisto normalno? Aja, vžgem ga v prvi prestavi.

Tudi meni avto težko vže zjutraj imam Audi A4 1998.
Včeraj zvečer je še vzgal ampak še to težko isto je rabil tam okoli 4sekunde.
Danes pa sem ga spet probal vžgat pa sploh noče.
Samo obrača motor in noče zalaufati.
Hvala za odgovor.

imate oboji dizla?
kdaj ste nazadnje menjali akumulator?

Ne bencinarja mam. 1.6

Lučka za rezervo bencina je tudi pričela goreti, ali je možno sedaj pozimi, ko so temperature tako nizke, da noče vžgat zarad tega ker je notri toliko malo bencina (rezerva), prejšnji dan pa je vžgal in še to s težavo, mogoče je krivo gorivo ali pač.

A kontakt ti pa da?

da, kontakt pa daje, tudi vžiga, samo noče vžgat dokončno.

Zakaj avtomobil ne vžge takoj je lahko posledica različnih dejavnikov:
– slab akumulator (kdaj ste ga nazadnje menjali),
– slaba črpalka za gorivo in cevi za gorivo. Cevi se z leti okvarijo, tudi tesnila ne tesnijo več dobro in črpalka “potegne zrak” namesto goriva.
– pri dizlu preverite kakšne imate grelne svečke.

To bi bilo nekaj iz tega področja. Podobne nasvete najdete tudi na http://www.AvtoNasveti.com

Tudi moj je bencinar, tank je poln, za akumulator ne vem, ker imam avto šele dve leti – vem le to, da ga jaz nisem menjala.
Doslej je še vedno vžgal v prvo, tudi če za to rabi sekundo ali dve več kot ponavadi. Sem pa tudi jaz že pomislila na akumulator.

nak..
ni akumulator…
če avto “obrača” oz “vergla” z “veseljem” potem je le-ta OK (akumulator namreč)..
če vseeno ne vžge, so lahko slabe svečke (bencinar), predvsem pa gorivo oz. če imate kašen starejši letnik še z lončkom/filtrom, se lahko nabere voda-le ta pa ne “gori”..

še en nasvet..
pri avtih kjer se luči prižigajo z startanjem avta..
le te prej prestavite na “pozicijo” in ko avto vžge vrnete v normalno stanje..
s tem močno pomagate akumulatorju pri zagonu..

New Report

Close