avto dlje časa nevozen
Pozdravljeni. Sem lastnik Nissan Qasqaia že pet let, žal ni bil to kar sem pričakoval in pred enim tednom je nastala večja okvara. Predvidevam, da bo več mesecev nevozen zato me zanima sledeče. Ali lahko uveljavljam vinjeto za drugi avto? Ali lahko dobim povrnjen denar od zavarovalnice in od plačila cestne takse za obdobje, ko bo avto v nevoznem stanju? Kakšni so postopki? Upam, da mi boste znali svetovati ali se moram obrniti na kak drugi forum?
To ti bo pa Bruno tle najbolj znal pomagati. Odgovarja na forumu Avtomobilska zavarovanja, ki ga najdeš na sledeči povezavi http://med.over.net/forum5/list.php?120
zelo pomankljiv odgovor :)))
Zakonsko je tako:
Če da voznik :
•zaradi uničenja zamenjati vetrobransko steklo ali del motornega kolesa, na katerega je bila nameščena vinjeta,
•v garancijski dobi zamenjati vozilo, vetrobransko steklo ali del motornega kolesa,
•vozilo v razgradnjo
Zato pa moraš priložiti še kopijo dokumenta oziroma računa, da si menjal vetrobransko steklo ali si pa dal vozilo razgraditi..
Veselemu slavčku pa na žalost nič ne pripada, ker gre le za okvaro vozila. Tudi odjava iz prometa ni dovolj, da dobiš povrnjen sorazmerni delež denarja.
in če imaš to, ne potrebuješ nobenih €€€, preprosto dobiš takoj novo vinjeto.