Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem avto ne vžiga zaradi mraza

avto ne vžiga zaradi mraza

Stari clio mi zadnje dni ne vžiga, vzrok pa je gotovo mraz, saj to dela le takrat, ko so temperature zelo v minusu, sicer pa vžiga brez problemov. Če ga dam čez noč v garažo, tudi vžge. Problem očitno ni akumulator, ker sem ga zamenjala nekaj dni nazaj, pa tudi na kable ni vžgal, ko smo včeraj to poskušali. Vžge le potem, ko ga malo porineš- bi lahko bil štarter? da pride vlaga do štarterja in zamrzne ali kaj podobnega?

Upam, da mi bo kdo od vas dal vsaj kakšen namig, ker avto ves čas rabim in ga ne morem puščati pri mehaniku, še tja grem težko zaradi pomanjkanja časa, zato bi rada vsaj vedela, če bi lahko bil štarter oz.kaj popravljivega (če se ga zamenja, bo delal??!!) ali so to le nekakšne “kaprice” starih avtov? (11 let ima).

vnaprej hvala.

Lahko imaš le nekaj vode v bencinskem filtru (kdaj je bil nazadnje menjan) – bil vzrok pri meni!

lp

vzigalni kabli bi lahk bli slabi … lahk mas pa tud alternator obrablen pa ne polne akumulatorja tko kot bi moral … jst sm mel isti problem … dal obnovit alternator, zamenu kable, akumulator, spucu razdelilno kapo … in zdej uziga kt mora …

New Report

Close