Avtistični otrok in kričanje
Moj je bil star, 16.08.2023 ob 18:35
-
7 let, ko je dobil diagnozo avtizem. Prej ni kazal nobenih znakov. Začel je z glavo ob zid, pozabil govoriti.. Groza.. Zdaj je pri 12 letih v zavodu.. Žalost do neba.. ????.. Moj edini sin, saj sva zdaj pri 38 letih prestara da imava še kakšnega.
Jaz sem pri 38-ih šele začela z otroki.
ZDRAVILEC0, 16.08.2023 ob 19:09
Avtizem nastane ko otrok doživi konflikt teritorialne jeze – teritorij je MAMA za tako majhnega otroka. Otrok je bil jezen na mamo zaradi različnih vzrokov, ali pa je bil doživel jezo, ker je nekdo mamo pretepal, kričal na njo, ali je mama na nekoga kričala, vzrokov je lahko več, ampak vedno je potrebno iskati vzrok JEZA ZARADI MAME kakor sem že navedel. Drugi konflikt otrok doživi pri nenadnem strahu, to se velikokrat zgodi, ko mamo nekdo pretepa, zelo kriči na njo, ji grozi….ali če se nenadno prestraši npr. ko poči petarda, ali otroka namerno v hecu nekdo čaka za vogalom in prestraši….torej gre za konstelacijo dveh konfliktov, ki ni nujno da se zgodita istočasno, lahko je prej zamika med njima. Razmislite v zvezi s tem kar sem napisal kaj bi z vašim otrokom lahko bilo.
Nehajte že s temi zdavnaj preživetimi in 100x ovrženimi teorijami. A zdravi se pa s pijavkami al kaj? Nismo več v srednjem veku.
Sem firbčna, 16.08.2023 ob 10:32
Jasmina102, 16.08.2023 ob 06:13
Anita696, 15.08.2023 ob 13:04
Vse defektne, tako in drugače invalidne in zaostale osebke bi bilo potrebno ob prvi diagnozi, ki to potrjuje, evtanazirati. Vsi ti osebki so samo breme družbi in za skupno dobro itak nekoristni.
Bravo Anita696, se popolnoma strinjam z vami.
Torej če vedve jutri ostaneta invalidki zaradi nesreče naprimer, ali da vajin otrok, partner, mama…. pade po stopnicah, pa ostane na vozičku, greste na evtanazijo? Ali tako kot moja soseda faseš eno “nedolžno” vnetje, zaradi katerega je ostala skoraj popolnoma slepa, praktično invalid? Ja? Sta za to? Pa mimogrede, vsak avtist je inteligentnejši od vaju, saj so to nadpovprečno inteligentne osebe. Ko sta tako pametni in koristni za družbo, pa ugotovita način, kako to inteligenco izvleči iz njih, ter jo izkoristiti. Ker “normalen” in za družbo koristen človek, ki ni v breme, še ni uspel ugotoviti, kako učinkovito komunicirati z njimi.
Za Anito in Jasmino
Definitivno, da ja. Kaj boš s človekom, ki ti je samo v breme, od njega pa nimaš nobene koristi. Kaj bodo tile otroci, ko mamic več ne bo. Valjajo se v zavodih in živijo na naš račun. Zakaj? Lepo dat injekcijo in konec.
#Cepiva povzročajo avtoimune bolezni. Pogosto se kažejo kot kronične alergije in izpuščaji. Spremenjene sestavine živalskega tkiva/feta celice so dovolj podobne našemu lastnemu tkivu; Kovine/adjuvansi v cepivih ustvarijo hiperreaktiven imunski odziv, ki povzroči, da se telo nauči napadati lastno tkivo.
UrsaIn, 16.08.2023 ob 20:54
Še ena taka, 15.08.2023 ob 00:36
Še ena taka “mama” je v našem kampu. Pravzaprav sta oba starša taka, da pustita punčko cviliti po eno uro in več zunaj na balkonu. Onadva se lepo zapreta noter, ves svet pa naj zunaj posluša to neznosno kričanje.
Niri ne trzneta stara dva. Najbolj žalostno pa je, da imata tri otroke in starejša dva morata prenašati ne samo to cviljenje svoje sestrice, ampak tudi zgražanje mimoidočih.
Če je že najmajša bolana, ne bi bilo treba pohabiti starejših dveh s tem, da vso to grozo prenašata več let. Doživljenjske travme za vse tri.
To je pa ze treba prijaviti pristojnim organom. Tkole Zapirati otroka ven pa ni primerno, sploh za tok časa. Si predstavljate njegovo stisko?? Uro in poool????
no saj to je edina razlika med včasih in danes. Včasih so take otroke zapirali noter, da niso motili drugih. Danes se jih zapira ven, da imajo starši mir, za druge jih pa boli k……….
Sem mati otroka z blagimi avtističnimi motnjami-s trudom,delom,odrekanjem,solzami,strokovno pomočjo se da ogromno narediti..Zdaj je 15.Se drugače spoprijema s težavami,drugače gleda na svet,včasih se mi zdi,da ne potrebuje nikogar kot samo sebe.Šolo redno izdeluje,sicer z odločbo.Mat,kem,fiz,angleščina ni v 9 letih niti povohal pa mu gre,medtem ko slo je pa velik problem.Ampak gre.Starši lahko naredimo največ.Če bi ga 10 let nazaj pustila v teh histeričnih izpadih,bi danes eden od naju bil 2m pod zemljo..
Lahko bi rekla da je mama že malce utrujena In nima idej kako preusmeriti otrokovo pozornost.
Lahko bi rekli da se ji malce že fučka.
Ni pa lahko z takimi otroki. So trmasti in v svojem svetu. Mojega sestriča se dotakniti nisi smel pa je že kričal.
Da se z besedami preusmeriti Ampak moraš imeti veeeeliko mero potrpljenja,….
Ni lahko z takimi otroci dokler so mali, rabijo več časa da razumejo kaj želiš in česa ne želiš da počnejo.
Ni pa normalno da ga pustijo tako se dreti
Lina962, 15.08.2024 ob 12:43
Sem mati otroka z blagimi avtističnimi motnjami-s trudom,delom,odrekanjem,solzami,strokovno pomočjo se da ogromno narediti..Zdaj je 15.Se drugače spoprijema s težavami,drugače gleda na svet,včasih se mi zdi,da ne potrebuje nikogar kot samo sebe.Šolo redno izdeluje,sicer z odločbo.Mat,kem,fiz,angleščina ni v 9 letih niti povohal pa mu gre,medtem ko slo je pa velik problem.Ampak gre.Starši lahko naredimo največ.Če bi ga 10 let nazaj pustila v teh histeričnih izpadih,bi danes eden od naju bil 2m pod zemljo..
Lina, lepo da si se oglasila. Večina nas tu piše iz teorije, ne iz prakse. Mogoče bi v pomoč drugim staršem ali pa neznancem, ki se sprašujemo kako presekat histerične napade na kratko napisala kako ravnat.
Marsikdo je že prišel v stik z avtistom, ki ima histeričen napad pa ni vedel kako ravnat. Ali je sploh ok da se takrat otoku približa nekdo ki ga vidi občasno (npr.sosed)?
Nikakor ne.Vedno,ko sem se mu približala je postal še bolj histeričen.Noro je začel butat z glavo ob tla.S časom nisem vedela več kaj naredit in sem mu na tla nametala težke kovtre,blazine vse kar je mehkega.V jezi je začel tiste kovtre pospravljat in kot 3-letnik se je hitro utrudil in umiril.Ko je rasel sem mu v sobo naštimala boksarsko vrečo,še danes svojo jezo strese nad njo.
Starši morajo najti način,da otroka umirijo…da ga zaprejo na balkon vsaj meni ni rešitev
Anonimno133, 14.08.2023 ob 16:47
Odpiram temo za vse starše avtističnih otrok. Ali je značilno, da avtistični majhen otrok do cca 4-5 let kriči in cvili ob vsaki priložnosti? Naj bo to igra ali zgolj sporazumevanje. Kaj mora starš ob takem kričanju naredit, otroka pomirit ali ga zamotiti z nečim? Ali ga pustit da cvili v nedogled in pri tem dobiva živčni zlom cela ulica, trgovina, pošta, vrtec? Cvili in kriči se ob vsaki uri, zgodaj zjutraj, pozno zvečer. Otrok je majhen in ne ve, da to cviljenje ni dobro in povzroča probleme ostalim. Nismo zasledili da ga mati poskuša umirit, utišat, objet … Karkoli. Še smeje se zraven, ko otrok dobi histerični izpad. Njej je očitno fino, da otrok cvili na glas in nič ne naredi.
Kakšni so to starši da se preko svojih otrok izživljajo? Otrok občasno tudi zelo čudno joka. Na balkonu. In zdaj ljudje ne vemo, ali ga tepe, muči, ker joka po eno uro. Ne poznamo jih dolgo ker so na novo preseljeni. Ne vemo ali ji je kdo že kaj rekel, da naj otroka pomiri, da to ni za poslušat, ker živčno trpimo. Otrok na videz ni zanemarjen, je pa z obnašanjem izjemno nemiren in hiperaktiven. Ima pa vse prepoznavne znake avtista. Ko ga človek opazuje, je popolnoma v svojem svetu.
Kako v tem primeru, da se zadeva umiri? Je imel kdo podobne izkušnje in težave in kako to rešit? Zgodba ni izmišljena in je še kako resnična.
prvo kot prvo, razberem, da ta otrok ni tvoj, ker bi sicer drugače pisala o tem. Torej te le moti da imajo “nevzgojenega” otroka in da so starši čudni, ker kaj??? Če bi bil to tvoj otrok, verjemi da ne bi pisala s takšnim tonom in tako očitajoče.
Nismo v njihovih čevljih, 15.08.2023 ob 12:02
Za Zimo, 15.08.2023 ob 10:28
Zima127, 15.08.2023 ob 10:24
Ne rečem, 15.08.2023 ob 10:12
Ne rečem za te extremne primere, kot je ta slep otrok.
Ampak večina teh otrok tuli, KER JIH STARŠI NE POMIRIJO! Razumete?? Starši ne reagirajo, jih ignorirajo v stilu… sam se bo pomiril…..jaz pa že ne bom odložila vejpa vsakih 15 minut zaradi njegovega tuljenja….s tem ga bom samo še bolj razvadila….brigajo me sosedi, a ne razumejo, da so to otroci….če jim kaj ne paše, naj gredo na samotni otok….
Večina tega doživim po kampih, naseljih, apartmajih v tujini. In tam ne moreš klicati CSD. Če bi se mi to dogajajo v bloku, bi pa zelo hitro poklicala CSD. To je namreč ZANEMARJANJE OTROKA in pika.
No, no, no tako hudo pa spet ni. Pojdi na en šnops v lokal izven kempa. Življenje je lepo, če si ga takega narediš. Pika.
Sem delala v vrtcu, kjer je bil težji primer otroka avtista.Je hudo.Je vpitje, je kričanje, da te vrže s stola.
Ok. Si delala v vrtcu. Zakaj pa je bil ta otrok s težjo avtistično motnjo v normalnem vrtcu? Če sem prav seznanjena, obstajajo tudi t.i. razvojni vrtci. Vem, da so tudi takšni starši, ki vpišejo take otroke v normalne vrtce in osnovne šole. Pa vendar. Ali nimajo vzgojiteljice ali strokovni kader v posameznem vrtcu nobenih pooblastil, da strokovno ocenijo kdaj je kdo primeren in kdaj ne za običajen vzgojni proces?
Žal beseda vrtca oz. strokovnih delavcev nič ne pomeni. Zadnjo besedo imajo starši. In če oni menijo, da je otrok za redni oddelek, vrtec ne more nič.
Anonimno133, 14.08.2023 ob 17:07
Krava805, 14.08.2023 ob 16:52
Daj vzgoji avtističnega otroka, avtorica. Potem pa napiši program za prevzgojo vseh avtističnih otrok.
Lepo da sodeluješ v temi in hvala za tvoj komentar, a tvoj nick pove verjetno vse o tebi.
Zanima me, kako ste podobne zaplete drugje rešili? Ljudje se čudijo, da ga nihče ne pomiri ker je zelo zelo moteče. Kje piše da mora cela soseska poslušat to cviljenje, sigurno lahko mama veliko prispeva, da se otrok umiri in stiša. Če ga tako pusti, otrok misli, da je tako prav in bo še bolj kričal. Ne upam si pomislit, v kaj odrastejo avtistični otroci, ki nimajo pravilne oskrbe in vzgoje.
In ni me potrebno žalit, če ne zmorete napisat normalen odgovor, pustite raje prazen prostor. Bo boljše.
Tazga otroka se ne da umirit, ker sploh ne razume kaj je narobe, zakaj divja, kriči, ne ve sploh kaj hoče, verjetno 100 misli naenkrat. Zlepa s takim otrokom ne gre, ga je treba kaznovat, tud 1000x da bo dojel, da to ni prav, ne mislim fizično ampak nekaj kar zaleže.
Prijatli imajo tud tazga otroka, katastrofa je, točno tako kot opisuje avtorica, k nam ne hodijo več na obiske, ker nam je preveč škode naredil, popacal stene z umazanimi rokami, polil sok, vino po preprogi, razbil veliko stvari, uničil igrače mojih otrok, ker se ne zna igrat, samo tolčt zna, pa nima veze, da se otroci z njim ukvarjajo, da ga hočejo zamotit, ah kje, to samo meče stvari in uničujd in se dere, pri 4ih letih zmore samo 10 besed.
Če se vidimo gremo mi k njim na obisk, imajo šibo, ki edina zaleže pri takem otroku. Ali je to prav ali ne, ne bom sodila, saj bi se meni zmešalo s takim otrokom, res raje nimam otrok kot da imam tazga, to je samomor na obroke.Ne vem, pol bo verjetno dobil tablete za pomiritev
Resnica668, 15.08.2024 ob 19:55
Tazga otroka se ne da umirit, ker sploh ne razume kaj je narobe, zakaj divja, kriči, ne ve sploh kaj hoče, verjetno 100 misli naenkrat. Zlepa s takim otrokom ne gre, ga je treba kaznovat, tud 1000x da bo dojel, da to ni prav, ne mislim fizično ampak nekaj kar zaleže.
Prijatli imajo tud tazga otroka, katastrofa je, točno tako kot opisuje avtorica, k nam ne hodijo več na obiske, ker nam je preveč škode naredil, popacal stene z umazanimi rokami, polil sok, vino po preprogi, razbil veliko stvari, uničil igrače mojih otrok, ker se ne zna igrat, samo tolčt zna, pa nima veze, da se otroci z njim ukvarjajo, da ga hočejo zamotit, ah kje, to samo meče stvari in uničujd in se dere, pri 4ih letih zmore samo 10 besed.
Če se vidimo gremo mi k njim na obisk, imajo šibo, ki edina zaleže pri takem otroku. Ali je to prav ali ne, ne bom sodila, saj bi se meni zmešalo s takim otrokom, res raje nimam otrok kot da imam tazga, to je samomor na obroke.Ne vem, pol bo verjetno dobil tablete za pomiritev
mislim kakšen folk ste, groza ni čudno da so taki podpirali Hitlerja
KAAJJ, 15.08.2024 ob 20:09
mislim kakšen folk ste, groza ni čudno da so taki podpirali Hitlerja
Me zanima ja, če bi ti pustila, da ti nor otrok uničuje hišo, da tepe tvoje otroke, res ja me zanima. En dan bi ti dala takega otroka za čuvat, pa bi pol povedala kaj in kako, če ne bi prej v Polju pristala.
danes se diagnoza avtist daje tudi otrokom z duševno motnjo. Zakaj? Če s testi ugotovijo, da ima otrok recimo zmerno duševno motnjo (kar spada po zakonodaji v posebno šolo), starši pa hočejo otroka dati v navadno šolo, napišejo na Zavodu za šolstvo, da gre za avtizem. Ker avtisti pa gredo lahko v navadno šolo. Torej ogromno otrok z motnjami v duševnem razvoju (po domače: malo bebavi) obiskuje navadno šolo pod diagnozo avtizem. In potem jih v 3. ali 4. razredu prepišejo v posebne šole, ker enostavno več ne gre.
Resnica668, 15.08.2024 ob 20:27
Me zanima ja, če bi ti pustila, da ti nor otrok uničuje hišo, da tepe tvoje otroke, res ja me zanima. En dan bi ti dala takega otroka za čuvat, pa bi pol povedala kaj in kako, če ne bi prej v Polju pristala.
daj mi ga za en dan..ti garantiram da bo kot vojak.. te spake nagravžne drugače negre kot da jih malo nažgeš.. so pa krive to ogabne matere ko sploh povržejo kaj takšnega.,.in pol smo kje smo..država mora podpirat to do konc življenja ker sposoben za delo tako ni in pol se sprašujete zakaj je toliko na socjali ?? no kr poglejte rezultat
Forum je zaprt za komentiranje.