Najdi forum

avto-connect

Lep pozdrav!

Imam ADSL in WinXP pro in me zanima, kje lahko naštimam tako, da ko prižgem računalnik, da se mi na internet poveže sam avtomatično, brez da bi moral vsakič znova tipkati geslo.

Hvala!

Najlažje je, da narediš bližnjico, katero daš s skupino ZAGON (Startup)
pa se mora zadeva avtomatsko povezati, samo nastane problem:

Ko se ti enkrat prijaviš v xp-je in če preklapljaš med uporabniki, ti bo vedno
težil s tisto ikono. Skratka nekako tako naredi, pa bo ok.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za pomoč, a žal te ne razumem najbolje. Sem velik laik na tem področju. Prosim te, če lahko zadevo poveš bolj po “kmečko”. 🙂 Morda po korakih.

Naredim bližnjico česa? Internetne povezave? In kako sploh daš s skupino ZAGON?

Postavi se na bližnjico, s katero se povezuješ, klikni na desni miškin gumb in izberi Kopiraj/Copy.

Nato med seznami programov poišči skupino Zagon/Startup, jo odpri in spet z desnim gumbom na miški izberi Prilepi/Paste.

Po zagonu windowsov se bo samodejno odprlo okno za povezavo, kjer klikneš Poveži. Če ne želiš tega vmesnega koraka, pri povezavi izključi povpraševanje po geslu. Tako se bo rač. povezal povsem samodejno.

No, to sem storil in res se ob zagonu windowsov pojavi okno za povezavo, a še vedno moram geslo vtipkati sam, saj je polje za geslo prazno. Kaj pa naj storim sedaj, da geslo ostane v spominu in da se poveže sam od sebe?

Sorry ker morim s takimi brezveznimi in začetniškimi vprašanji, a dejansko nimam pojma.

Ja potem pa obkljukaj še tam ko piše shrani geslo (ali save password)
pa bi moralo delovati!

lp

ps. ne sekiraj se vsak začetek je težak, slej ko prej vsakega to čaka!

To sem odkljukal že prej, pa ga moram vseeno tipkati sam, vpraša me le, ali želim shraniti geslo za:

– me only
– anyone who uses this computer

Poskusil sem obe opciji, pa situacija ob ponovnem zagonu računalnika ostaja ista.

Saj v bistvu gre zgolj za dodaten nepotreben komfort in ni nič tragičnega, če geslo tipkam vsakič znova, a kakršen koli dodaten predlog bo vseeno dobrodošel.

Morda bi moral uninstalirati ADSL in ob ponovni nastavitvi spremeniti kakšne nastavitve?

katerega klienta za adsl pa uporabljaš ??
Siolovega, ali tistega ki je vgrajen v XP-je ??

če ne drugače si pa na novo skreiraj povezavo za adsl, pa takoj vpiši
uporabniško im in geslo, pa bo mir.

lp

ADSL imam prek siola, toda inštaliral sem si ga pa na način, kot dopuščajo XP-ji, brez siolovega inštal CD-ja ali kaj podobnega.

Prav, si bom še enkrat ustvaril povezavo.

Hvala za vso pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close